23:55 uur 31-01-2019

Norsk Titanium benoemt Stephen L. Littauer tot Chief Financial Officer

Financieel leidinggevende neemt 30+ jaar luchtvaart- en verwerkingservaring mee naar het productiebedrijf met additieven

PLATTSBURGH, New York–(BUSINESS WIRE)– Officiële vertegenwoordigers van Norsk Titanium (Norsk), wereldwijd toonaangevend leverancier van luchtvaartwaardige, met additieven geproduceerde titaniumcomponenten, kondigde vandaag de komst aan van Stephen L. Littauer als Chief Financial Officer. Littauer komt naar Norsk met 32 jaar aan financiële leiderschapservaring in publieke en particuliere multinationale bedrijven in de sectoren industrie, luchtvaart en defensie. Na drie jaar als CFO actief geweest te zijn, zal Bart van Aalst terugkeren in zijn positie als lid van de Raad van Bestuur van Norsk.

“Steves unieke achtergrond in leiderschapsontwikkeling bij grote publieke bedrijven zal in combinatie met zijn ervaring bij particuliere beleggingsbedrijven van vitaal belang blijken voor Norsk, terwijl we onze aanwezigheid en invloed in de productiesector met additieven versterken,” zei Michael Canario, president en CEO van Norsk. “Nu we Steve verwelkomen, wil ik ook Bart bedanken voor zijn rol in het leiderschapsteam, aangezien zijn passie en toewijding doorslaggevend waren voor ons succes tot op heden.”

Littauer diende tot voor kort als CFO van Ten Cate Advanced Composites en AIP Aerospace. Voordat hij zijn directiefuncties bekleedde, bracht hij 17 jaar door als financieel leidinggevende op seniorniveau bij Eaton Corporation en GE Aviation. Littauer startte zijn carrière voortvarend en kreeg steeds meer verantwoordelijkheid in financiële en contractbeheerfuncties bij Rockwell en Thiokol.

“Een van de factoren die Norsk voor mij interessant maken is de kwaliteit van het samengestelde team”, zei Littauer. “Ik ben verheugd dat ik me bij een bedrijf kan voegen dat gepositioneerd is om de behoefte aan lagere kosten en kortere levertijden in de hedendaagse luchtvaarttechnische supply chain aan te pakken. Ik kijk ernaar uit om het bedrijf naar een volgende groeifase te helpen.”

Over Norsk Titanium

Norsk Titanium is ‘s werelds toonaangevende leverancier van luchtvaartwaardige, met additieven geproduceerde, structurele titaniumcomponenten. Het bedrijf is vooraanstaand in de luchtvaartindustrie door zijn gepatenteerde Rapid Plasma Deposition™ (RPD™)-proces dat titaniumdraad omzet in complexe componenten die geschikt zijn voor structurele en veiligheidskritieke toepassingen. Norsk Titanium is een preferente leverancier van Boeing en heeft zich toegewijd tot het verlagen van de kosten van vliegtuigonderdelen en straalmotoren voor ‘s werelds eersteklas luchtvaartfabrikanten. RPD™ is het eerste FAA-goedgekeurde, 3D-geprinte, structurele titanium van de wereld, die een substantiële besparing op de doorlooptijd en kosten voor de luchtvaart, defensie en commerciële klanten oplevert. www.norsktitanium.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Lauren Quesada, Griffin Communications Group
Lauren@griffincg.com; 832-864-7224