09:20 uur 03-10-2018

Limelight Networks’ “State of Online Video” toont wereldwijde online videobeelden die terrein winnen op traditionele uitzendingen

TEMPE –(BUSINESS WIRE)–

Prestatieproblemen zoals vertragingen bij live-evenementen belemmeren online video-acceptatie wereldwijd

Wereldwijd kijken consumenten meer online video dan ooit tevoren, met een toename van 58 procent sinds 2016, tot een gemiddelde van zes uur en 45 minuten per week. Dit blijkt uit het nieuwe rapport “State of Online Video” van Limelight Networks (Nasdaq: LLNW), een toonaangevende leverancier van edge clouddiensten.

Uit het onderzoek blijkt echter dat consumenten nog steeds meer tijd besteden aan traditionele uitzendingen, met een gemiddelde van acht uur, twee minuten per week. Prestatieproblemen met online video, zoals vertragingen bij live-evenementen en videoreportages, blijven kijkers uitschakelen, waardoor ze afhankelijk worden van traditionele uitzendingen.

Maar 60 procent van de wereldwijde consumenten merkt op dat ze eerder geneigd zouden zijn om live sporten online te bekijken als ze gegarandeerd geen vertraging zouden ondervinden bij het bekijken van de uitzendingen. Als het gaat om online video frustraties is rebuffering de grootste belemmering voor kijkers. Twee op de drie mensen (66 procent) melden dat ze stoppen met het kijken naar een video na twee rebuffers.

Limelight Networks’ “State of Online Video” Shows Global Online Video Viewing Gaining Ground on Traditional Broadcast

TEMPE –(BUSINESS WIRE)–

Performance issues such as live event delays impede online video adoption worldwide

Consumers worldwide are watching more online video than ever, increasing 58 percent since 2016, to an average of six hours, 45 minutes each week. This is according to the new “State of Online Video” report from Limelight Networks (Nasdaq: LLNW), a leading provider of edge cloud services.

However, the study finds consumers still spend more time watching traditional broadcast, averaging eight hours, two minutes each week. Performance issues with online video, such as live event delays and video rebuffering, continue to turn viewers off, pushing them to rely on traditional broadcast viewing.

In fact, 60 percent of global consumers note they would be more likely to watch live sports online if they were guaranteed not to experience viewing delays. When it comes to online video frustrations, rebuffering is the primary area of contention for viewers, with two-thirds (66 percent) reporting they will stop watching a video after two rebuffers.

Additional insights from the report include:

  • Cable subscribers pay for more streaming services than cord-cutters. More than half (59 percent) of worldwide consumers subscribe to at least one video on demand (VOD) service. Cable subscribers are supplementing (not replacing) traditional TV with online video, paying for an average of 1.2 streaming services, while non-cable subscribers pay for 0.7 service.
  • Millennials lead the global shift to online video. Respondents age 18-35 currently watch more online video than broadcast. Young millennials (age 18-25) watch an average of nine hours,13 minutes of online video weekly compared to six hours, 11 minutes of traditional TV. 15 percent of young millennials spend more than 20 hours a week watching online video.
  • Consumers will cancel their service due to price increases. More than half (55 percent) of worldwide consumers say price increases would be the primary reason for canceling an SVOD service. Nearly half (46 percent) note the same for their cable subscription.
  • Online viewing ranges widely by country. Viewers in the Philippines watch the most online video at eight hours, 46 minutes each week, followed closely by India and the United States at nearly eight and a half hours of viewing each week. Germany has the lowest online video viewership rate at five hours, two minutes.

“As consumer adoption of online video has increased, patience for video interruptions is at an all-time low,” said Michael Milligan, Senior Director at Limelight Networks. “Missed moments spoil live online viewing experiences, which means that providers must ensure low latency to lure viewers away from traditional TV. Limelight Realtime Streaming solves this problem by enabling organizations to stream live video in less than a second, providing online viewers with the same experience enjoyed by broadcast viewers.”

The State of Online Video report is based on responses from 5,000 consumers in France, Germany, India, Italy, Japan, Philippines, Singapore, South Korea, the United Kingdom, and the United States age 18 and older who watch one hour or more of online video content each week. The full report is available here.

About Limelight
Limelight Networks Inc., (NASDAQ: LLNW), a leading provider of digital content delivery, video, cloud security, and edge computing services, empowers customers to provide exceptional digital experiences. Limelight’s edge services platform includes a unique combination of global private infrastructure, intelligent software, and expert support services that enable current and future workflows. For more information, visit www.limelight.com, follow us on Twitter, Facebook and LinkedIn.

 

Contacts

SHIFT Communications
Lori Niquette, 617-779-1800
Limelight@shiftcomm.com
or
Investor Inquiries: ir@limelight.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr