14:20 uur 02-07-2025

Barilla lanceert 7e editie van Good Food Makers om de toekomst van voedsel vorm te geven

PARMA, Italië–(BUSINESS WIRE)– Barilla opent officieel de inschrijvingen voor Good Food Makers 2025, zijn open innovatieprogramma voor startups en innovatieve bedrijven die zich richten op het creëren van een duurzamer en meer verbonden voedselsysteem.

Het programma, nu in de zevende editie, verwelkomt een nieuw opzet — Good Food Makers – ECOSYSTEM — ontwikkeld in samenwerking met Almacube, de innovatiehub van de Universiteit van Bologna en Confindustria Emilia. Het doel van dit jaar is om een echt innovatie-ecosysteem te creëren door Barilla’s partners in de waardeketen te betrekken en de implementatie van opkomende technologieën te versnellen.

Drie geselecteerde startups gaan deelnemen aan een vier weken durend co-ontwikkelingstraject met professionals en partnerbedrijven van Barilla, waarbij ze zij aan zij werken aan impactvolle oplossingen voor de hele voedselketen — van het veld tot op het bord. Aanmeldingen kunnen worden ingediend tot eind juli. Het programma loopt van september tot januari 2026 en wordt afgesloten met de Innovatiedag.

“Good Food Makers weerspiegelt onze toewijding aan open innovatie die echte waarde genereert,” aldus Claudia Berti, hoofd Open Innovation bij Barilla. “Deze speciale Ecosystem-editie stelt ons in staat om samen met strategische partners impactvolle oplossingen te creëren die belangrijke uitdagingen zoals duurzaamheid en digitale transformatie aanpakken.”

De uitdagingen voor 2025 zijn:

  • AgTech for Climate Resilience (met Open Fields): technologieën om de basilicumteelt te verbeteren en wilde kruiden op duurzame manier te beheren.
  • New Frontiers in Detection (met Bizerba): geavanceerde oplossingen voor kwaliteit en precisie in detectiesystemen voor productielijnen.
  • Best on Shelf (met Conad Nord Ovest): tools om de productzichtbaarheid, schapaanwezigheid en winkelervaring in de winkel te verbeteren.

Sinds 2019 hebben meer dan 900 startups uit 25 landen zich aangemeld, waarvan er al 26 zijn geselecteerd voor samenwerking. Opvallende samenwerkingsverbanden zijn onder andere:

  • Connecting Food, dat blockchain-gebaseerde traceerbaarheid mogelijk maakte voor de toeleveringsketen voor vers basilicum van Barilla;
  • Nosh Biofoods, dat duurzame, voedingsrijke ingrediënten creëert door middel van fermentatie;
  • Manual.to, dat fabriekstrainingsprocessen vereenvoudigt met een digitaal platform dat nu wordt gebruikt in de fabriek van Barilla in Cremona;
  • Voxpopme, dat AI-gestuurde consumenteninzichten levert die worden gebruikt in het onderzoek van Barilla.

In 2024 investeerde Barilla € 50 miljoen dollar in R&D en breidde het zijn hoofdkantoor in Parma uit tot een centrum van 12.000 m² voor innovatie en technische expertise.

Voor meer informatie en om deel te nemen: www.goodfoodmakers.it

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Elena Botturi: elena.botturi@barilla.com, +31642472860

Check out our twitter: @NewsNovumpr