11:30 uur 04-10-2017

EURid, het register van .eu en .ею-domeinnamen, neemt voor het tweede jaar op rij deel aan CodeWeek

EURid organiseert workshops in heel Europa om jongeren de basisprincipes van het coderen en programmeren aan te leren en zo de innovators van morgen te inspireren.

BRUSSEL–(BUSINESS WIRE)– EURid verleent voor het tweede opeenvolgende jaar volop haar medewerking aan CodeWeek 2017. Om een nog grotere bijdrage te leveren, bouwt EURid dit jaar verder op de initiatieven van vorig jaar met nog meer workshops en interactieve sessies voor kinderen gericht op het aanleren van de basisprincipes van coderen en programmeren.

‘Door de toenemende digitalisering van onze maatschappij wordt coderen en programmeren steeds belangrijker voor de toekomst van onze kinderen’, verklaart Giovanni Seppia, External Relations Manager van EURid. ‘CodeWeek biedt ons de gelegenheid om onze jongeren te onderwijzen, te stimuleren en voor te bereiden op de digitale toekomst door hen basisvaardigheden en -kennis aan te reiken die helpen bij hun groei en ontwikkeling.’

De bijdrage van EURid aan CodeWeek 2017 omvat verschillende workshops:

CodeWeek 2017 vindt plaats van 7 tot 22 oktober 2017. Volg alle CodeWeek-initiatieven van EURid via Twitter (@EUregistry) en Facebook (EUregistry), met de hashtag #codeEU.

Over EURid

EURid is de non-profitorganisatie die na een aanbestedingsprocedure door de Europese Commissie is aangesteld om de .eu en .ею topniveaudomeinen te beheren. EURid werkt samen met meer dan 700 geaccrediteerde registrars en biedt ondersteuning in de 24 officiële EU-talen. Als onderdeel van haar doorlopende inspanningen op gebied van gegevensbeveiliging is EURid sinds 2013 gecertificeerd volgens de ISO27001-beveiligingsnorm. EURid is daarnaast ook geregistreerd door het milieubeheer- en milieuauditsysteem (EMAS) van de EU, wat aangeeft dat EURid actief wil bijdragen aan een beter milieu. EURid heeft haar hoofdzetel in Brussel (België). De regionale kantoren bevinden zich in Pisa (Italië), Praag (Tsjechië) en Stockholm (Zweden). Meer informatie op: http://www.eurid.eu.

Contacts

EURid
Christopher Nicastro
TEL: +32 (0)2 401 27 50 ext. 261
christopher.nicastro@eurid.eu

 

 

 

 

Check out our twitter: @NewsNovumpr