01:01 uur 11-07-2024

Textron Aviation levert eerste Cessna SkyCourier Combi, voor een nog grotere flexibiliteit en veelzijdigheid van de tweemotorige Utility Turboprop

WICHITA, Kan.–(BUSINESS WIRE)– Textron Aviation kondigde vandaag aan dat het de eerste Cessna SkyCourier tweemotorige utility turboprop gaat leveren, uitgerust met een Combi interieur conversie-optie. Het vliegtuig is geleverd aan Everts Air, een in Alaska gevestigde Deel 135 maatschappij die passagiers-, vracht- en chartervluchten uitvoert in heel Alaska. Everts vliegt ook volgens de regelgeving van Deel 121 en verzorgt vracht en charter op aanvraag in heel Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en op de Caribische eilanden.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240710069604/nl/

Textron Aviation | Cessna SkyCourier Combi (Photo: Business Wire)

Textron Aviation | Cessna SkyCourier Combi (Photo: Business Wire)

De Cessna SkyCourier is ontworpen en geproduceerd door Textron Aviation Inc., een bedrijf van Textron Inc. (NYSE: TXT).

“De nieuwe Combi-optie van de Cessna SkyCourier toont het vermogen van het vliegtuig om te voldoen aan de veelzijdige missieprofielen van onze klanten over de hele wereld,” zegt Lannie O’Bannion, senior vicepresident Sales and Flight Operations. “We zijn dankbaar dat Cessna-klanten als Everts Air de waarde van onze producten als bedrijfsmiddelen en hun mogelijkheden om klanten te bedienen, op prijs stellen.”

De Federal Aviation Administration (FAA) heeft in mei 2024 certificering verleend voor de interieurconfiguratie van de SkyCourier Combi. De onlangs gecertificeerde optie voegt meer flexibiliteit toe aan de 19-persoons passagiersvariant van het vliegtuig. Exploitanten kunnen nu het interieur aanpassen om tegelijkertijd passagiers en vracht te vervoeren. Naast de bestaande gravelkit en volledige ombouwopties voor vrachtvliegtuigen, breidt de Combi-ombouw het gebruik van het vliegtuig uit voor diverse wereldwijde markten en een grote verscheidenheid aan missies. Klanten zoals overheidsinstanties, ordehandhavers, strijdkrachten, bedrijven en liefdadigheidsgroepen kunnen nu worden bediend.

Het toestel wordt toegevoegd aan de Alaska 135-vloot van Everts Air, die ook een Cessna SkyCourier-vrachtvliegtuig en zes Cessna Caravans omvat.

“Ik zie de Cessna SkyCourier als een vliegtuig van de volgende generatie voor Bush Alaska,” aldus Robert W. Everts, eigenaar van Everts Air. “Met de SkyCourier Combi kunnen we flexibel zijn en tegemoet komen aan de unieke behoeften van burgers in afgelegen gemeenschappen. Naast de betrouwbaarheid van een Cessna, is het vliegtuig zeer flexibel en de ultieme oplossing voor luchtvracht en passagiersondersteuning in Alaska.”

Over de Cessna SkyCourier

De Cessna SkyCourier tweemotorige, hoogvleugelige turboprop biedt een combinatie van prestaties en lagere bedrijfskosten voor luchtvracht-, woon-werk- en speciale missievervoerders. Hij wordt geleverd in zowel vracht- als passagiersvarianten. De 19-passagiersvariant heeft aparte deuren voor bemanning en passagiers voor soepel instappen, een groot bagageruim en grote cabineramen voor natuurlijk licht en uitzicht. De vrachtvariant heeft een cabine met platte vloer, geschikt voor maximaal drie LD3-containers met een indrukwekkend laadvermogen van 6000 pond. Beide varianten hebben een grote vrachtdeur en kunnen op één punt onder druk bijtanken om sneller te kunnen terugkeren.

Het vliegtuig wordt aangedreven door twee op de vleugel gemonteerde Pratt & Whitney PT6A-65SC turbopropmotoren. Het is voorzien van de McCauley Propeller C779, een zware en betrouwbare 110-inch aluminium vierbladige propeller, die in volle vaanstand kan worden geplaatst met omkeerbare spoed, ontworpen om de prestaties van het vliegtuig te verbeteren terwijl het enorme ladingen vervoert.

Over Textron Aviation

We inspireren de beleving van het vliegen. Al meer dan 95 jaar bevordert Textron Aviation Inc., een bedrijf van Textron Inc., ons collectieve talent op gebied van de Beechcraft, Cessna en Hawker merken om de beste vliegervaring voor onze klanten te ontwerpen en tot stand te brengen. Met een aanbod dat alles omvat van zakenvliegtuigen, turbopropellers en zuigers met hoogwaardige prestaties tot producten voor speciale missies, militaire training en verdediging, bezit Textron Aviation de meest veelzijdige en omvattende portfolio luchtvaartproducten ter wereld en personeel dat meer dan de helft van alle algemene luchtvaartvliegtuigen ter wereld heeft gebouwd. Klanten in meer dan 170 landen vertrouwen op onze legendarische prestaties, betrouwbaarheid en veelzijdigheid, samen met ons vertrouwde internationale netwerk van de klantendienst, voor betaalbare en flexibele vluchten. Voor meer informatie gaat u naar www.txtav.com | www.defense.txtav.com | www.scorpionjet.com.

Over Textron Inc.

Textron Inc. is een bedrijf actief in diverse sectoren dat haar mondiale netwerk van luchtvaart, defensie, industriële en financiële bedrijven benut om klanten innovatieve oplossingen en services te verschaffen. Textron is over de hele wereld bekend om haar krachtige merken, zoals Bell, Cessna, Beechcraft, Pipstrel, Jacobsen, Kautex, Lycoming, E-Z-GO, Arctic Cat, Textron Systems en TRU Simulation. Voor meer informatie gaat u naar: www.textron.com.

Sommige verklaringen in dit persbericht kunnen inkomsten voorspiegelen of strategieën, doelstellingen, prognoses of andere, niet-historische feiten beschrijven. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden enkel voor de datum waarop zij werden gedaan, en we onderwerpen ons niet aan enige verplichting om deze verklaringen bij te werken. Deze verklaringen zijn onderhevig aan gekende en ongekende risico’s, onzekerheden en andere factoren die ervoor kunnen zorgen dat onze werkelijke resultaten wezenlijk kunnen afwijken van de resultaten vermeld of impliciet verondersteld door dergelijke toekomstgerichte verklaringen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:
Duane Frazier

+1.316.517.1114

dfrazier2@txtav.com
txtav.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr