15:29 uur 02-11-2018

Lookout heeft vertrouwen in Zero Trust die nieuwe Post-Perimeter beveiligingsoplossingen hebben.

SAN FRANCISCO–(BUSINESS WIRE)–

Nieuwe beveiligingsarchitectuur en partnerintegraties beschermen ondernemingen in de huidige perimeterloze, cloud-geleverde en op privacy gerichte wereld.

Lookout, de leider in het beveiligen van de post-perimeter wereld, kondigde vandaag een unieke aanpak van cyberbeveiliging aan, ontworpen om bedrijven te beschermen omdat hun werknemers steeds vaker buiten de bedrijfsperimeter werken. Met integraties naar Okta, VMware en andere toonaangevende technologiepartners brengt Lookout beveiliging en compliance naar de huidige digitale werknemers zonder dat dit ten koste gaat van de productiviteit, privacy of gebruikerservaring.

Vandaag de dag zijn zakelijke apps en data naar de cloud verhuisd en zijn medewerkers mobiel geworden. Voor de meeste bedrijven betekent dit dat hun gegevens toegankelijk zijn vanaf apparaten die ze niet kennen of vertrouwen, via onbeveiligde Wi-Fi netwerken die ze niet beheren. Traditionele perimeter-gebaseerde beveiligingsstrategieën – ooit de ruggengraat van enterprise security – zijn eenvoudigweg niet langer van toepassing. Dat betekent echter niet dat kritische informatie niet beschermd kan worden. Het betekent alleen dat een andere benadering nodig is – een post-perimeter benadering.

“Gartner voorspelt dat 80% van de taken van de werknemers tegen 2020 op een mobiel apparaat zal plaatsvinden.”* Slechte spelers zijn zich terdege bewust van deze trend en profiteren er nu al ten volle van. Feit is dat meer dan de helft van de gebruikers van Lookout’s Safe Browsing in het afgelopen jaar een kwaadaardige link is tegengekomen. De versnelling van het BYOD-beleid (Bring Your Own Device) vergroot dit risico alleen maar, omdat sociale media en apps voor mobiele berichten die voor persoonlijke doeleinden worden gebruikt, kunnen worden aangetast door phish-medewerkers voor het stelen van bedrijfsgegevens.

“In het post-perimeter model bewegen de toegangscontrolemechanismen zich van één enkele, corporate perimeter naar elk eindpunt en gebruiker in de onderneming”, aldus Aaron Cockerill, Chief Strategy Officer bij Lookout. “Deze verschuiving heeft enorme implicaties voor Lookout, want we hebben vandaag de dag de grootste mobiele eindpunt footprint in de cybersecurity markt. Met de opkomst van de cloud en een groeiende afhankelijkheid van mobiele technologie zal Lookout een belangrijke rol spelen in dit nieuwe veiligheidsparadigma.”

Volgens Lookout vereist het post-perimeter model twee acties:

  • Kritische veiligheidsfuncties moeten naar het eindpunt worden verplaatst, en
  • Er moet een Zero Trust-beveiligingsmodel worden aangenomen om bedrijfsgegevens te beschermen.

Het vertrouwen hebben in Zero Trust

Het Zero Trust toegangsmodel is gebaseerd op de overtuiging dat organisaties niet automatisch iets mogen vertrouwen, binnen of buiten hun perimeter. Om vertrouwen te wekken en toegang te krijgen, moeten gebruikers zowel hun identiteit bewijzen als bevestigen dat hun apparaat vrij is van cyberdreigingen. Een apparaat dat aangetast is, kan niet worden vertrouwd en mag geen toegang krijgen.

Lookout biedt technologieën aan om het Zero Trust-model op het mobiele eindpunt vooruit te helpen, inclusief:

  • Continuous Conditional Access (CCA), waarbij gebruikers continu moeten valideren dat hun apparaat vrij is van cyberdreigingen om toegang te krijgen tot bedrijfsmiddelen.
  • Phishing en inhoud bescherming, die bedrijven beschermt tegen phishing-aanvallen via alle kanalen, inclusief social media apps, berichten apps, SMS en meer.

Partners en bedrijven omarmen de visie op een postperimeter wereld

Vandaag de dag werken producten zoals het VMware Workspace ONE digital workspace platform met identiteitsoplossingen zoals Okta Identity Cloud, om de authenticatie en toegang tot bedrijfsbronnen te controleren op basis van de identiteit van de gebruiker en het authenticatiebeleid. Als onderdeel van het Workspace ONE Trust Network werken Lookout en VMware samen om klanten te voorzien van een uitgebreide en moderne benadering van bedrijfsbeveiliging. Als aanvulling op bestaande Lookout integraties met Workspace ONE, integreert Lookout’s Continuous Conditional Access nu de conditie van het apparaat in de authenticatie en toegangsbeslissingen tussen beheerde en onbeheerde apparaten.

“Workspace ONE is een intelligentiegedreven digitaal werkruimteplatform dat organisaties in staat stelt om werknemers naadloos toegang te geven tot elke toepassing vanaf elk type apparaat onder geautomatiseerde en granulaire beleidscontrole,” aldus Tony Kueh, Vice-President van productmanagement, End User Computing, VMware. “Naast de inherente beveiligingsmogelijkheden die in Workspace ONE zijn ingebouwd, werkt VMware samen met toonaangevende beveiligingsbedrijven, waaronder Lookout, om hun oplossingen te integreren met Workspace ONE en uiteindelijk klanten te voorzien van één enkel platform om alle apparaten te beheren en beter te beveiligen. Door de Continuous Conditional Access mogelijkheden van Lookout te integreren in Workspace ONE, helpen we onze klanten een continu beveiligde digitale werkruimte te leveren.”

“De goedkeuring van cloud en mobiel maakt een netwerk perimeter-centric visie op beveiliging verouderd, en bedrijven hebben zich gerealiseerd dat ze veilig toegang moeten bieden aan alle gebruikers, ongeacht hun locatie, apparaat of netwerk”, zegt Chuck Fontana, Vice President of Integrations and Strategic Partnerships bij Okta. “Om dit Zero Trust-beveiligingsmodel mogelijk te maken, moeten organisaties rekening houden met zowel gebruikers- als apparaatvertrouwenssignalen voordat ze toegang verlenen. Okta’s identiteits- en toegangsbeheerplatform dient als toegangscontrolelaag voor duizenden organisaties over de hele wereld. Als lid van het Okta Integration Network kan Lookout’s Continuous Conditional Access organisaties een oplossing bieden voor kritische apparaatbeveiligingscontext voor die toegangsbeslissingen als een belangrijk onderdeel van modern toegangsbeheer.”

Voor meer informatie over hoe Lookout de Post-Perimeter World beveiligt, neem contact op met press@lookout.com.

*Bron: Gartner, “Bereid je voor op Unified Endpoint Management om MDM en CMT te vervangen” juni 2018

Over Lookout

Lookout is een cybersecurity bedrijf voor de post-perimeter, cloud-first, mobile-first wereld. Aangedreven door de grootste dataset van mobiele code die er bestaat, biedt de Lookout Security Cloud inzicht in het volledige spectrum van mobiele risico’s. Lookout wordt vertrouwd door honderden miljoenen individuele gebruikers, bedrijven en overheidsinstellingen en partners zoals AT&T, Verizon, Vodafone, Microsoft, Apple en anderen. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Francisco, Lookout heeft kantoren in Amsterdam, Boston, Londen, Sydney, Tokyo, Toronto en Washington, D.C. Voor meer informatie, bezoek www.lookout.com en volg Lookout op zijn blog, LinkedIn, en Twitter.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

Lookout PR
Sharon McKenna
press@lookout.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr