15:13 uur 25-07-2018

DAZN legt de lat voor sportstreaming video naar miljoenen fans wereldwijd hoger met Limelight Networks

TEMPE, Ariz.–(BUSINESS WIRE)–

Limelight helpt sportfans door het aanbieden van duizenden streams op DAZN

Limelight Networks (Nasdaq: LLNW), een toonaangevende leverancier van diensten op het gebied van digitale inhoud, video, cloudbeveiliging en edge computing, heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf werkt met live en on-demand sportstreaming service DAZN om zo miljoenen sportfans aan een stream te helpen van hun favoriete evenementen.

“Niemand vind het prettig als tijdens een belangrijke wedstrijd de stream opeens onderbroken wordt vanwege bufferen”, zegt Robin Oakley, hoofd Distributietechnologie bij Perform Group, eigenaar van DAZN. “Dankzij Limelight kunnen we een broadcast-achtige ervaring creëren en leveren met weinig buffering, weinig opstarttijd en hoge beeldkwaliteit.

Toen DAZN een tienjarige exclusief contract scoorde met de Japanse J. League, liet een uitgebreide modellering zien dat de servercapaciteit in de regio snel op zou raken. Om videostreaming van hoge kwaliteit te garanderen, groeiende kijkers te verwerken en klaar te zijn voor verdere internationale uitbreiding, kozen ze voor het content delivery network (CDN) van Limelight. Vandaag de dag gebruiken ze de diensten van Limelight om jaarlijks duizenden grote sportevenementen op meer dan 100 kanalen uit te zenden.

 

DAZN Raises the Bar for Sports Streaming Video to Millions of Fans Worldwide with Limelight Networks

TEMPE, Ariz.–(BUSINESS WIRE)–

Limelight helps sports fans score thousands of streaming events from DAZN

Limelight Networks (Nasdaq: LLNW), a leading provider of digital content delivery, video, cloud security, and edge computing services, today announced that the company is working with live and on-demand sports streaming service DAZN to help millions of sports fans catch their favorite events in broadcast-quality streams.

“No one wants an important play in a game interrupted by buffering,” said Robin Oakley, Head of Distribution Technology at Perform Group, owner of DAZN. “Working with Limelight, we’re able to create and deliver a broadcast-like experience low on buffering, low on start-up times, and high on picture quality.”

When DAZN scored a 10-year exclusive contract with the J. League, Japan’s leading professional soccer league, extensive modeling showed they would quickly run out of server capacity in the region. To ensure high quality video streaming, handle increasing viewers, and be ready for further international expansion, they chose Limelight’s content delivery network (CDN). Today, they’re using Limelight services to help deliver thousands of major sports events yearly on over 100 channels.

“Sports fans are gaining unprecedented global access to thousands of events thanks to DAZN’s fast growing live and on-demand service,” said Emma Whitmore, Head of Account Management, EMEA at Limelight Networks. “Our massive global private network provides the speed and capacity needed to ensure DAZN’s customers receive the best possible viewing experience on any connected device, anywhere in the world.”

Learn more about how DAZN uses Limelight in a case study available here.

About DAZN
DAZN is a live and on-demand sports streaming service owned by Perform Group, the digital leader in global sports media. It’s the world’s first pure sport streaming service, providing millions of fans with unlimited access to watch the widest array of live and on-demand sports on virtually any internet-connected device. DAZN features more than 15,000 sporting events a year from major to minor competitions including soccer, basketball, baseball, tennis, rugby, motorsports, boxing and more.

About Limelight
Limelight Networks Inc., (NASDAQ: LLNW), a leading provider of digital content delivery, video, cloud security, and edge computing services, empowers customers to provide exceptional digital experiences. Limelight’s edge services platform includes a unique combination of global private infrastructure, intelligent software, and expert support services that enable current and future workflows. For more information, visit www.limelight.com, follow us on Twitter, Facebook, and LinkedIn.

 

Contacts

SHIFT Communications
Lori Niquette, 617-779-1800
Limelight@shiftcomm.com
or
Limelight Networks
Investor Inquiries:
ir@limelight.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is. Check out our twitter: @NewsNovumpr