17:50 uur 10-01-2018

Sintavia krijgt fiat voor 3D-printen luchtvaartonderdelen van Honeywell

Een van de grootste 3D-printbedrijven door Honeywell goedgekeurd voor productie

DAVIE, Fla.–(BUSINESS WIRE)– Sintavia, LLC, een van de topbedrijven in 3D-printen, maakt bekend dat het intern toestemming heeft gekregen om onderdelen te produceren voor Honeywell Aerospace door middel van poederlaagfusies. Het is daarmee het eerste bedrijf dat zo te werk gaat. De goedkeuring geldt voor alle programma’s van Honeywell Aerospace.

“We werken al meer dan 18 maanden samen met Honeywell voor hun rigoureuze kwalificatieproces voor leveranciers”, zei Brian R. Neff, bestuursvoorzitter en CEO van Sintavia. “We zijn erg blij dat al het harde werk van ons team resultaten oplevert, en we kijken ernaar uit de vele voordelen van 3D-printen voor de distributieketen van Honeywell over het voetlicht te brengen, zoals de lagere kosten, kortere productieperioden en drastische ontwerpverbeteringen.”

 

Sintavia Approved to Additively Manufacture Flightworthy Parts for Honeywell

First Tier One additive manufacturer approved by Honeywell for production

DAVIE, Fla.–(BUSINESS WIRE)– Sintavia, LLC, a leading Tier One metal additive manufacturer, announced today that it had received internal approval to manufacture production parts for Honeywell Aerospace via the powder bed fusion process, representing the first company to do so. The approval covers all programs within Honeywell Aerospace.

“We have been working with Honeywell for over 18 months as part of their rigorous supplier qualification,” said Brian R. Neff, Sintavia’s Chairman and Chief Executive Officer. “We are grateful that all of our team’s hard work has paid off, and are looking forward to demonstrating the many benefits of additive manufacturing within Honeywell’s supply chain in the form of lower costs, shorter manufacturing times, and dramatic design improvements.”

What makes additive manufacturing different from more traditional methods is the addition of material rather than its removal. By using additive processes, businesses benefit from shorter lead times, mass customization, greater complexity, less wasted material and greater energy efficiency. As additive manufacturing as a technology matures, it is expected that OEMs such as Honeywell will increasingly rely on the traditional Tier One risk/reward supply chain model to manage manufacturing costs.

About Sintavia

Sintavia is the global leader for independent metal AM for critical industries, including Aerospace & Defense, Oil & Natural Gas, Automotive, and Ground Power Generation. With high-speed printers co-located alongside precision post processing equipment, a full complement of mechanical testing equipment, and a full metallurgical and powder laboratory, Sintavia is able to optimize parameters, serially manufacture, and audit quality parts for critical industries. Sintavia is committed to the highest quality standards in the industry, and holds AS9100, ISO17025, and ANAB accreditation, as well as being OASIS and ITAR registered.

For more information visit http://www.sintavia.com

 

Contacts

Sintavia, LLC
Carolyn N Allan, 954-474-7800
Director of Sales and Marketing

 

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is. Check out our twitter: @NewsNovumpr