11:25 uur 20-02-2019

SmartStream gaat samenwerken met Numerix om te voldoen aan ISDA Collateral Management verplichtingen

LONDON-(BUSINESS WIRE)- SmartStream Technologies, de aanbieder van financiële Transaction Lifecycle Management (TLM®) oplossingen, kondigde vandaag zijn partnerschap aan met Numerix, de toonaangevende leverancier van risk-technologieoplossingen. SmartStream heeft een referral overeenkomst afgesloten met Numerix om haar eindgebruikers beter te ondersteunen bij het voldoen aan de marginvereisten van ISDA voor niet-centraal geclearde derivaten.

Om de BCBS-IOSCO-richtlijnen voor margevereisten met betrekking tot OTC-derivaten te vergemakkelijken, heeft ISDA een Standaard Initial Margin Model (SIMM™) voorgesteld dat door de marktpartijen moet worden gebruikt om transparantie te bieden in de ruimte voor het beheer van zekerheden.

SmartStream Partners with Numerix to Meet ISDA Collateral Management Obligations

LONDON–(BUSINESS WIRE)– SmartStream Technologies, the financial Transaction Lifecycle Management (TLM®) solutions provider, today announced its partnership with Numerix, the leading provider of risk technology solutions. SmartStream has a referral agreement in place with Numerix to better support its end users in complying with ISDA’s margin requirements for non-centrally cleared derivatives.

In order to facilitate the BCBS-IOSCO guidelines for margin requirements relating to OTC derivatives, ISDA has proposed a Standard Initial Margin Model (SIMM™) to be used by market participants to provide transparency in the collateral management space.

TLM Collateral Management’s automated data management solution reduces operational risks associated with collateral management. Numerix’s advanced computational abilities make it possible to generate the risk sensitivities required by ISDA SIMM™ that are leveraged as input into initial margin calculations. As a result of the partnership, it will reduce counterparty disputes and operational costs for clients dealing in collateral management for OTC derivatives.

Jason Ang, Program Manager for TLM Collateral Management, SmartStream, states: “SmartStream’s TLM platform is proven to manage credit and operational risk through collateral management, we are delighted to be working alongside Numerix, whose expertise will complement our ability to manage complex business requirements in this space”.

Steve O’Hanlon, CEO of Numerix, states: “As new transactions become subject to initial margin requirements, front-to-back SIMM™ calculations, including the generation of fast and accurate SIMM™ sensitivities, have become critical. By partnering with SmartStream we are happy to make Numerix SIMM™ capabilities available to a greater set of market participants”.

Ends

For more information about SmartStream visit: www.smartstream-stp.com

For more about Numerix visit: https://www.numerix.com/

Contacts

Shamira Alidina, Media Relations Director, Dina Communications
Tel +44 (0) 7801 590718
Email: shamira@dinacomms.com

Nathan Gee, Marketing Director, SmartStream Technologies
Tel: +44 (0) 20 7898 0630
Email: nathan.gee@smartstream-stp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr