12:57 uur 22-11-2017

Octapharma doneert 30,5 miljoen internationale eenheden van haar geneesmiddel Nuwiq om mensen met hemofilie in ontwikkelingslanden te behandelen

LACHEN, Zwitserland–(BUSINESS WIRE)– 2017: Octapharma is verheugd om de voltooiing aan te kondigen van een liefdadige schenking van 30,5 miljoen internationale eenheden van haar recombinante factor VIII-product, Nuwiq®, die is afgeleid van een menselijke cellijn, in samenwerking met Project SHARE, North Andover, Massachusetts (VS).

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20171121005912/nl/

Donation in Nepal of human cell-line derived recombinant factor VIII product Nuwiq (Photo: Business ...

Donation in Nepal of human cell-line derived recombinant factor VIII product Nuwiq (Photo: Business Wire)

Tot wel 75% van de geschatte 400.000 mensen met hemofilie in de wereld hebben weinig of geen toegang tot behandeling die levens- en ledemaatbedreigende bloedingen oplost en operaties en revalidatie mogelijk maakt. Project SHARE is een humanitair programma dat de donatie faciliteert van bloedstollingsfactorfroducten voor de behandeling van mensen met hemofilie die een factor-vervangende therapie nodig hebben in landen waar deze geneesmiddelen schaars of nog steeds niet beschikbaar zijn.

In de afgelopen negen maanden hebben donaties van Nuwiq® ernstig zieke mensen in nood bereikt in 16 landen: Armenië, Bahama’s, Bangladesh, Barbados, Cambodja, Egypte, Ethiopië, Fiji, Kenia, Honduras, Myanmar, Nepal, Nicaragua, Filippijnen, Roemenië en Venezuela.

“We zijn Octapharma zeer dankbaar voor het privilege dat het bedrijf ons gegeven heeft om mensen met hemofilie te helpen in ontwikkelingslanden die beperkte of geen toegang tot behandeling hebben. Deze donaties redden levens,” aldus Laureen A. Kelley, de oprichter van Project SHARE.

“Octapharma heeft zich er sinds 1983 toe verbonden het leven van mensen met hemofilie A te verbeteren. We zijn verheugd om onze donatie-initiatieven voort te zetten en toegang te bieden tot patiënten met hemofilie in landen met weinig of geen toegang tot therapie,” stelde Olaf Walter, bestuurslid bij Octapharma AG in Lachen, Zwitserland.

“De hemofiliefactorconcentraten worden gebruikt bij patiënten die lijden aan ernstige gewrichts- en musculoskeletale complicaties en levensbedreigende bloedingen,” verklaarde Walter Mwanda, beschermheer van de Keniaanse Hemofilievereniging. “Iemand hulp bieden die je niet kent is geweldig en als het voor een kind is, is het zelfs nog geweldiger. De Kenianen, vooral kinderen die leven met hemofilie, zijn u zeer dankbaar.”

“We kunnen Octapharma en Project SHARE niet genoeg bedanken voor hun vriendelijkheid en genereusheid,” sprak Suraksha Mani van de Nepalese Hemofilievereniging. “We hadden een beperkte factorvoorraad toen we de Nuwiq®-levering ontvingen. Mensen op het platteland hebben nu een betere toegang tot factorconcentraat. We geloven dat deze donatie al positieve veranderingen heeft aangebracht in het leven van veel mensen met hemofilie in Nepal. Het is levensreddend en helpt om handicaps te voorkomen.”

“Deze donatie van Nuwiq® zal gezinnen met hemofilie in Honduras helpen,” gaf Maria del Carmen van de Hondurese Hemofilievereniging te kennen. “Het gebruik van dit medicijn zal ten goede komen aan families omdat hun kinderen en jongeren factordoses in hun huis zullen hebben en daardoor geen lessen op hun school of universiteit zullen missen.”

Antonia Luque van de Venezolaanse Hemofilievereniging voegde hieraan toe, “We zitten momenteel in een crisis waarbij we niet de medicijnen hebben die mensen nodig hebben. Er zijn op het moment 2185 mensen die leven met hemofilie A in Venezuela. We zijn zeer dankbaar voor een dergelijke waardevolle schenking die voor verlichting zal zorgen voor gevallen van onze bevolking die lijden aan hemofilie A.”

Over hemofilie A

Hemofilie A is een X-gebonden erfelijke aandoening veroorzaakt door factor VIII (FVIII)-deficiëntie die, indien onbehandeld, leidt tot bloedingen in spieren en gewrichten en bijgevolg tot artropathie en ernstige morbiditeit. Profylactische FVIII-vervangingsbehandeling vermindert het aantal bloedingsepisodes en het risico op permanente gewrichtsschade. Deze zeldzame aandoening treft wereldwijd een op de 5.000 tot 10.000 mannen. Over het algemeen wordt 75% van de gevallen van hemofilie echter nog niet gediagnosticeerd of niet behandeld.

Over Nuwiq®

Nuwiq® is een 4e generatie rFVIII-eiwit geproduceerd in een menselijke cellijn zonder chemische modificatie of fusie met een ander eiwit. Nuwiq® is van nature geschikt voor profylaxe op maat, terwijl het de immunogeniciteit aanpakt bij patiënten met hemofilie A. Nuwiq® wordt gekweekt zonder toevoegingen van menselijke of dierlijke oorsprong, is vrij van antigene niet-menselijke eiwitepitopen en heeft een hoge affiniteit voor de von Willebrand-coagulatiefactor. De Nuwiq®-behandeling is beoordeeld in zeven voltooide klinische onderzoeken met 201 eerder behandelde patiënten (PTP, 190 personen) met ernstige hemofilie A, waaronder 59 kinderen. Nuwiq® is goedgekeurd voor gebruik bij de behandeling en profylaxe van bloedingen in alle leeftijdsgroepen van PTP’s met hemofilie A in de EU, VS, Canada, Australië, Latijns-Amerika en Rusland. Verdere wereldwijde indieningen voor Nuwiq® zijn gepland.

Disclaimer: alle patiënten die worden behandeld met producten die stollingsfactor VIII bevatten, moeten zorgvuldig worden gecontroleerd op de ontwikkeling van remmers door geschikte klinische observaties en laboratoriumtests.

Over Project SHARE

Project SHARE is een humanitair programma dat bloedstollinggeneesmiddelen, genaamd factor, doneert aan ontwikkelingslanden. Ontvangers zijn patiënten, artsen, klinieken en ziekenhuizen in landen waar factor schaars of niet beschikbaar is. Project SHARE redt levens.

Project SHARE heeft meer dan 53 miljoen eenheden – ongeveer $ 53 miljoen – gedoneerd aan duizenden patiënten in meer dan 70 ontwikkelingslanden.

Ga voor meer informatie naar www.kelleycom.com/projectshare

Over Octapharma

Octapharma, met hoofdkantoor in Lachen, Zwitserland, is een van de grootste producenten van menselijke eiwitten ter wereld, die menselijke eiwitten uit menselijke plasma- en menselijke cellijnen ontwikkelt en produceert. Als familiebedrijf gelooft Octapharma in investeren om het verschil te maken in het leven van mensen en doet de inderneming dit sinds 1983, omdat het in ons bloed zit.

In 2016 realiseerde de Group een omzet van € 1,6 miljard, een bedrijfsresultaat van € 383 miljoen en werd € 249 miljoen geïnvesteerd om toekomstige welvaart te waarborgen. Octapharma biedt wereldwijd werk aan meer dan 7.100 mensen om de behandeling van patiënten in 113 landen te ondersteunen met producten op drie therapeutische gebieden:

  • Hematologie (stollingsstoornissen)
  • Immunotherapie (immuunstoornissen)
  • Kritieke zorg

Octapharma bezit zes ultramoderne productiefaciliteiten in Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Mexico en Zweden.

Ga voor meer informatie naar www.octapharma.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

Octapharma AG
International Business Unit – Haematology
Olaf Walter
Olaf.Walter@octapharma.com
of
Larisa Belyanskaya
Larisa.Belyanskaya@octapharma.com
Tel.: +41 55 4512121

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is. Check out our twitter: @NewsNovumpr