18:21 uur 27-02-2019

Teijin neemt Renegade over en breidt productie van koolstofvezel tussenfabricaten voor luchtvaarttoepassingen uit

TOKIO–(BUSINESS WIRE)– Teijin Limited heeft vandaag bekendgemaakt dat het is overeengekomen om Renegade Materials Corporation (Renegade), over te nemen, een leidende Noord-Amerikaanse leverancier van uiterst hittebestendige thermoset prepreg voor de luchtvaardindustrie. Renegade wordt een volledige dochteronderneming van Teijin.

De aandelen Renegade zullen worden aangekocht door Teijin Holdings USA Inc, de holdingmaatschappij van de Teijin Group in de Verenigde Staten. De overname wordt deze lente afgesloten nadat aan de gebruikelijke voorwaarden is waaronder zoals goedkeuring door de regelgevende instanties.

Teijin zal profiteren van Renegade’s gerenommeerde gepatenteerde technologieën en oplossingen in hittebestendige thermoset prepregs om zijn bedrijf in de luchtvaartsector uit te breiden, inclusief onderdelen van vliegtuigmotoren van de volgende generatie. Renegade’s producten zullen dankzij Teijin’s expertise op het gebied van koolstofvezels in tussenproducten evenals zijn grote aantal producten en globale verkoopnetwerk, meer markten bereiken. Globale marketinginitiatieven zullen worden ondersteund door Teijin’s koolstofvezelbedrijf, waaronder Teijin Carbon Fibers, Inc., dat de opening van een nieuwe koolstofvezelproductiefaciliteit plant in Zuid-Carolina tegen het einde van FJ 2020, Teijin Carbon America, Inc., een koolstofvezel verkoopbasis in Tennessee en Teijin Carbon Europe GmbH, een kernbedrijf voor de koolstofvezelmarkt in Europa.

Teijin versterkt zijn activiteiten op het gebied van koolstofvezels en tussenproducten om zijn positie als leidende aanbieder van oplossingen voor luchtvaarttoepassingen te consolideren. Teijin’s doel is jaarlijkse verkopen in dit veld van meer dan USD 900 miljoen rond 2030.

Vliegtuigbouwers en leveranciers van vliegtuigmotoren in de V.S. en Europa vertrouwen op Renegade’s hittebestendige thermoset prepregs. Het bedrijf was opgericht in 1993 als een fabrikant van harsen en begon in 2007 thermoset prepregs te produceren voor luchtvaarttoepassingen onder de merknaam Renegade. Renegade is gevestigd in Miamisburg, Ohio, en biedt gespecialiseerde kennis van uiterst hittebestendige harsen en biedt unieke thermal-cycle resistente prepregs die uiterst hittebestendige polyimide harsen incorporeren gemaakt van grondstoffen met een lage toxiciteit.

Teijin benadrukt steeds meer sterke, lichtgewicht, high-performance materialen die milieuvriendelijke oplossingen bieden voor meer brandstofefficiëntie. Teijin richt zijn koolstofvezelbedrijf op de luchtvaart, waar het in snel tempo mid- en downstream toepassingen ontwikkelt. Als topleverancier aan wereldwijd leidende vliegtuigbouwers gedurende meer dan 30 jaar, staat Teijin bekent om zijn TENAX koolstofvezelgaren, dat in primaire en secundaire structurele vliegtuigonderdelen wordt gebruikt. Het bedrijf zet nu zijn halffabricaten en procestechnologie in voor luchtvaarttoepassingen van de volgende generatie. Tenax koolstofvezel en Tenax TPUD koolstofvezel thermoplastic unidirectionele gepreïmpregneerde tape waren door Boeing gekwalificeerd als geavanceerde composiet tussenfabricaten voor primaire structurele vliegtuigonderdelen.

“De vraag voor uiterst hittebestendige thermoset prepregs neemt toe in de globale luchtvaardindustrie,” zei Shukei Inui, Algemeen manager van Teijin’s bedrijfseenheid voor koolstofvezels. “Renegade biedt technologieën en verkoopskanalen op dit gebied, dus we verwachten dat deze overname ons helpt met de uitbreiding van de ontwikkeling van aanverwante toepassingen en globale handel.”

Over de Teijin groep

Teijin (TSE:3401) is een internationale onderneming met een focus op technologie die geavanceerde oplossingen biedt op verschillende terreinen die waarde toevoegen aan het milieu en de omgeving; veiligheid, beveiliging en rampbestrijding, demografische wijzigingen en een verhoogd gezondheidsbewustzijn. Zijn belangrijkste sectoren zijn high-performance vezels zoals aramide, koolstofvezels en composieten, gezondheidszorg, films, hars en plasticverwerking, polyestervezels, productconversie en IT. De groep heeft ongeveer 170 bedrijven en circa 19.000 medewerkers in 20 landen wereldwijd. Voor het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2018 rapporteerde het een omzet van 835 miljard yen (7,6 miljard USD) en een totale activa van 986,2 miljard yen (9 miljard USD). Zie www.teijin.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Persvoorlichting
Teijin Limited
+81 3 3506 4055
pr@teijin.co.jp

Check out our twitter: @NewsNovumpr