16:13 uur 05-01-2016

Analogix introduceert SlimPort NANO∙CONSOLE USB-C voor mobiele apparaten met USB Type-C

SANTA CLARA, Calif.–(BUSINESS WIRE)– Analogix Semiconductor, Inc. heeft vandaag de SlimPort ® NANO∙CONSOLE™ met USB-C onthuld – een voor mobiele apparaten geschikte dock met afstandsbediening voor toestellen die op Android of Windows draaien. Het nieuwe product ondersteunt DisplayPort™ over USB-C™.

De SlimPort NANO∙CONSOLE, die eenvoudig en direct te gebruiken is voor het streamen van digitale media, het uitvoeren van computertaken en het spelen van mobiele spelletjes, maakt het volgende mogelijk:

  • Verbindingen tussen mobiele apparaten en alle schermen met HDMI-aansluiting via DisplayPort, waardoor gebruikers media en apps kunnen delen, maar ook externe opslagapparaten en accessoires kunnen aansluiten, zoals toetsenborden en de muis.
  •  Besturing van een smartphone of tablet vanuit ieder hoek van de kamer met behulp van de gebruiksvriendelijke en efficiënte NANO-afstandsbediening met Bluetooth.
  • Het opladen van de accu van mobiele apparaten via een USB Type-C-ingang.

Analogix Introduces SlimPort NANO∙CONSOLE USB-C for Mobile Devices with USB Type-C Connectors

SANTA CLARA, Calif.–(BUSINESS WIRE)– Analogix Semiconductor, Inc. today announced the SlimPort ® NANO∙CONSOLE™ USB-C, a mobile-enabled dock with remote for both Android and Windows-powered mobile devices supporting DisplayPort™ over USB-C™.

This Smart News Release features multimedia. View the full release here: http://www.businesswire.com/news/home/20160105005256/en/

A simple, plug-and-play solution for streaming digital media, performing home office computing tasks, and playing mobile games, all from a smartphone or tablet, the SlimPort NANO∙CONSOLE allows users to:

  • Connect their mobile devices with DisplayPort audio/video-out to any HDMI-enabled display to share their media and apps, as well as connect external storage devices and accessories such as keyboards and mice;
  • Control their smartphone or tablet remotely from anywhere in the room with the user-friendly and efficient Bluetooth-enabled NANO Remote;
  • Charge their mobile device’s battery through its USB Type-C port;

“In 2015 Analogix introduced the first version of the SlimPort NANO∙CONSOLE, a breakthrough product linking mobile to TV, and we are now expanding the product line with the NANO∙CONSOLE USB-C,” said Andre Bouwer, vice president of marketing for Analogix. “USB-C is being widely adopted in mobile devices, including smartphones, and the video-out function allows your smartphone to become your smart TV or even your PC. The NANO∙CONSOLE is the bridge that connects your phone to your TV.”

Devices that have been tested to work with the SlimPort NANO∙CONSOLE are listed on www.slimportconnect.com/slimport-supported-devices and this list will be expanded as USB-C devices supporting DisplayPort over USB-C become available.

The SlimPort NANO∙CONSOLE USB-C will start shipping in Q2 2016. Hands-on demonstrations are hosted at the SlimPort booth #21451 in the South Hall 1 of the Las Vegas Convention Center during the Consumer Electronics Show (CES) 2016.

About Analogix Semiconductor

Analogix Semiconductor, Inc. designs and manufactures semiconductors for the digital multimedia market, from portable devices such as smartphones to high-end graphics cards and large, high-definition displays. Analogix is the market leader in providing end-to-end interface connectivity semiconductor solutions for DisplayPort, including the SlimPort family of products, and an industry leader in mobile display controllers, such as low-power, high-speed timing controller solutions. The DisplayPort standard is an innovative, packetized digital interface for high-resolution video and audio that was developed by the Video Electronics Standards Association (VESA). SlimPort branded products are compliant with DisplayPort, Mobility DisplayPort (MyDP), and DisplayPort Alt Mode over the USB Type-C connector.

For more information visit www.analogix.com and www.nanoconsole.com, follow us on Twitter @Analogix and @SlimPortConnect, or connect with us on LinkedIn.

Analogix, SlimPort and NANO∙CONSOLE are trademarks or registered trademarks of Analogix Semiconductor, Inc. All other trademarks and trade names are the property of their respective owners.

Contacts

Analogix Media Contact
Gratia Stefan, 408-988-8848
marcom@analogix.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr