17:16 uur 10-03-2016

Moederbedrijf Prax Petroleum koopt brandstoffenterminal in Jarrow van Shell

WEYBRIDGE, Engeland–(BUSINESS WIRE)– State Oil heeft vandaag bekendgemaakt dat zijn dochteronderneming, Prax Terminals, met succes de overname van de brandstoffenterminal van Shell in Jarrow heeft afgerond. De terminal ligt dicht bij Newcastle Upon Tyne.  In de terminal van 40 duizend kubieke meter is diesel, stookolie, kerosine, benzine en luchtvaartbrandstof opgeslagen.

Sanjeev Kumar, algemeen directeur van State Oil, zei: “Deze overname laat zien dat de groep blijft streven naar het verwerven van strategische opslagplekken in het Verenigd Koninkrijk en andere delen van de wereld. Deze overnames voorzien de groep van het vermogen marktbewegingen te maximaliseren, arbitragekansen te benutten en synergie te creëren tussen de groothandels- en handelstakken van de groep.  Uiteindelijk onderscheidt dit ons van een eenvoudige oliehandelaar. Dit is een nieuwe mijlpaal in de ambitie van de groep om een toonaangevend en dominante olie-onderneming met een portefeuille van opslaglocaties te worden.”

 

Prax Petroleum’s Parent Acquires the Jarrow fuels terminal from Shell

WEYBRIDGE, England–(BUSINESS WIRE)– State Oil announced today that its subsidiary, Prax Terminals, has successfully completed the acquisition of the Jarrow fuels terminal from Shell; the terminal is located near Newcastle Upon Tyne. The 40,000 cbm terminal will store diesel, gasoil, kerosene, gasoline and aviation fuel.

State Oil’s managing director Sanjeev Kumar said: “This acquisition represents the group’s continuing aspiration to procure further strategic storage assets in the U.K. and globally. These acquisitions will provide the group with the power to maximise market movements, to exploit arbitrage opportunities and will provide synergies between the wholesale and trading arms of the group. Ultimately, it will differentiate the group from a simple and singular oil trading business and is another milestone in the group’s resolute ambition to become a leading and dominant global oil business supported by a portfolio of storage assets.”

Headquartered in Weybridge UK and with a trading offices in Zug Switzerland, Houston, Texas and Singapore the State Oil group is a leading independent trading, storage, distribution and retail conglomerate dealing in petroleum products and biofuels.

Contacts

Prax Petroleum
Sian Salmon
sian.salmon@praxpetroleum.com
telephone 01932 843354

Check out our twitter: @NewsNovumpr