12:20 uur 21-02-2018

MarkLogic genoemd als visionair in Gartner Magic Quadrant for Data Management Solutions for Analytics

MarkLogic gepositioneerd als een van de twee bedrijven in het Visionaries Quadrant

SAN CARLOS, Calif.–(BUSINESS WIRE)– MarkLogic Corporation, de toonaangevende leverancier voor operationele en transactie-NoSQL-database heeft vandaag aangekondigd dat Gartner MarkLogic voor het tweede jaar op rij MarkLogic heeft aangemerkt als visionair in Gartner 2018 Magic Quadrant for Database Management Solutions for Analytics.1

MarkLogic, een van de beste multi-modeldatabases voor de integratie van data vanuit silo’s, maakt de succesvolle implementatie van analytics mogelijk voor grote, vooruitstrevende ondernemingen en biedt een dynamische visie voor de behoefte van deze ondernemingen om effectief gebruik te kunnen maken van data om ervoor te zorgen dat deze nu en in de toekomst optimaal concurrerend kunnen blijven.

Het Magic Quadrant heeft 22 leveranciers geëvalueerd op basis van de compleetheid van de visie en de capaciteit om deze uit te voeren. MarkLogic en Google zijn de twee bedrijven die in het Visionaries-kwadrant worden erkend. MarkLogic heeft ook de hoogste positie gekregen voor de capaciteit om de visie uit te voeren en staat het verst naar rechts op basis van de compleetheid van de visie in het Challengers-kwadrant in Magic Quadrant for Operational Database Management Systems van november 2017.2

“Wij denken dat deze erkenning laat zien dat wij een van de drijvende krachten zijn achter een nieuwe manier van denken voor ons snel veranderende marktsegment, en dat deze erkenning in opeenvolgende jaren betekent dat MarkLogic een visie levert die klanten transformeert”, zegt Gary Bloom, Chief Executive Officer en President van MarkLogic. “Onze moderne aanpak voor analytics voldoet aan de snel veranderende behoeften binnen deze branche, waardoor zakelijke klanten data beter, sneller en met minder frictie kunnen integreren, zodat ze tegemoetkomen aan nieuwe data- en applicatie-uitdagingen en daadwerkelijke zakelijke uitkomsten kunnen realiseren. Als klantgedreven onderneming denken wij dat onze opeenvolgende erkenning als een Visionary een indicatie is van onze focus op productinnovatie en klantsucces bij het opbouwen van essentiële zakelijke applicaties op het moderne MarkLogic-databaseplatform.”

MarkLogic heeft meer dan 1.000 wereldwijde zakelijke en overheidsklanten, waarvan het merendeel MarkLogic hebben geroemd voor de capaciteit om complexe analyticsuitdagingen aan te gaan en in realtime resultaten te leveren. Gezien de focus op de klantbehoefte voor het slagen in een wereld waarin de concurrentie steeds groter wordt, geven klanten er de voorkeur aan om zaken te doen met MarkLogic.

Een architect van het Gartner Peer Insights-evaluatieplatform merkte op: “MarkLogic heeft essentiële capaciteiten die nergens anders beschikbaar zijn. MarkLogic werkt goed voor operationele analytics, omdat het sterk presteert op het gebied van zoekopdrachten, beveiliging, beschikbaarheid en schaalbaarheid. Het is geoptimaliseerd voor snelle zoekopdrachten binnen honderden gefedereerde servers en petabytes aan data. De data wordt continu en automatisch afgesteld binnen de clusters voor maximale zoekopdracht- en zoekprestaties.”

De wereldwijde zakelijke klanten van MarkLogic, de meest vertrouwde zakelijke NoSQL operationele en transactiedatabase van deze branche voor meer dan een decennium, vertrouwen op MarkLogic het integreren van data en bouwen van nieuwe applicaties op basis van een 360-graden zicht op data, waardoor innovatie en voordelen op de concurrentie worden gestimuleerd. Via een krachtige combinatie van functies maakt MarkLogic het mogelijk om informatie veilig en eenvoudig te delen met metadata, semantiek en geavanceerde veiligheidsmogelijkheden, zoals beveiliging op elementniveau, bewerking en geavanceerde encodering.

Klik hier voor gratis toegang tot het 2017 Gartner Magic Quadrant for Operational Database Management Systems.

Bezoek https://www.marklogic.com/blog voor meer inzichten over het 2018 Gartner Magic Quadrant for Data Management Solutions for Analytics.

1 Gartner, ‘Magic Quadrant for Data Management Solutions for Analytics’, Adam M. Ronthal, Roxane Edjlali, Rick Greenwald, 13 februari 2018.
2 Gartner, “Magic Quadrant for Operational Database Management Systems”, Nick Heudecker, Donald Feinberg, Merv Adrian, 2 november 2017.

Gartner disclaimers

Gartner onderschrijft geen van de aanbieders, producten of diensten die in de publicaties worden beschreven en adviseert gebruikers van technologie om niet uitsluitend te kiezen voor leveranciers die de hoogste score of andere vermeldingen hebben behaald. De onderzoeksresultaten van Gartner zijn gebaseerd op de meningen van Gartners onderzoeksorganisatie en moeten niet als feiten worden opgevat. Gartner wijst alle garanties, uitdrukkelijk of stilzwijgend, met betrekking tot haar onderzoek af. Daaronder vallen ook alle garanties met betrekking tot verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel.

*De beoordelingen van Gartner Peer Insights vormen de subjectieve meningen van individuele eindgebruikers, op basis van hun eigen ervaringen, en vertegenwoordigen niet de mening van Gartner of aangesloten instanties.

Over MarkLogic

Organisaties overal ter wereld hebben meer dan een decennium vertrouwd op MarkLogic om hun innovatieve informatietoepassingen te draaien. Als ‘s werelds experts voor data-integratie van silo’s, stelt MarkLogic’s operationele en transactionele Enterprise NoSQL databaseplatform onze klanten in staat om de next generation toepassingen te bouwen op een geunificeerd, 360-graden perspectief van hun data. MarkLogic is gevestigd in Silicon Valley en heeft kantoren in de V.S., Europa, Azië en Australië. Voor meer informatie kunt u terecht op www.marklogic.com.

© 2018 MarkLogic Corporation. MarkLogic en het logo van MarkLogic zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van MarkLogic Corporation in de Verenigde Staten en andere landen. Gartner en Magic Quadrant zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Gartner, Inc. Alle andere handelsmerken of geregistreerde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

MarkLogic Corporation
Sarah Sullivan, +1 650-287-2536
sarah.sullivan@marklogic.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr