20:37 uur 18-03-2019

DOCOMO wint gouden prijs voor Card Keitai tijdens iF Design Award 2019

—Eerste Japanse mobielnetwerkaanbieder ooit die de award wint—

TOKIO–(BUSINESS WIRE)– NTT DOCOMO, INC. kondigde vandaag aan dat diens ultradunne mobiele telefoon Card Keitai (KY-01L) voor het bedrijf de gouden prijs won tijdens de iF Design Award 2019 op 15 maart. DOCOMO is de eerste Japanse mobielnetwerkaanbieder die de begeerde prijs wint.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20190318005755/nl/

KY-01L (Photo: Business Wire)

KY-01L (Photo: Business Wire)

De iF Design Award, gesponsord door iF International Forum Design GmbH, is een van ’s werelds belangrijkste designprijzen, als erkenning van excellentie op alle gebieden van productontwerp. Dit jaar waren er 6.375 inzendingen uit 52 landen en er werden 66 gouden iF-awards uitgereikt.

DOCOMO’s Card Keitai is met een dikte van slechts 5,3 mm en een gewicht van slechts 47 gram ’s werelds dunste en lichtste1 mobiele telefoon op kaartformaat. Ondanks het extreem verkleinde profiel biedt de verbazingwekkende telefoon VoLTE-gesprekken van hoge kwaliteit, internettoegang en SMS. Bovendien verbruikt het extra dunne e-paper-scherm in standby geen stroom2, waardoor de accuduur sterk toeneemt, en lijkt de tekst boven de papierachtige achtergrond van het scherm te zweven, waardoor een eenduidige uitstraling ontstaat. Het eenvoudige, compacte ontwerp van de telefoon is overal en altijd gemakkelijk in gebruik.

De juryleden zeiden het volgende: “Een frisse, opvallende mobiele telefoon! Deze kaarttelefoon biedt een volledig nieuwe aanpak van een product dat onderdeel is van ons dagelijkse leven. Op momenten dat u uw smartphone met alle gevoelige gegevens niet bij u wilt dragen, is dit apparaat een slim en stijlvol alternatief.”

Tetsu Miyazawa, designdirecteur van DOCOMO’s Productafdeling, verklaarde: “In tijden waarin smartphones steeds groter worden, ontwierpen we ons apparaat op kaartformaat als alternatieve telefoon die bijdraagt aan het elimineren van situaties waarin verbinding maken lastig is. We zijn zeer verheugd met de internationale erkenning die we ontvingen voor onze inzet om een hoogwaardig en gebruiksvriendelijk product te ontwikkelen, met behoud van alle basisfuncties. We zullen blijven luisteren naar onze klanten, om de gemeenschap praktische oplossingen voor een rijkere communicatiecultuur te blijven bieden.”

In de toekomst wil DOCOMO klanten nieuwe waarde blijven bieden en de wereld blijven verbeteren met innovatieve producten die voor iedereen verkrijgbaar zijn.

1

 

Voor 4G-compatibele mobiele telefoons, uitgebracht tussen januari 2016 en augustus 2018 (onder telefoons van het niet-smartphonetype, met rechte vorm) volgens een door Kyocera Corporation uitgevoerde enquête, stand 5 september 2018

2

Geen stroomverbruik tussen gebruikshandelingen

 

Over NTT DOCOMO

NTT DOCOMO, de toonaangevende mobiele aanbieder van Japan met meer dan 77 miljoen abonnees, is één van ’s werelds belangrijkste bijdragers aan mobiele 3G-, 4G- en 5G-netwerktechnologie. Naast de kern van communicatiediensten wil DOCOMO in samenwerking met een groeiend aantal entiteiten (“+d”-partners) grenzen verleggen en spannende en gebruiksvriendelijke waardetoevoegende diensten creëren, die de manier waarop mensen leven en werken zal veranderen. Voor de middellange termijn, richting 2020 en verder, is DOCOMO een pionier in een toonaangevend 5G-netwerk waarmee innovatieve services kunnen worden gefaciliteerd die de verwachtingen van klanten zullen overtreffen en inspireren. DOCOMO is genoteerd op de beurs van Tokio (9437). www.nttdocomo.co.jp/english.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Neem voor meer informatie contact op met:
NTT DOCOMO
Dhr. Michael Bristow of mevr. Saori Yoshimatsu
Afdeling Public Relations
Tel: +81-3-5156-1366
Fax: +81-3-5501-3408
Website: www.nttdocomo.co.jp/english

Check out our twitter: @NewsNovumpr