23:16 uur 18-03-2019

Enquête verklaart: projectleiders hebben meer PMTQ nodig

PMI’s Pulse of the Profession van 2019 identificeert hiaten – en enkele oplossingen – voor zwak ROI voor projectmanagement

PHILADELPHIA–(BUSINESS WIRE)– Het Project Management Institute (PMI) heeft vandaag zijn Pulse of the Profession®-rapport uitgebracht. Daarin wordt onthuld dat organisaties vorig jaar bijna 12 procent van hun investeringen in projectuitgaven hebben verspild vanwege slechte prestaties, een cijfer dat de afgelopen vijf jaar nauwelijks is veranderd. Als oplossing roept het PMI wereldwijd projectleiders op om hun Project Management Technology Quotient of PMTQ te evalueren en te versterken. Het PMI ontwikkelde de principes van PMTQ door gebruik te maken van inzichten van innovatieve bedrijven die hoge prioriteit geven aan het verwerven van digitale vaardigheden en kennis, gekoppeld aan een sterke projectmanagementcultuur.

PMTQ voegt een laag projectmanagement toe aan het concept van technologiequotiënt (TQ), dat wordt gedefinieerd als het vermogen van een persoon om de vorderingen van content in technologie voor een project of organisatie aan te passen, te beheren en te integreren.

“In banen van de toekomst zullen projectteams steeds meer afhankelijk zijn van technologie als enabler of soms als teamlid,” aldus Murat Bicak, Senior Vice President, Strategy bij PMI. “Beschikken over een sterk PMTQ en goed zijn in technologie zullen essentieel zijn voor iedereen die belast is met het realiseren van een strategie.”

Gegevens uit de Pulse of the Profession van 2019, PMI’s jaarlijkse wereldwijde enquête onder projectmanagementprofessionals, werden gebruikt om PMTQ-innovators te identificeren: organisaties die prioriteit geven aan de ontwikkeling van digitale vaardigheden voor projectbeheer, in vergelijking met de achterblijvers.

BELANGRIJKSTE COMPONENTEN VAN PMTQ

  • Altijd nieuwsgierig zijn: projectmanagers met een hoog PMTQ zijn altijd op zoek naar wat de toekomst te bieden heeft en proberen nieuwe benaderingen, ideeën, perspectieven en technologie voor het leveren van projecten uit. Uit de Pulse-gegevens blijkt dat PMTQ-innovators een sterk vermogen tonen om hun manier van werken te veranderen. Sterker nog, 60 procent van de organisaties geeft aan dat ze hybride projectmanagement gebruiken, tegenover 29 procent van de PMTQ-achterblijvers.
  • Alomvattend leiderschap: mensen met een hoog PMTQ beheren niet alleen effectief mensen, maar ook technologie – en de mensen die de technologie beheren. Een indrukwekkende 78 procent van de PMTQ-innovators geeft prioriteit aan het ontwikkelen van zakelijke projectmanagementvaardigheden, inclusief het managen van mensen, tegenover slechts 5 procent van de PMTQ-achterblijvers, volgens de Pulse -gegevens.
  • Een toekomstbestendige talentpool: PMTQ-innovators werven en behouden projecttalent met de vaardigheden die nodig zijn voor de digitale beroepsbevolking. Ze identificeren werknemers die de trends kunnen volgen en hun capaciteiten daarop kunnen aanpassen. Volgens de Pulse -gegevens geeft 82 procent van de PMTQ-innovators (tegenover 9 procent van de PMTQ-achterblijvers) prioriteit aan het ontwikkelen van technische vaardigheden voor projectmanagement en 81 procent zorgt voor doorlopende training voor projectmanagers (tegenover 34 procent van de PMQT-achterblijvers).

Het verkrijgen en behouden van een superieur PMTQ vereist ondersteuning van alle niveaus van een organisatie. Hoewel bedrijfsleiders vaak de wens uiten om steeds meer werknemers te krijgen met de knowhow om technologie te gebruiken, is er nog steeds geen aansluiting als het gaat om de wijze waarop ze dit willen bereiken. Sterker nog, Accenture ontdekte dat hoewel 60 procent van de bedrijfsleiders hun AI-investeringen in 2017 had verhoogd, slechts 3 procent aangaf dat ze tot en met 2020 aanzienlijk zouden investeren in trainings- en omscholingsprogramma’s.i Organisatieleiders moeten het belang erkennen van het opbouwen van digitale kennis in hun organisatie, zodat projectmanagers op de beste wijze de taken kunnen uitvoeren die van hen worden gevraagd.

Wanneer bedrijfsleiders kennis nemen van en ondersteuning bieden aan projectmanagers bij hun PMTQ-zoektocht, laten onze Pulse of the Profession-gegevens zien dat innovatieve PMTQ-organisaties het voortouw nemen wat betreft projectresultaten. Hun projecten zullen eerder hun oorspronkelijke doelen halen en op tijd en binnen de begroting worden opgeleverd, terwijl bereikuitbreiding en regelrechte mislukking worden beperkt.

Dit betekent niet alleen dat PMTQ-innovators geld besparen en de tevredenheid van de belanghebbenden verhogen, maar wanneer projecten dan falen, is het deel van het verloren budget minder dan dat van de PMTQ-achterblijvers (8,5 procent tegenover 16,3 procent).

Lees meer over het PMTQ in de nieuwste Pulse of the Profession-enquête, The Future of Work: Leading the Way With PMTQ, op www.PMI.org/Pulse.

Over het PMI Pulse of the Profession® Survey

De Pulse of the Profession-enquête werd online uitgevoerd in november tot december 2018. Het rapport belicht feedback en inzichten van 3133 projectmanagementprofessionals, 441 Project Management Office (PMO)-directeuren en 368 uitvoerende leiders uit verschillende sectoren, waaronder informatietechnologie, financiële dienstverlening, productie, overheid, energie, gezondheidszorg, bouw en telecom van over de hele wereld.

Over het Project Management Institute (PMI)

Project Management Institute (PMI) is ‘s werelds toonaangevende organisatie voor diegenen die project-, programma- of portfoliomanagement beschouwen als hun beroep. PMI werd opgericht in 1969 en biedt waarde voor meer dan drie miljoen professionals die in bijna alle landen van de wereld werken door middel van wereldwijde belangenbehartiging, samenwerking, onderwijs en onderzoek. Wij helpen carrières vooruit, verbeteren het succes van organisaties en maken het projectmanagementberoep volwassener via wereldwijd erkende standaarden, certificeringen, gemeenschappen, resources, tools, academisch onderzoek, publicaties, cursussen voor professionele ontwikkeling en netwerkmogelijkheden. Als onderdeel van de PMI-familie creëert ProjectManagement.com online wereldwijde gemeenschappen die zorgen voor meer resources, betere tools, grotere netwerken en bredere perspectieven. Bezoek ons op www.PMI.org, www.projectmanagement.com, www.facebook.com/PMInstitute en op Twitter @PMInstitute.

i Reworking the Revolution, Accenture (2018)

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mary Ortega
Public Relations Specialist
Project Management Institute
14 Campus Blvd.
Newtown Square, PA 19073
Tel.: +1 610 356 4600 X7030
E-mail: mary.ortega@pmi.org
Website: www.pmi.org

Check out our twitter: @NewsNovumpr