09:17 uur 11-10-2018

Herzzentrum Dresden wordt eerste commerciële klinische locatie voor Imricor

MINNEAPOLIS–(BUSINESS WIRE)–

Imricor behaalt een commerciële mijlpaal met eerste klantcontract

Imricor heeft vandaag bekendgemaakt dat het zijn eerste commercialiseringscontract heeft getekend voor het Advantage-MR EP recorder-/stimulatorsysteem en ondersteunende Vision-MR apparaten 1 met het Herzzentrum Dresden in Duitsland. Deze overeenkomst laat het Herzzentrum Dresden een toonaangevende rol spelen bij de klinische vooruitgang voor MRI-gestuurde cardiale ablaties en maakt van het ziekenhuis een wereldleider op het groeiende gebied van invasieve cardiale magnetische resonantie (iCMR, interventional cardiac magnetic resonance).

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20181010005451/nl/

Dr. Christopher Piorkowski in the newly installed iCMR lab at the Heart Center Dresden. (Photo: Hear ...

Dr. Christopher Piorkowski in the newly installed iCMR lab at the Heart Center Dresden. (Photo: Heart Center Dresden)

“Wij zijn er hier bij het Herzzentrum Dresden trots op dat we de mogelijkheid en het engagement hebben een voortrekkersrol te spelen op het gebied van het behandelen van hartritmestoornissen,” vertelde Dr. Christopher Piorkowski, hoofd van de afdeling Elektrofysiologie bij het Herzzentrum Dresden. “Na recentelijk met succes een van de meest geavanceerde cardiale MRI-opstellingen te hebben geïnstalleerd, bereiden we ons nu voor op de eerste routinematige klinische toepassingen van katheterablatie binnen de MRI. We verwachten baanbrekende nieuwe inzichten en een innovatieve push voor ons begrip en onze behandeling van patiënten met een structurele hartziekte en een gerelateerde hartritmestoornis.”

Imricors Advantage-MR systeem en Vision-MR apparaten vormen de allernieuwste instrumenten voor cardiale ablatie die artsen de mogelijkheid bieden procedures uit te voeren onder realtime MRI-begeleiding. In tegenstelling tot conventionele procedures geleid door röntgenstralen, maken ablaties geleid door MRI het artsen mogelijk de behandelstrategie te individualiseren op basis van de unieke cardiale structuur en substraat van elke patiënt, en tijdens de eerste procedure de kwaliteit van de laesie te beoordelen en lacunes te vullen in de ablatielijnen. Deze voordelen hebben de potentie de uitkomst voor de patiënt te verbeteren en een veiligere, kosteneffectievere behandeling te bieden – dit alles in een omgeving die radiatievrij is voor zowel de patiënt als de arts.

Prof. Dr. Bärbel Held, Algemeen directeur van het Herzzentrum Dresden, merkte op: “Ik ben er bijzonder trots op dat we – samen met Imricor en Dr. Piorkowski, als Herzzentrum Dresden zo’n innovatie mogen introduceren en toepassen. Voor onze patiënten zal dit een enorm voordeel opleveren bij het behandelen van hartritmestoornissen. Dit is waar het Herzzentrum Dresden voor staat.”

“Dit is een spannende mijlpaal voor zowel Imricor als het Herzzentrum Dresden. Het markeert het begin van de commerciële klinische toepassing van iCMR-geleide ablaties en een nieuw tijdperk voor de invasieve cardiologie,” vertelde Steve Wedan, CEO van Imricor. “Prof. Held heeft een briljante visie voor de toekomst van de geneeskunde bij het Herzzentrum Dresden en we zijn bijzonder blij met Dr. Piorkowski en zijn buitengewone team samen te werken en gezamenlijk dit nieuwe tijdperk in te luiden.”

1De levering van Vision-MR-apparaten zal beginnen nadat ze het CE-goedkeuringskenmerk voor apparaten hebben ontvangen.

Over Imricor

Imricor Medical Systems is een particuliere onderneming die zich inzet voor het ontsluiten van het potentieel van invasieve cardiale magnetische resonantie (iCMR) door middel van het leveren van MR-compatibele systemen en apparaten waarmee artsen cardiale ablaties kunnen uitvoeren onder realtime MRI-begeleiding.

Over het Herzzentrum Dresden

Het Herzzentrum Dresden is een universiteitsziekenhuis dat in bezit is van de Sana Kliniken AG. Het Herzzentrum bestaat uit drie afdelingen: Cardiale chirurgie, Cardiologie en Elektrofysiologie. Meer dan 650 werknemers bieden klinische en poliklinische diensten aan bijna 25.000 patiënten per jaar. In samenwerking met de Technische Universität Dresden vormen medisch onderwijs, onderzoek en wetenschappen integrale delen van de portefeuille.

LET OP: Het Advantage-MR™ EP recorder-/stimulatorsysteem heeft het CE-goedkeuringskenmerk ontvangen. Het systeem is echter nog niet goedgekeurd voor gebruik in de Verenigde Staten. De Vision-MR™ ablatiekatheter is goedgekeurd als onderzoeksinstrument voor klinische studies in Europa. Alle andere apparaten van Imricor zijn nog niet goedgekeurd om in mensen te worden gebruikt.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

Imricor
Jodi Lamberti, +1 952-818-8417
info@imricor.com
www.imricor.com
of
Herzzentrum Dresden
Robert Reuther, +49 351 450 1555
robert.reuther@herzzentrum-dresden.com
www.herzzentrum-dresden.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr