12:31 uur 18-09-2018

Sisvel kondigt de lancering aan van de DVB-S2X-octrooipool

AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– Vandaag werd door Sisvel op IBC de lancering aangekondigd van een nieuw gezamenlijk octrooilicentieprogramma, of octrooipool. Dit programma biedt een licentie aan onder octrooien die essentieel zijn voor de DVB-S2X-standaard, een uitbreiding van de DVB-S2-specificatie die voorziet in aanvullende technologieën en functies. Het programma is gelanceerd met een portfolio van essentiële octrooien in handen van of onder zeggenschap van Fraunhofer-Gesellschaft zur Förderung der angewandten Forschung e. V., Hughes Network Systems, LLC, Newtec Cy N.V., RAI – Radiotelevisione Italiana S.p.A., The European Space Agency en WORK Microwave GmbH.

Meer informatie over de algemene voorwaarden van de DVB-S2X-licenties van Sisvel is beschikbaar op http://www.sisvel.com/licensing-programs/digital-video-display-technology/dvb-S2X/license-terms of op verzoek van Sisvel door bedrijven die momenteel een licentie nodig hebben.

U kunt contact opnemen met Sisvel op het volgende e-mailadres: DVB-S2X@sisvel.com.

De portfoliolicentie maakt essentiële DVB-S2X-octrooien gemakkelijker toegankelijk en zorgt ervoor dat alle gebruikers van deze technologie profiteren van de transparantie en het gemak van de licentievoorwaarden die beschikbaar zijn onder dit nieuwe programma.

Davide Ferri, CEO van Sisvel Spa en Sisvel Technology, stelde: “Sisvel en de octrooihouders hebben zich consequent ingespannen om het DVB-S2X-licentieprogramma in dit vroege stadium van de technologie-acceptatie te lanceren, zodat de markt zekerheid en voorspelbaarheid in verband met de kosten van een licentie wordt geboden. We zijn daarom erg trots op deze opmerkelijke prestatie”.

Mattia Fogliacco, CEO van de Sisvel Group, verklaarde: “De EU-Commissie heeft in haar mededeling van 29 november 2017 over de aanpak van standaard essentiële octrooien duidelijk haar steun uitgesproken voor octrooipools en licentieplatforms, omdat deze in staat zijn om ‘vele van de SEP-licentievraagstukken aan te pakken door een beter toezicht op de onontbeerlijkheid, meer duidelijkheid over geaggregeerde licentievergoedingen en one-stop-shop oplossingen’. Sisvel staat volledig achter deze verklaring en heeft er vertrouwen in dat dit nieuwe programma een snelle acceptatie van de DVB-S2X-standaard zal bevorderen”.

Het gezamenlijke DVB-S2X-licentieprogramma staat open voor extra octrooihouders, en Sisvel nodigt alle partijen uit met octrooien die van essentieel belang geacht worden voor de DVB-S2X-standaard om contact op te nemen met Sisvel en die octrooi(en) in te dienen voor een evaluatie van de onontbeerlijkheid door de aangewezen onafhankelijke beoordelaar van het programma.

Over DVB-S2X

DVB-S2X is een technische standaard ontwikkeld door het DVB-project en goedgekeurd door het European Telecommunications Standardization Institute (‘ETSI’) zoals formeel gespecificeerd in het ETSI-document EN 302 307 deel 2, waarbij DVB-S2 deel 1 is. DVB-S2X is een uitbreiding van de DVB-S2-specificatie en biedt verbeterde prestaties en functies voor de kerntoepassingen van DVB-S2, waaronder Direct to Home (DTH), bijdrage, VSAT en DSNG.

Ga voor aanvullende technische informatie met betrekking tot de DVB-S2X-standaard naar: www.dvb.org.

Over Sisvel

Sisvel is een wereldleider in het bevorderen van innovatie en het beheren van intellectueel eigendom. De Group identificeert, evalueert en maximaliseert de waarde van IP-activa voor haar partners over de hele wereld, en biedt bedrijven een inkomstenstroom die kan worden geherinvesteerd in innovatie voor het genereren van toekomstige inkomsten. De Group, opgericht in 1982, heeft haar hoofdkantoor in Luxemburg en heeft dochterondernemingen in China, Duitsland, Italië, Japan, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Sisvel heeft een lange geschiedenis in het beheren van succesvolle octrooiportfolio’s, waaronder die met betrekking tot de audiocompressiestandaarden die bekend staan als MP3 en MPEG Audio, evenals het uitzenden en ontvangen van digitale terrestrische televisiestandaarden die worden onderhouden door het DVB-project. Sisvel exploiteert momenteel octrooipools en gezamenlijke licentieprogramma’s op het gebied van mobiele communicatie, Sisvel Mobile Communication Program; lokale draadloze netwerken (WLAN) 802.11, Sisvel 802.11 Wi-Fi Joint Licensing Program; digitale video-uitzending, Sisvel DVB-T2 Joint Licensing Program; aanbevelingsengines, Sisvel Recommendation Engine Licensing Program; en breedbandtoegang tot gegevensnetwerken, Sisvel DSL Licensing Program.

Ga voor meer informatie naar: www.sisvel.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

 

Contacts

Sisvel Group
Giulia Dini, +44 203 053 6930
Communications Manager
giulia.dini@sisvel.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr