17:07 uur 25-04-2018

H.I.G. Capital investeert in kantoor in Milaan

LONDON—(BUSINESS WIRE)– H.I.G. Capital, LLC (“H.I.G.”), een toonaangevende wereldwijde private equity investeringsmaatschappij met meer dan €20 miljard aan eigen vermogen onder beheer investeert in een kantoorgebouw in het historische centrum van Milaan.

Het vlaggenschipgebouw met een oppervlak van 8600 m² zal een grondige renovatie ondergaan, waarbij geprofiteerd zal worden van de sterke huurdersmarkt die vooral in de financiële sector de interesse van grote internationale huurders trekt. Bedragen zijn niet openbaar gemaakt.

H.I.G. blijft zijn aanzienlijke bezit aan vastgoedactiva in heel Europa uitbreiden. Het heeft bijzondere aandacht voor zijn doelmarkt van kleine/midcap-kansen met toegevoegde waarde.

H.I.G. Capital Invests in Prime Office Building in Milan

LONDON–(BUSINESS WIRE)– H.I.G. Capital, LLC (“H.I.G.”), a leading global private equity investment firm with over €20 billion of equity capital under management, announced today that one of its affiliates has recently completed an investment of an 8,600 sqm trophy office building in the historical centre of Milan. The flagship building will undergo an extensive renovation, benefiting from the strong occupier market which is attracting the interest of major international tenants especially in the financial sector. Terms were not disclosed.

H.I.G. continues to add to its sizeable holdings of real estate assets across Europe, consisting of both equity as well as debt investments, with a particular focus on its target market of value-added small/midcap opportunities.

Riccardo Dallolio, Managing Director and Head of H.I.G. Europe Realty Partners in London, commented: “Our focus in Italy is on high quality assets with the potential of becoming highly liquid institutional product as the result of the envisaged value add initiatives.”

Gabriele Magotti, Principal at H.I.G. Europe Realty Partners in Milan, added: “The strong demand in the historical centre of Milan for both high-street retail and office tenants makes the restoration of these historical buildings an attractive investment proposition.”

About H.I.G. Capital

H.I.G. is a leading global private equity and alternative assets investment firm with over €20 billion of equity capital under management.* Based in Miami, and with offices in New York, Boston, Chicago, Dallas, Los Angeles, San Francisco, and Atlanta in the U.S., as well as international affiliate offices in London, Hamburg, Madrid, Milan, Paris, Bogotá, Mexico City and Rio de Janeiro, H.I.G. specializes in providing both debt and equity capital to small and mid-sized companies, utilizing a flexible and operationally focused/ value-added approach:

1. H.I.G.’s equity funds invest in management buyouts, recapitalizations and corporate carve-outs of both profitable as well as underperforming manufacturing and service businesses.

2. H.I.G.’s debt funds invest in senior, unitranche and junior debt financing to companies across the size spectrum, both on a primary (direct origination) basis, as well as in the secondary markets. H.I.G. is also a leading CLO manager, through its WhiteHorse family of vehicles, and manages a publicly traded BDC, WhiteHorse Finance.

3. H.I.G.’s real estate funds invest in value-added properties, which can benefit from improved asset management practices.

Since its founding in 1993, H.I.G. has invested in and managed more than 300 companies worldwide. The firm’s current portfolio includes more than 100 companies with combined sales in excess of €28 billion. For more information, please refer to the H.I.G. website at www.higcapital.com.

 

Contacts

H.I.G. Capital
Riccardo Dallolio, P +44 (0) 207 318 5700
Managing Director
F +44 (0) 207 318 5749
rdallolio@higcapital.com
www.higcapital.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is. Check out our twitter: @NewsNovumpr