20:56 uur 10-07-2024

Exolaunch ontplooit met succes satellieten met de historische lancering van de eerste vlucht van de Ariane 6, waarmee de Europese toegang tot de ruimte wordt bevorderd

Exolaunch speelde een cruciale rol in de ontplooiing van vier satellieten voor haar klanten bij ESA, NASA en Spacemanic, waarbij een belangrijke mijlpaal wordt bepaald voor de groeiende Europese ruimte-industrie

BERLIJN–(BUSINESS WIRE)– Exolaunch, de internationale leider op gebied van services voor het beheer, de integratie en de ontplooiing van lanceermissies voor satellieten, kondigt met trots de succesvolle ontplooiing aan van vier satellieten aan boord van de eerste vlucht van de Ariane 6 van Arianespace. De opstijging vond plaats op dinsdag 9 juli om 16.00 uur GFT in het CSG (Centre Spatial Guyanais), dat ook bekend staat als Europa’s poort naar de ruimte, in Kourou, Frans-Guyana. Als vertegenwoordiger van ESA, NASA en Spacemanic als klanten, benadrukt deze missie de cruciale rol van Exolaunch in het verruimen van de toegang tot de ruimte en het ondersteunen van leveranciers van nieuwe lanceertuigen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240709810923/nl/

The historic Ariane 6 liftoff occurred on Tuesday, July 9 at 1600 GFT from the Guiana Space Centre, also known as Europe's Spaceport, in Kourou, French Guiana.

Photo credits: ESA, Arianespace, CNES.

The historic Ariane 6 liftoff occurred on Tuesday, July 9 at 1600 GFT from the Guiana Space Centre, also known as Europe’s Spaceport, in Kourou, French Guiana. Photo credits: ESA, Arianespace, CNES.

Deze historische lancering omvat ESA’s ISTSat-1 en 3Cat-4, NASA’s CURIE, en de GRBBeta-satellieten van Spacemanic. De succesvolle ontplooiing van deze satellieten getuigt van de inzet van Exolaunch om baanbrekend wetenschappelijk onderzoek en technologische vorderingen wind in de zeilen te geven aan de hand van betrouwbare en innovatieve oplossingen voor de ontplooiing van satellieten.

ESA’s ISTSat-1, ontwikkeld door studenten van het Instituto Superior Técnico in Lissabon, beoogt om ADS-B-technologie te demonstreren, om detectiecapaciteiten te evalueren en de prestaties van antennes en ontvangers te beoordelen voor het ontvangen van berichten van commerciële vliegtuigen. 3Cat-4, een CubeSat van de Universitat Politécnica de Catalunya, heeft een flexibele microwave payload-technologiedemonstrator met wetenschappelijke doeleinden in verband met GNSS voor de observatie van de Aarde en beoordeling van AIS-ontvangers.

De CURIE-missie van de NASA omvat twee bijna identieke 3U CubeSats ontworpen om in de ruimte radio-interferometrie met lage frequentie te onderzoeken. Deze CubeSats zullen SRB’s (solar radio bursts) bestuderen door een afstand van 1-3 km na de ontplooiing te behouden, om zo bij te dragen tot het begrip van het ruimteweer in de heliosfeer en als P0C (proof of concept) te dienen voor op de ruimte gebaseerde interferometrie-observatoria van de toekomst.

De GRBBeta van Spacemanic, een 2U CubeSat, dient als technologiedemonstratie voor de toekomstige CAMELOT-constellatie, bedoeld om uitbarstingen van gammastralen vanuit de ruimte te detecteren en te lokaliseren. Deze missie, beheerd door Spacemanic en geleid door de Technical University of Košice, test nieuwe subsystemen, waaronder een geavanceerde GNSS-positioneringsmodule en een radiomodem voor instant telemetrie.

De geslaagde lancering van Ariane 6 vormt een belangrijke mijlpaal voor de Europese ruimte-industrie, waarmee een nieuwe tijdperk van betere toegang tot de ruimte voor Europese entiteiten wordt ingezet. Ariane 6 is ontworpen om flexibiliteit en kostenefficiëntie te bieden, waardoor dit voor verschillende ruimtemissies een aantrekkelijke optie is. Door de ondersteuning van deze historische lancering, versterkt Exolaunch haar engagement om groei en innovatie in Europa’s ruimtesector te bevorderen.

“Exolaunch voelt zich vereerd om deel uit te maken van de entourage bij de eerste vlucht van de Ariane 6, waarbij met Arianespace, ESA en CNES werd samengewerkt om onze klanten betrouwbare toegang tot de ruimte te verschaffen,” aldus Jeanne Allarie, chief commercial officer van Exolaunch. “We wensen ook ESA, NASA en Spacemanic te gelukwensen voor de succesvolle ontplooiing van hun satellieten. We voelen ons trots om deze innovatieve missies te mogen steunen en kijken alvast uit naar de wetenschappelijke en technologische vorderingen die elke missie met zich mee zal brengen. Deze lancering is niet alleen een getuigenis van het technische vakmanschap en de samenwerkingsgeest van de Europese ruimtegemeenschap, maar ook een stapsteen naar een robuustere, meer concurrentiële Europese aanwezigheid in de internationale ruimte-industrie. We kijken uit naar de kans om toekomstige lanceringen van de Ariane 6 te steunen en ervoor te zorgen dat Europa op de voorgrond blijft wat de verkenning van de ruimte betreft.”

Over Exolaunch

Exolaunch (Duitsland, USA) is een wereldleider op gebied van technologieën voor de integratie en ontplooiing van lanceermissies. Met een decennium ervaring in vluchten en op vandaag om en bij 400 satellieten gelanceerd tijdens 29 missies, maakt Exolaunch gebruik van haar inzichten in de sector om gebruiksklare oplossingen tot stand te brengen die aan de behoeften van klanten voldoet en aan de markttrends beantwoorden. Exolaunch vervult lanceercontracten voor sectorleiders, ‘s werelds meest innovatieve start-ups, onderzoeksinstellingen, overheidsorganisaties en internationale ruimteagentschappen. Het bedrijf ontwikkelt en maakt haar eigen, vliegwaardige en sectorleidende kleine satellietseparatiesystemen, met de snelst groeiende nalatenschap op de markt. Exolaunch promoot veilig, duurzaam en verantwoord gebruik van de ruimte en verbindt zich ertoe om de ruimte voor iedereen toegankelijk te maken.

Voor meer informatie gaat u naar www.exolaunch.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor mediavragen neemt u contact op via media@exolaunch.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr