18:55 uur 31-01-2019

Teijin gaat Tenax koolstofvezel thermoplastic intermediair materiaal voor Boeing commerciële vliegtuigen leveren

TOKIO–(BUSINESS WIRE)– Teijin Limited heeft vandaag bekendgemaakt dat het zijn Tenax koolstofvezel en koolstofvezel thermoplastic unidirectionele gepreïmpregneerde tape (Tenax TPUD) door Boeing zijn gekwalificeerd en geregistreerd op zijn lijst van gekwalificeerde producten. Teijin zal Tenax TPUD leveren als intermediair geavanceerd composietmateriaal voor primaire structurele onderdelen voor Boeing.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20190131005770/nl/

Tenax TPUD (Photo: Business Wire)

Tenax TPUD (Photo: Business Wire)

Sinds Teijin en Boeing een kwalificatieovereenkomst hebben afgesloten in juni 2016, hebben de twee bedrijven gewerkt aan kwalificatietesten van materialen en toepassingsstudie van met koolstofvezel versterkte thermoplastics (CFRTP) voor primaire structurele onderdelen. Tenax TPUD is een koolstofvezel thermoplastic unidirectionele gepreïmpregneerde tape gemaakt met thermoplastic hars en bereikt hoge weerstand tegen hitte, impact en slijtage en helpt de productiekosten verminderen en de efficiëntie van fabricage van componenten verbeteren dankzij het kortere vormingsproces. Teijin is van plan om binnen de komende twee jaar te beginnen met de commerciële levering van Tenax TPUD aan door Boeing goedgekeurde onderdelenmakers.

Teijin richt zich als een van de groeistrategieën in zijn managementplan voor de middellange termijn 2017-2019 op de vliegtuigindustrie en versnelt de ontwikkeling van toepassingen voor halverwege en aan het eind van het productieproces, zoals rendabele koolstofvezels met een grotere sterkte en treksterkte, halffabricaten waaronder Tenax TPUD, koolstofvezel thermoplastic geconsolideerd laminaat (Tenax TPCL), thermohardende prepregs en niet-krimpende stoffen. Teijin wil in de toekomst zijn positie als producent van koolstofvezel en halffabricaten versterken als een vooraanstaande aanbieder van oplossingen voor luchtvaarttoepassingen, waarbij het naar een jaarlijkse omzet in deze sector streeft van meer dan 900 miljard dollar in 2030.

Over de Teijin Group
Teijin (TOKYO:3401) is een technologie-gedreven globale groep die geavanceerde oplossingen aanbiedt in de gebieden milieu; veiligheid en noodhulp; en demografische veranderingen en verhoogd gezondheidsbewustzijn. Zijn belangrijkste sectoren zijn high-performance vezels zoals aramide, koolstofvezels en composieten, gezondheidszorg, films, hars en plasticverwerking, polyestervezels, productconversie en IT. De groep heeft ongeveer 170 bedrijven en rond 19.000 medewerkers in 20 landen wereldwijd. Voor het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2018 rapporteerde het een omzet van 835 miljard yen (7,6 miljard dollar) en een totale activa van 986,2 miljard yen (9 miljard dollar).
Zie www.teijin.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Persvoorlichting
Czakelijke communicatie
Teijin Limited
+81 3 3506 4055
pr@teijin.co.jp