15:00 uur 04-09-2018

NexPlayer nu bruikbaar voor apps op alle Smart TV’s waaronder Android TV, Samsung TV en LG TV

MADRID–(BUSINESS WIRE)– Als deel van hun missie om afspelen op verschillende apparaten te verzorgen met hoge kwaliteit, heeft NexPlayer de nieuwste videospeler ontwikkeld voor Smart televisies. NexPlayer laat mensen hun enige videospeler gebruiken voor alle Smart TV apparaten, waardoor ze gebruik kunnen maken van geavanceerde functionaliteiten, wat het werk voor media-organisaties makkelijker maakt.

Het uitbreiden van OTT-platforms naar Smart TV’s is vaak een ontmoedigend proces vol technische haperingen. De middelen die nodig zijn om te integreren met de oorspronkelijke speler van elk model zijn enorm, en deze verouderde spelers zijn beperkt in termen van mogelijkheden. Nu met de steun van NexPlayer hebben organisaties toegang tot een speler die op alle Smart TV-apparaten werkt met dezelfde geavanceerde functieset die beschikbaar is op Android en iOS.

NexPlayer SDK is geoptimaliseerd voor elke Android TV, en biedt hardwarematig afspelen en voortdurende upgrades. Zolang NexPlayer SDK geïntegreerd is, zullen oudere apparaten ondanks hun leeftijd compatibel zijn met de nieuwste technologie. Het aantal Android TV-gebruikers is het afgelopen jaar verdubbeld, dus het aanboren van deze markt is belangrijker dan ooit.

NexPlayer Now Supporting Apps on All Smart TV Devices Including Android TV, Samsung TV, and LG TV

MADRID–(BUSINESS WIRE)– As part of their mission to provide high-quality playback across all devices, NexPlayer has developed a state-of-the-art video player for Smart TVs. NexPlayer allows you to manage one player for all Smart TV devices, enabling advanced functionalities and making life easier for media organizations everywhere.

Extending OTT platforms to Smart TVs is often a daunting process riddled with technical hiccups. The resources needed to integrate with the native player of each model are immense, and these outdated players are limited in terms of capabilities. Now with the support of NexPlayer, organizations have access to a player working on all Smart TV devices with the same advanced feature set available on Android and iOS.

NexPlayer SDK is optimized for every Android TV, providing hardware-boosted playback and continual upgrades. Despite their age, as long as NexPlayer SDK is integrated, legacy devices will be compatible with the latest technology. The number of Android TV users has doubled in the past year, so tapping into this market is more important than ever.

NexPlayer HTML5 is easily integrated into any Samsung Tizen or LG WebOS Smart TV app, streamlining the go-to-market process. Protect your content with Hollywood grade DRM and add third-party solutions with ease. NexPlayer is compatible with modules providing analytics, ad-insertion, advanced audio, watermarking, and other unique services.

“By unifying their OTT platform under one player, NexPlayer allows media organizations to reuse their Android and iOS streams for their Smart TV video apps. These organizations save valuable time and resources that would otherwise be spent preparing various workflows,” says Carlos Lucas, General Manager of NexPlayer. “Don’t worry about configuring your application for the native player of each Smart TV model. With our player, one-size-fits-all.”

NexPlayer is exhibiting at IBC 2018 in Amsterdam from September 14th–18th. You can visit NexPlayer in Hall 14 at Stand H15. To learn more or try a demo, visit nexplayersdk.com.

NexPlayer is a fully customizable video player for Android, iOS, Smart TVs, and websites used by premium video service providers in their mobile apps. Features supported by NexPlayer SDK include cutting-edge low latency, customizable ABR, CMAF, and offline playback. NexPlayer has developed the only Widevine player working across all Android and iOS devices, while supporting both HLS & DASH streaming.

Contacts

NexStreaming
Jesse Felix
jesse.felix@nexstreaming.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is. Check out our twitter: @NewsNovumpr