09:59 uur 04-07-2018

Jumhouria Bank of Libya selecteert SmartStream om real-time operationele controle uit te voeren

LONDON—(BUSINESS WIRE)– SmartStream Technologies, de aanbieder van oplossingen op basis van het financiële Transaction Lifecycle Management (TLM®), heeft vandaag aangekondigd dat Jumhouria Bank, het grootste bank- en kantorennetwerk in Libië, een overeenkomst heeft gesloten voor de SmartStream’s Corona-oplossing voor de levering van intradagelijks reconciliatiebeheer van cash, kaarten, filialen, centrale banken en betalingstransacties.

De noodzaak van een oplossing die is ontstaan na de fusie tussen de Jumhouria Bank en Umma Bank – beide banken exploiteren samen het grootste landelijke netwerk van 170 kantoren – heeft de uitdaging gecreëerd om de reconciliatieprocedures binnen de bank te standaardiseren. De modules van de SmartStream Corona-oplossing zullen gefaseerd worden ingezet om real-time operationele controle te leveren, zodat er meer zicht is op contant geld, kaarten, kantoren, centrale banken en betalingstransacties.

 Jumhouria Bank of Libya Selects SmartStream to Deliver Real-Time Operational Control

LONDON–(BUSINESS WIRE)– SmartStream Technologies, the financial Transaction Lifecycle Management (TLM®) solutions provider, today announced Jumhouria Bank, the largest bank and branch network in Libya, has signed a deal for SmartStream’s Corona solution for the delivery of intra-day reconciliations management across cash, cards, branch, central bank and payment transactions.

The need for a solution developed after the merger of Jumhouria Bank and Umma Bank – together both banks operate the largest nationwide network of 170 branches – the challenge being to standardise reconciliations procedures across the bank. Modules of SmartStream’s Corona solution will be deployed in a phased approach to deliver real-time operational control, ensuring greater visibility into cash, card, branch, central bank and payment transactions.

Mr. Nouri Ali Mohamed Aboflega, Deputy General Manager, Jumhouria Bank: “Our priority is always to further improve technology, to be more responsive to customers, to remain agile and be innovative, to make banking better for our customers. We were looking for a reconciliation solution that can raise automation of the back-office in excess of 80% rates – we are confident that the Corona solution will enable us to achieve this”.

He continues: “By working with the leading company we show that Jumhouria Bank provides the highest level of compliance and risk management to our clients and business partners. We are looking forward to working with the SmartStream team for this and future projects”.

Haytham Kaddoura, CEO, SmartStream, states: “We are delighted to be working with the largest and leading bank in the region. By deploying modules of our Corona solution across multiple business lines, our goal will be to manage and mitigate risk and lower processing costs, whilst providing a full lifecycle of cash and card transactions. We are very much looking forward to our strong partnership with Jumhouria Bank and working with the different areas of the business”.

Ends

For more information about SmartStream visit: www.smartstream-stp.com

 

Contacts

Dina Communications
Shamira Alidina
Media Relations Director
Tel: +44 (0) 7801 590718
Email: shamira@dinacomms.com
or
SmartStream
Nathan Gee
Marketing Director,
Tel: +44 (0) 20 7898 0630
Email: nathan.gee@smartstream-stp.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is. Check out our twitter: @NewsNovumpr