12:58 uur 05-12-2017

‘Connected fleets’ gaan van papierwerk over op digitaal door middel van uniforme sourcing van vrachtwagendiensten, blijkt uit laatste PTOLEMUS Landmark Research

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– De 650 pagina’s tellende Connected Fleet Services Global Study legt uit hoe de tankkaart-, voertuigdiagnostiek-, telematica-, tol- en verzekeringssector hun aanbod moeten integreren om aanspraak te kunnen maken op de markt voor vlootbeheer ter waarde van 61 miljard dollar.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20171205005680/nl/

Fleet management cross-silo integration is rapidly accelerating (Photo: Business Wire)

Fleet management cross-silo integration is rapidly accelerating (Photo: Business Wire)

Elke dag proberen wagenparkbeheerders wereldwijd hun kosten en exploitatie van 260 miljoen vrachtwagens, bestelwagens en bedrijfswagens te optimaliseren om hun kosten en activiteiten te stroomlijnen.

Maar hun leveranciers bieden nog steeds onderhoud aan voertuigen, brandstof, telematica, verzekeringen en toloplossingen in silo’s. Elke van hen optimaliseert slechts een klein deel van de Total Cost of Ownership (TCO), waardoor exploitanten naar meerdere schermen en databases moeten kijken om hun wagenparken te beheren.

Frederic Bruneteau, Managing Director van PTOLEMUS merkte op: “Hoewel commercieel vervoer een cruciaal onderdeel van onze geglobaliseerde economie is, loopt het achterop in de race naar digitalisering. De meeste containers worden nog steeds gevolgd, de meeste databases zijn nog steeds niet met elkaar verbonden en de beheerders van commerciële vloten worden nog steeds overspoeld met papierwerk! De oplossing is eenvoudig: dezelfde gegevens delen en gebruiken in alle silo’s, met behulp van voertuigconnectiviteit en cloud-oplossingen.”

Het rapport legt uit hoe concurrentie en de opkomst van ‘connected vehicles’ deze silo’s snel uithollen. De verschuiving werd onlangs onderstreept door talrijke overeenkomsten, zoals Verizon dat Fleetmatics en Telogis heeft overgenomen, Michelin dat NexTraq heeft gekocht, Fleetcor dat Sem Parar heeft verworven en TomTom dat een samenwerkingsverband is aangegaan met BP en nog veel meer.

Door gebruik te maken van interviews met 70 leidinggevenden in de commerciële wegtransportindustrie en andere vlootsectoren, is het nieuwe PTOLEMUS-rapport het eerste dat de omvang en het potentieel van de complete markt voor commerciële voertuigendiensten beoordeelt buiten de telematica. Het onderzoek van 650 pagina’s levert een unieke strategische besluitvormingsanalyse op van de 5 sectoren die de TCO van het voertuig controleren:

  • Wagenparktelematica
  • Diagnostiek en onderhoud
  • Tankkaartdiensten
  • Tolbetalingen en
  • Verzekering

Een gratis abstract van 65 pagina’s kan hier worden gedownload. Het bevat de samenvatting van het rapport en 3 exclusieve interviews met:

  • Andrew Dondlinger, Vice President & General Manager, Connected Services, Navistar Inc.
  • Thomas Schmidt, Managing Director, TomTom Telematics en
  • Bernie Kavanagh , Senior Vice President & General Manager, WEX Inc.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor mediarelaties en meer informatie
Thomas Hallauer, bel +44 79 73 889 392
Research Director
thomas@ptolemus.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr