17:05 uur 14-11-2018

BearingPoint neemt Inpuls over, een toonaangevende dataspecialist in België

AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)–

De overname draagt bij tot de groeidoelstellingen van BearingPoint, alsook tot een versterkte positie in België en verbeterde datacapaciteit

Het management & technologie adviesbureau BearingPoint heeft een strategische stap gezet binnen de Belgische consulting markt met de overname van Inpuls, een toonaangevende dataspecialist. De overname draagt bij tot de groeidoelstellingen van BearingPoint, alsook tot een versterkte positie in België en verbeterde datacapaciteit.

“We delen de overtuiging van onze klanten dat Data het pad effenen naar de verdere ontwikkeling van de digitalisering gaande van robotisering en artificiële intelligentie over blockchain en het IoT tot predictive analytics. Ik ben verheugd om het Inpuls-team bij ons aan boord te hebben, en ik ben er zeker van dat onze klanten dat ook zijn. De Inpuls consultants zijn gespecialiseerd in data onderwerpen en hun expertise stelt ons in staat stellen om te voldoen aan de verwachtingen van onze klanten op het gebied van strategische projecten met een hoge toegevoegde waarde,” zegt Eric Falque, hoofd van de FBA (Frankrijk, Benelux, Afrika) regio bij BearingPoint.

Inpuls, opgericht in 2014, is een Belgisch adviesbureau gespecialiseerd in Datastrategie, Data Governance, Privacy, Big Data & Analytics. Inpuls levert diensten aan top-tier klanten in verschillende sectoren, zoals telecom, de financiële sector, farmaceutica en de retail industrie, alsook aan middelgrote ondernemingen met significante groeiperspectieven.

“We delen met BearingPoint gemeenschappelijke waarden en de visie om innovatieve oplossingen te leveren aan onze klanten. BearingPoint’s internationale uitstraling en ervaren consultants laten ons toe om onze bewezen en onderscheidende aanpak om ondernemingen data centrisch te maken toe te passen bij een breder klanten spectrum, zowel binnen België als daarbuiten,” zegt Jan Henderyckx, CEO van Inpuls.

Inpuls breidt de expertise van BearingPoint uit op het gebied van Data Governance & Data Science. Het Inpuls-team voegt hieraan nu zijn expertise en mogelijkheden toe op het gebied van Data Warehousing, Data Lake en Data Foundry.

“We zijn verheugd om Inpuls te mogen verwelkomen binnen ons bedrijf. Hun door de markt erkende expertise laat ons toe om onze positie in België te versterken en om tegemoet te komen aan de strategische uitdagingen van onze klanten op het vlak van het managen, analyseren en beheren van data,” zegt Sylvain Chevallier, Partner bij BearingPoint aan het hoofd van het Belgische kantoor.

BearingPoint zal zijn Belgische praktijk structureren rond vier pijlers: Digital & Strategy, Finance & Regulatory, Operations, en Technologie. Deze laatste wordt verzorgd door het Inpuls-team en de oprichter, Jan Henderyckx, die BearingPoint vervoegt als Partner.

De overname werd begeleid door Arganto, M&A en financieel adviseur, alsook door Dechert LLP, juridisch adviseur.

Over BearingPoint
BearingPoint is een onafhankelijk management & technologie adviesbureau, met Europese wortels en een wereldwijd bereik. Het bedrijf is gestructureerd rond drie hoofdactiviteiten: Consulting, Solutions & Ventures. Consulting omvat Management consulting activiteiten. Solutions biedt softwareoplossingen gefocust op digitale transformatie, wettelijke rapporteringsverplichtingen en advanced analytics. De Ventures activiteit is gefocust op het financieren en ontwikkelen van startups. BearingPoint’s klanten omvatten s ’werelds grootste publieke en private ondernemingen. Met een internationaal netwerk van meer dan 10.000 werknemers ondersteunt BearingPoint klanten in meer dan 75 landen en helpt hen meetbare en duurzame resultaten te bereiken.

Binnen België werkt BearingPoint met vooraanstaande klanten uit verschillende sectoren (telecom, farmaceutica, EU-instellingen, manufacturing, de financiële sector en retail industrie) rond verschillende onderwerpen gaande van het definiëren van digitale strategie en Robotics (automatisering), over Business Model optimalisatie, tot financiële en logistieke transformaties.

Voor meer informatie:
Website: https://www.bearingpoint.com/en-nl/
Jaarrapport: www.bearingpoint.com/en/about-us/annual-report/connecting-the-dots/
LinkedIn: www.linkedin.com/company/bearingpoint
Twitter: @BearingPoint

 

Contacts

BearingPoint
Olivier Baudry
Tel: +32 2 320 10 16
Email: olivier.baudry@bearingpoint.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr