10:39 uur 22-01-2018

Boeing en Norsk Titanium zijn geselecteerd als de winnaars van de jaarlijkse Laureate Awards van Aviation Week Network

Bedrijven die worden geëerd voor uitstekende prestaties op het gebied van luchtvaart, ruimtevaart en defensie, worden op 1 maart erkend in Washington, DC

NEW YORK (VS)–(BUSINESS WIRE)– Aviation Week & Space Technology heeft aangekondigd dat Boeing en Norsk Titanium (Norsk) zijn geselecteerd als winnaar van de 61e jaarlijkse Laureate Award, ter ere van buitengewone prestaties op het gebied van de wereldwijde lucht- en ruimtevaart. De winnaars van de Laureate Awards 2018 worden op 1 maart 2018 geëerd in het National Building Museum in Washington, DC en op dat moment zal een Grand Laureate in elk van de vier categorieën worden aangekondigd.

Boeing en Norsk werden geselecteerd als winnaar in de categorie van commerciële, leveranciersinnovatie voor kwalificatie van de eerste additief vervaardigde structurele titanium onderdelen voor een commercieel vliegtuig. Eerder dit jaar kondigde Norsk zijn eerste productieorder aan van Boeing Commercial Airplanes voor de productie van 3D-geprinte structurele titanium componenten voor de 787 Dreamliner.

“De levering van deze eerste onderdelen toont de significante vooruitgang van additieve productie: kwalificatie met OEM, kwalificatie met de FAA en de mogelijkheid om over te schakelen op productie en te voldoen aan verwachtingen van de klant op het gebied van kosten, kwaliteit en levering. Dat Norsk Titanium levert met significant verlaagde tijdlijnen toont de bijkomende kostenvoordelen aan die klanten kunnen realiseren met additieve productie: verlaging van de leadtijd, minder voorraadbehoeften en zekerheid van levering van reserveonderdelen in de toekomst”, zei Norsk Titanium Voorzitter & Chief Executive Officer John Andersen.

“Additieve productie is een sterk verstorend vermogen dat het succes van Boeing in onze tweede eeuw van ruimtevaartinnovatie ondersteunt”, zegt Boeing Commercial Airplanes Fabrication Vice President en General Manager en Boeing Additive Manufacturing-leider Kim Smith. “Door nauw samen te werken met de FAA en onze leveranciers, smeedt Boeing een pad voor het ontwerp en de certificering van additief gefabriceerde flyaway-onderdelen voor de lucht- en ruimtevaartindustrie. Deze technologie stelt ons in staat om onze klanten, sneller dan ooit tevoren, meer concurrerende producten aan te bieden die zijn aangepast aan hun behoeften.”

“We zijn vereerd om erkend te worden voor ons werk met Boeing om deze mijlpaal te bereiken”, vervolgde Andersen. “De Laureate Awards van het Aviation Week Network hebben een lange geschiedenis van het erkennen van het beste in de branche en we zijn zeer verheugd dit onderscheid te mogen maken.”

“Boeing, Norsk Titanium en alle winnaars werden geselecteerd door redacteuren van het Aviation Week Network die tientallen nominaties hebben beoordeeld, die de geest van onderzoek, innovatie en visie belichamen die anderen zullen inspireren om te streven naar brede vorderingen in de luchtvaart, ruimtevaart en defensie,” zei Aviation Week & Space Technology Hoofdredacteur Joseph C. Anselmo. “We kijken ernaar uit om ze allemaal te eren en de Grand Laureates op 1 maart bekend te maken.”

De Award-categorieën zijn Zakelijke luchtvaart, Commercieel, Defensie en Ruimtevaart. Daarnaast zal Aviation Week & Space Technology twee Philip J. Klass Awards uitreiken voor Lifetime Achievement. Vier cadetten en adelborsten van de Amerikaanse militaire academies zullen worden erkend als de leiders van morgen, ter ere van jonge mannen en vrouwen die voor carrièrepaden in de strijdkrachten hebben gekozen.

Over Norsk Titanium AS

Norsk Titanium AS is ‘s werelds toonaangevende leverancier van luchtvaartwaardige, met additieven geproduceerde, structurele titanium componenten. Het bedrijf is vooraanstaand in de luchtvaartindustrie door zijn gepatenteerde Rapid Plasma Deposition™ (RPD™)-proces dat titanium draad omzet in complexe componenten die geschikt zijn voor structurele en veiligheidskritieke toepassingen. Norsk Titanium is een toonaangevende leverancier van Boeing en heeft zich toegewijd tot het verlagen van de kosten van vliegtuigonderdelen en straalmotoren voor ‘s werelds eersteklas luchtvaartfabrikanten. RPD™ is het eerste FAA-goedgekeurde, 3D-geprinte, structurele titanium van de wereld, die een substantiële besparing op de doorlooptijd en kosten voor de luchtvaart, defensie, en commerciële klanten oplevert. www.norsktitanium.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

Norsk Titanium Media Contactpersoon:
Lauren Quesada
lauren@griffincg.com
832-864-7224
of
Aviation Week media Contactpersoon:
Elizabeth Kelley Grace
Elizabeth@thebuzzagency.net
855.525.2899 (o)
561.702.7471 (m)

 

Check out our twitter: @NewsNovumpr