13:21 uur 10-07-2024

Index Ventures kondigt $ 2,3 miljard aan in nieuwe fondsen op een historisch keerpunt voor startups

  • Index Ventures kondigt $ 2,3 miljard aan in nieuwe fondsen. Dit zijn een durfkapitaalfonds van $ 800 miljoen en een groeifonds van $ 1,5 miljard, waarmee het totale kapitaal dat Index sinds zijn oprichting heeft opgehaald $ 15 miljard bedraagt
  • In bijna drie decennia van investeren hebben 108 door de Index gesteunde bedrijven een waardering van $ 1 miljard of meer bereikt, 23 bedrijven hebben een waardering van $ 10 miljard overschreden en 57 bedrijven zijn naar de beurs gegaan
  • Snelle vooruitgang in AI, diepere talentenpools en gevestigde draaiboeken voor het bouwen van snelgroeiende bedrijven zijn samengestelde trends die oprichters wereldwijd ongekende mogelijkheden bieden
  • Index-portfoliobedrijven, waaronder Figma, Revolut, Roblox, Scale AI en Wiz, hebben meer dan 200.000 banen gecreëerd en zijn klaar voor verdere groei

SAN FRANCISCO & NEW YORK & LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Index Ventures, een toonaangevend wereldwijd durfkapitaalbedrijf, kondigde vandaag $ 2,3 miljard aan nieuwe fondsen aan om relaties aan te gaan met uitzonderlijke ondernemers die transformatieve, categoriebepalende bedrijven creëren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Perscontact:

Kelsey Miller

press@indexventures.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr