23:28 uur 04-03-2019

Project Management Institute benoemt Sunil Prashara tot nieuwe President en Chief Executive Officer

PHILADELPHIA–(BUSINESS WIRE)– Project Management Institute (PMI) heeft vandaag aangekondigd dat de Raad van Bestuur Sunil Prashara met onmiddellijke ingang heeft benoemd tot President en Chief Executive Officer (CEO). In zijn nieuwe rol zal Sunil de leidende pleitbezorger zijn voor de internationale organisatie van PMI en meer dan drie miljoen professionals van dienst zijn in bijna elk land ter wereld. In samenwerking met de Raad van Bestuur zal hij toezicht houden op de implementatie van het nieuwe strategische plan van PMI en de organisatie leiden naar een toekomst die is ontworpen om miljoenen projectprofessionals overal ter wereld te helpen hun loopbaan te versnellen en ideeën te realiseren.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20190304006015/nl/

Project Management Institute names Sunil Prashara as new President and Chief Executive Officer. In h ...

Project Management Institute names Sunil Prashara as new President and Chief Executive Officer. In his role, Prashara will oversee the implementation of PMI’s new strategic plan and guide the organization toward a future designed to help millions of project professionals around the world accelerate their careers and make ideas a reality. (Photo: Business Wire)

“Voortbouwend op haar erfoed van 50 succesvolle jaren van bevordering van de praktijk van projectmanagement wereldwijd, zet PMI een spannende nieuwe koers voor de komende 50 jaar en daarna,” aldus Randall T. (Randy) Black, P. Eng., PMP, voorzitter van de Raad van Bestuur van PMI. “Sunils wereldwijde leiderschap, expertise in digitale transformatie en passie voor het doel van PMI zorgen ervoor dat hij uitermate geschikt is als onze volgende CEO. Zijn leiderschap zal ook een tijdperk markeren van meer transparantie en samenwerking om leden, vrijwilligers en belanghebbenden te vinden ter ondersteuning van het werk van PMI. Dit is een garantie dat we de boodschap van de impact en waarde van projectmanagement over de hele wereld kunnen verspreiden.”

Sunil brengt meer dan drie decennia van waardevol wereldwijd leiderschap naar PMI, met een solide reputatie voor het bepalen van strategieën, het verwezenlijken van grootschalige transformatieagenda’s en het tegemoet komen aan groei- en winstuitdagingen voor internationale organisaties.

“Technologie transformeert razendsnel de manier waarop de wereld zaken doet. Ik kijk ernaar uit om met het team van PMI samen te werken aan een gedurfd, nieuw meerjarig initiatief dat ontworpen is om de strategische richting van de organisatie te verscherpen, de technologische mogelijkheden te verbeteren om de trends van de veranderende werkplek te omarmen en ongeëvenaarde waarde te leveren aan onze leden, vrijwilligers, divisies en projectprofessionals,” verklaarde Sunil. “Als internationale bedrijfsleider voor grote en complexe ondernemingen over de hele wereld, heb ik uit de eerste hand de kracht kunnen zien van professioneel projectmanagement bij het succesvol maken van personen en hun organisaties.”

Voordat Sunil bij PMI kwam, was hij CEO van i1too Ltd in het Verenigd Koninkrijk, een verkoopversneller voor digitale start-ups die hij in 2016 heeft opgericht en internationaal heeft uitgebreid. Hij was eerder CEO van Expereo International en bekleedde ook tal van leidinggevende functies binnen de sectoren voor informatie- en communicatietechnologie en telecommunicatie. Zijn uitgebreide multifunctionele, multiculturele, multigeografische ervaring omvat het beheer van de verkoop, de bedrijfsvoering en de digitale transformatie voor bedrijven zoals Vodafone, Nokia, Accenture en Perot Systems (NTT). Als bedrijfsmanager heeft hij een waardering voor expertise in projectmanagement ontwikkeld en begrijpt hij vanuit een ‘van buiten naar binnen’-perspectief de manieren waarop PMI wereldwijd haar bereik kan vergroten.

Over het Project Management Institute (PMI)

Project Management Institute (PMI) is ‘s werelds toonaangevende organisatie voor diegenen die project-, programma- of portfoliobeheer overwegen voor hun beroep. PMI werd opgericht in 1969 en levert waarde voor meer dan drie miljoen professionals die in bijna elk land ter wereld werken via wereldwijde belangenbehartiging, samenwerking, opleiding en onderzoek. We bevorderen loopbanen, verbeteren het succes van organisaties en rijpen het projectmanagementvak verder met wereldwijd erkende normen, certificeringen, gemeenschappen, hulpbronnen, tools, academisch onderzoek, publicaties, cursussen voor professionele ontwikkeling en netwerkmogelijkheden. Als onderdeel van de PMI-familie creëert ProjectManagement.com online wereldwijde gemeenschappen die meer hulpbronnen, betere tools, grotere netwerken en bredere perspectieven bieden.

Bezoek ons op www.PMI.org, www.projectmanagement.com, www.facebook.com/PMInstitute en op Twitter @PMInstitute.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Karen Flanagan
+1 610-356-4600 x1092
Karen.flanagan@pmi.org

Check out our twitter: @NewsNovumpr