17:13 uur 06-07-2017

IFAC roept G20-landen op tot actie voor een sterke, transparante wereldeconomie en hersteld vertrouwen

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– De internationale economische stabiliteit, transparantie en het herstel van het vertrouwen in publieke instanties krijgen een grote stimulans als de G20 zich inzet voor beter bestuur in alle sectoren, verklaart de IFAC – de International Federation of Accountants. Voorafgaand aan de G20-top van 2017 in Hamburg op 7 en 8 juli heeft IFAC praktische aanbevelingen gepubliceerd. Deze adviezen dragen zowel bij aan de wereldeconomie als aan de doelstellingen van de G20 voor 2017.

“Herstel van het vertrouwen in de wereldeconomie en financiële systemen zijn van groot belang voor wereldwijd geloof in duurzame economische groei. Juist in deze onzekere tijden moeten betrokkenen met een passie voor transparant en verantwoord bestuur samenwerken”, zei Fayez Choudhury, CEO van IFAC. “Personen en instituties moeten worden versterkt door solide bestuur, geschraagd door consistente en transparante regelgeving en gefaciliteerd door een snelle, veilige digitale wereld.”

 

 

IFAC Calls for Action by G20 Countries to Build a Strong, Transparent Global Economy to Inspire Confidence

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Global economic stability and transparency and the rebuilding of public trust will be greatly enhanced by a determined G20 push for stronger governance across all sectors, according to IFAC—the International Federation of Accountants. In advance of the G20 Summit 2017 in Hamburg, Germany on July 7-8, IFAC issued actionable  recommendations for G20 countries that will support both the global economy and the G20’s 2017 objectives.

“Rebuilding trust in the global economy and financial systems is critical to inspiring the confidence the world needs for sustained economic growth. Especially in these uncertain times, stakeholders with a passion for transparent, accountable governance must work together,” said IFAC Chief Executive Officer, Fayez Choudhury. “Individuals and institutions must be empowered by strong governance; fortified by a consistent, transparent regulatory environment; and enabled by access to a high-speed, secure digital environment.”

IFAC calls on the G20 and other key stakeholders in the global economy to collaborate on:

  • Raising governance standards across all economic sectors to increase transparency and accountability, and help restore trust and inspire confidence in business and government, key to the G20’s aspirations to: build resilience, improve sustainability, and assume responsibility.
  • Fostering greater transparency and regulatory consistency to achieve growth, confidence, and stability. This requires an inclusive digital and economic environment for businesses of all sizes, as well as implementation and adoption of high-quality internationally-accepted regulations and standards.

IFAC’s member organizations represent almost  3 million accountants globally. They contribute nearly  USD$250 billion gross value added annually, and facilitate higher standards of living.  Recent research also shows that a higher percentage of accountants in the workforce strongly correlates to better outcomes in Transparency International’s Corruption Perceptions Index—and that the impact is improved even further when accountants operate in countries with strong governance architectures.

IFAC strengthens the accountancy profession by:

  • supporting the development of high-quality international standards;
  • promoting the adoption and implementation of these standards;
  • building the capacity of professional accountancy organizations; and
  • speaking out on public interest issues.

Visit  IFAC’s website for IFAC’s full recommendations to the G20.

About IFAC

IFAC is the global organization for the accountancy profession dedicated to serving the public interest by strengthening the profession and contributing to the development of strong international economies. IFAC is comprised of more than 175 members and associates in more than 130 countries and jurisdictions, representing almost 3 million accountants in public practice, education, government service, industry, and commerce.

Contacts

For IFAC:
Nick Dover, 212-819-4860
nicholas.dover@edelman.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is. Check out our twitter: @NewsNovumpr