11:00 uur 11-06-2024

Owlet breidt wereldwijde voetafdruk uit met lancering van medisch gecertificeerde Dream Sock™ in het VK en heel Europa

LEHI, Utah–(BUSINESS WIRE)– Owlet, Inc. (‘Owlet’ of het ‘bedrijf’) (NYSE:OWLT), de pionier op het gebied van slimme babybewaking, kondigt vandaag de lancering in het VK en Europa aan van Dream Sock, een slimme babyfoon met live gezondheidsmetingen en -meldingen voor gezonde baby’s tussen 0-18 maanden en 2,5-13,6 kg. Dit innovatieve medische apparaat biedt ouders realtime gezondheids- en vitale informatie, wat ongeëvenaarde gemoedsrust biedt.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240611375954/nl/

(Photo: Business Wire)

(Photo: Business Wire)

“We zijn meer dan trots om Dream Sock te lanceren voor verzorgers in het VK en Europa en miljoenen ouders meer geruststelling te bieden terwijl hun baby slaapt,” verklaarde Kurt Workman, CEO en medeoprichter van Owlet. “Dream Sock is nu een wereldwijd product dat wordt erkend als medisch nauwkeurig en veilig, en dat wettelijke goedkeuringen en certificeringen heeft ondergaan in verschillende regio’s. Vandaag de dag is onze missie om elke baby en elke verzorger te ondersteunen nog meer gerealiseerd.”

De Owlet Dream Sock is CE- en UKCA-gemarkeerd volgens de EU- en Britse regelgeving voor medische hulpmiddelen en voldoet aan strenge wettelijke normen, waardoor de veiligheid, werkzaamheid en naleving van alle toepasselijke vereisten worden gegarandeerd. Dit slimme digitale gezondheidsbewakingsapparaat voor baby’s wikkelt zich comfortabel om de voet van de baby en biedt realtime monitoring van de hartslag, zuurstofsaturatie, slaappatronen en meer. De verbonden Owlet Dream-app (beschikbaar op iOS en Android) levert live gezondheidsmetingen rechtstreeks aan mobiele apparaten en het meegeleverde basisstation: beide waarschuwen gebruikers onmiddellijk als de baby een lage/hoge hartslag of een laag zuurstofgehalte heeft. Het is klinisch bewezen dat het de vitale functies van een baby nauwkeurig bijhoudt en weergeeft, zelfs als er sprake is van lichte bewegingen en op alle huidtinten.

“Dream Sock biedt een wetenschappelijke en medische benadering van de gezondheidsmonitoring van baby’s en is een baanbrekend product voor de industrie,” aldus dr. Alisa Niksch, kindercardioloog en Senior Director Medical Affairs bij Owlet. “Het zorgt voor nauwkeurigheid van ziekenhuiskwaliteit in de thuiszorg, waardoor ouders met vertrouwen de vitale functies kunnen volgen. Dream Sock voorziet ouders van nauwkeurige en realtime gegevens om weloverwogen besluitvorming te ondersteunen en hen te helpen hun baby’s thuis beter te verzorgen.”

Historische gezondheidsmetingen en slaaptrends verzameld van de baby met Dream Sock kunnen worden bijgehouden in de Owlet Dream App, wat verzorgers waardevolle inzichten biedt. Ouders in het Verenigd Koninkrijk en Europa hebben nu ook toegang tot geavanceerde slaapondersteuningsfuncties. Dit omvat Predictive Sleep Technology, die het giswerk uit dutjes en bedtijd haalt door de historische slaapgegevens van baby’s te gebruiken om ouders te voorzien van aanbevolen slaap- en waakperiodes. Dream Sock kan ook worden gekoppeld aan de Owlet Cam® 2, zodat verzorgers de baby overal kunnen zien en horen, bewegingsmeldingen kunnen ontvangen en meer. Met deze twee gecombineerd kunnen ouders de perfecte balans ervaren van technologie, veiligheid en gemoedsrust.

Dream Sock is nu verkrijgbaar in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Oostenrijk, België, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland, Italië, Spanje en Zwitserland, via de gelokaliseerde websites van Owlet en belangrijke retailers, waaronder Amazon, John Lewis en anderen.

Over Owlet, Inc.

Het digitale gezondheidsbewakingsplatform voor baby’s van Owlet transformeert het traject van het ouderschap. Het bedrijf (NYSE:OWLT), een small-cap groei-equity in de gezondheidszorg, biedt door de FDA geautoriseerde medische en consumenten pediatrische wearables en een geïntegreerde HD visuele en audiocamera die ouders voorzien van realtime gegevens en inzichten die de gezondheid beschermen, het welzijn optimaliseren en een rustige slaap voor hun kinderen garanderen.

Sinds 2012 hebben meer dan 2 miljoen ouders wereldwijd het platform van Owlet gebruikt, wat bijdraagt aan een van de grootste verzamelingen van consumentengegevens over de gezondheid en slaap van baby’s. Het bedrijf blijft software en digitale data-oplossingen ontwikkelen om de huidige kloof in de gezondheidszorg tussen ziekenhuis en thuis te overbruggen en ouders en verzorgers wereldwijd nieuwe inzichten te bieden. Owlet gelooft dat elk kind een lang, gelukkig en gezond leven verdient. Ga voor meer informatie naar www.owletcare.com.

Toekomstgerichte verklaringen

Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen in de zin van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995 (de ‘Reform Act’). Alle verklaringen in dit persbericht die geen betrekking hebben op historische feiten, moeten worden beschouwd als toekomstgerichte verklaringen, inclusief, maar niet beperkt tot, verklaringen met betrekking tot de certificering en lancering van de Dream Sock door het bedrijf in het VK en de EU en de impact, groeivooruitzichten en uitgebreide productaanbiedingen en productbeschikbaarheid op internationale markten. In sommige gevallen kunt u toekomstgerichte verklaringen identificeren aan de hand van termen zoals ‘schatten,’ ‘mogen,’ ‘geloven,’ ‘plannen,’ ‘verwachten,’ ‘anticiperen,’ ‘beogen,’ ‘doel,’ ‘potentieel,’ ‘komende,’ ‘vooruitzichten,’ ‘leidraad,’ de ontkenning daarvan of soortgelijke uitdrukkingen, hoewel niet alle toekomstgerichte verklaringen deze identificerende woorden bevatten. Toekomstgerichte verklaringen zijn gebaseerd op de verwachtingen van het bedrijf op het moment dat dergelijke verklaringen worden gedaan, gelden alleen op de datum waarop ze worden gedaan en zijn onderhevig aan een aantal risico’s, onzekerheden en andere factoren. Voor al dergelijke toekomstgerichte verklaringen claimt het bedrijf de bescherming van de veilige haven voor toekomstgerichte verklaringen die is opgenomen in de Reform Act. De werkelijke resultaten, prestaties of verwezenlijkingen van het bedrijf kunnen wezenlijk verschillen van toekomstige resultaten, prestaties of verwezenlijkingen die worden uitgedrukt of geïmpliceerd door onze toekomstgerichte verklaringen. Veel belangrijke factoren kunnen de toekomstige resultaten van het bedrijf beïnvloeden en ervoor zorgen dat die resultaten wezenlijk verschillen van die welke worden uitgedrukt of geïmpliceerd door de toekomstgerichte verklaringen van het bedrijf. Dergelijke factoren omvatten, maar zijn niet beperkt tot, (i) de beschikbaarheid, aanname en het commerciële succes van Dream Sock en zijn nieuwe medische technologie binnen deze internationale markten, (ii) het regelgevingstraject voor de producten van Owlet, inclusief indieningen bij, acties ondernomen door en beslissingen en reacties van toezichthouders, zoals de FDA en soortgelijke toezichthouders buiten de Verenigde Staten, evenals het vermogen van Owlet om regelgevende goedkeuring of certificering voor onze producten te verkrijgen en te behouden, en te voldoen aan andere regelgevende vereisten en gerechtelijke procedures; (iii) de concurrentie van Owlet en het vermogen van het bedrijf om winstgevend te groeien en de groei te beheren; (iv) het vermogen van het bedrijf om toekomstige operationele en financiële resultaten te verbeteren of aanvullende financiering te verkrijgen om als een doorlopende onderneming te blijven bestaan; (v) het vermogen van Owlet om in de toekomst aanvullende financiering te verkrijgen, evenals risico’s die verband houden met de huidige lening- en schuldovereenkomsten van het bedrijf, inclusief naleving van schuldovereenkomsten, beperkingen op de toegang van het bedrijf tot kapitaal, de impact van de algehele schuldniveaus van het bedrijf en het vermogen van het bedrijf om voldoende toekomstige kasstromen te genereren om aan de schulddienstverplichtingen van Owlet te voldoen en de bedrijfsactiviteiten van Owlet te runnen; (vi) het vermogen van Owlet om strategische initiatieven te implementeren, kosten te verlagen, inkomsten te laten groeien, nieuwe producten te ontwikkelen en te lanceren, bestaande producten te innoveren en te verbeteren, te voldoen aan de vraag van klanten en zich aan te passen aan veranderingen in consumentenvoorkeuren en retailtrends; (vii) het vermogen van Owlet om zijn intellectuele eigendom te verwerven, te verdedigen en te beschermen en te voldoen aan wettelijke vereisten, waaronder maar niet beperkt tot vereisten met betrekking tot privacy en gegevensbescherming, inbreuken en verlies, evenals andere risico’s die verband houden met de digitale platforms en technologieën van Owlet; (viii) het vermogen van Owlet om relaties te onderhouden met klanten, fabrikanten en leveranciers en het management en de belangrijkste werknemers van Owlet te behouden; (ix) het vermogen van Owlet om zijn informatietechnologiesystemen te upgraden en te onderhouden; (x) wijzigingen in toepasselijke wetten of voorschriften; (xi) de impact en verstoring van de activiteiten, financiële toestand, activiteiten, toeleveringsketen en logistiek van Owlet als gevolg van economische en andere omstandigheden buiten de controle van het bedrijf, zoals gezondheidsepidemieën of pandemieën, macro-economische onzekerheden, sociale onrust, vijandelijkheden, natuurrampen of andere catastrofale gebeurtenissen; (xii) de mogelijkheid dat Owlet negatief wordt beïnvloed door andere economische, zakelijke, regelgevende, concurrerende of andere factoren, zoals veranderingen in discretionaire consumentenbestedingen en consumentenvoorkeuren; en (xiii) andere risico’s en onzekerheden die zijn uiteengezet in de andere persberichten, openbare verklaringen en indieningen van het bedrijf bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (‘SEC’), inclusief die welke zijn geïdentificeerd in de sectie ‘Risicofactoren’ van het jaarverslag van het bedrijf op Formulier 10-K voor het fiscale jaar dat eindigde op 31 december 2023, en zoals dergelijke factoren van tijd tot tijd kunnen worden bijgewerkt in de andere depoenringen van het bedrijf bij de SEC. Alle dergelijke toekomstgerichte verklaringen die toe te schrijven zijn aan het bedrijf of een persoon die namens het bedrijf handelt, worden uitdrukkelijk in hun geheel gekwalificeerd door de waarschuwende verklaringen die hierboven zijn opgenomen of waarnaar hierboven wordt verwezen. Bovendien is het het bedrijf actief in een veranderende omgeving. Er kunnen van tijd tot tijd nieuwe risicofactoren en onzekerheden ontstaan, en factoren die het bedrijf momenteel als immaterieel beschouwt, kunnen materieel worden, en het bedrijf kan dergelijke gebeurtenissen of hoe ze Owlet kunnen beïnvloeden, niet voorspellen. Behalve zoals vereist door de wet, neemt het bedrijf geen verplichting op zich om enige toekomstgerichte verklaringen bij te werken na de datum van dit persbericht, hetzij vanwege nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins, hoewel Owlet dit van tijd tot tijd kan doen. Het bedrijf onderschrijft geen prognoses met betrekking tot toekomstige prestaties die door derden kunnen worden gedaan.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:
pr@owletcare.com
owletuk@diffusionpr.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr