12:45 uur 11-06-2024

Chemours publiceert duurzaamheidsrapport 2023

Het rapport laat zien hoe de partnerschappen van Chemours bijdragen aan het stimuleren van milieubeheer en sociale verantwoordelijkheid

WILMINGTON, Del.–(BUSINESS WIRE)– The Chemours Company (“Chemours”) (NYSE: CC), een wereldwijd chemiebedrijf, heeft vandaag de zevende editie van haar jaarlijkse duurzaamheidsrapport gepubliceerd, waarin de voortgang van het bedrijf op weg naar het behalen van haar duurzaamheidsdoelstellingen (Corporate Responsibility Commitment- CRC) voor 2030 wordt beschreven. Het rapport met de titel ‘Partnering for Progress’ laat zien hoe Chemours samenwerkingen omarmt om innovatieve producten op een verantwoorde en duurzamere manier te leveren, haar succes met anderen te delen en de waarde van het bedrijf te vergroten.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240611061431/nl/

The Chemours Company (“Chemours”), een wereldwijd chemiebedrijf, heeft vandaag de zevende editie van haar jaarlijkse duurzaamheidsrapport gepubliceerd, waarin de voortgang van het bedrijf op weg naar het behalen van haar duurzaamheidsdoelstellingen (Corporate Responsibility Commitment- CRC) voor 2030 wordt beschreven. Het rapport met de titel ‘Partnering for Progress’ laat zien hoe Chemours samenwerkingen omarmt om innovatieve producten op een verantwoorde en duurzamere manier te leveren, haar succes met anderen te delen en de waarde van het bedrijf te vergroten. (Graphic: Business Wire)

The Chemours Company (“Chemours”), een wereldwijd chemiebedrijf, heeft vandaag de zevende editie van haar jaarlijkse duurzaamheidsrapport gepubliceerd, waarin de voortgang van het bedrijf op weg naar het behalen van haar duurzaamheidsdoelstellingen (Corporate Responsibility Commitment- CRC) voor 2030 wordt beschreven. Het rapport met de titel ‘Partnering for Progress’ laat zien hoe Chemours samenwerkingen omarmt om innovatieve producten op een verantwoorde en duurzamere manier te leveren, haar succes met anderen te delen en de waarde van het bedrijf te vergroten. (Graphic: Business Wire)

“De toewijding van Chemours aan duurzaamheid en onze waarden is onwrikbaar. We hebben belangrijke vooruitgang geboekt op het gebied van onze duurzaamheidsdoelstellingen (CRC), waarbij we prioriteit geven aan acties die de manier waarop mensen leven verbeteren, de moderne vooruitgang mogelijk maken en onze planeet beschermen voor toekomstige generaties”, aldus Denise Dignam, President en CEO van Chemours. “We zijn gefocust op prioriteiten die belangrijk zijn voor ons bedrijf, onze klanten en belanghebbenden, en we integreren duurzaamheid volledig in onze zakelijke beslissingen en acties in onze hele organisatie.”

Chemours heeft haar duurzaamheidsstrategie en CRC-doelstellingen opgezet rond vier pijlers: leiderschap op milieugebied, innovatie en duurzame oplossingen, impact op de gemeenschap en de beste werkplek voor iedereen. Geïnspireerd door de visie van het bedrijf, sturen deze pijlers de dagelijkse acties en beslissingen van haar medewerkers, van de bedrijfsvoering en productinnovatie tot de betrokkenheid van belanghebbenden en de gemeenschap.

“De moderne wereld blijft elk jaar sneller vooruitgaan, en dat brengt zowel maatschappelijke uitdagingen als kansen met zich mee voor het creëren van een duurzamere wereld”, aldus dr. Amber Wellman, Chief Sustainability Officer van Chemours. “Klimaatverandering, natuurverlies, sociale ongelijkheid en volksgezondheid zijn enkele van de meest urgente problemen van onze tijd, en ze vereisen gedurfde, gezamenlijke actie in de hele samenleving. Bij Chemours geloven we in de kracht van samenwerking om de beste oplossingen te vinden voor de grootste uitdagingen en de kansen die deze bieden om de vooruitgang te versnellen. Door samen te werken, en door de unieke capaciteiten van onze chemie, helpen we belangrijke toepassingen mogelijk te maken die maatschappelijke doelstellingen verwezenlijken, zoals de transitie naar schone energie, het stimuleren van innovatie op het gebied van thermische beheeroplossingen met een laag broeikaseffect, het bevorderen van elektronica en het elektrificeren van transport, het bevorderen van een een groenere en meer inclusieve toekomst, en het helpen verbeteren van levens overal.”

De hoogtepunten van het Duurzaamheidsrapport 2023 van Chemours zijn onder meer:

  • Sinds 2018 een reductie van 52% in de operationele uitstoot van broeikasgassen (BKG) bereikt – op koers voor een reductie van 60% in 2030.
  • Een reductie van 53% behaald in de totale uitstoot van gefluoreerde organische chemicaliën (FOC) naar lucht en water, daarmee zijn we over de helft van ons doel om 99% te reduceren voor 2030.
  • We hebben onze Sustainable Supply Chain-doelstelling behaald en overtroffen, waarbij de duurzaamheidsprestaties van 81% van de leveranciers werden beoordeeld op basis van hun uitgaven, waarbij 24% een verbetering in de duurzaamheidsprestaties aantoonde. Bovendien scoorde 85% van de leveranciers van Chemours boven de gemiddelde drempel van alle door EcoVadis beoordeelde bedrijven.
  • Samen met de Wildlife Habitat Council een raamwerk ontwikkeld om een natuurevaluatie uit te voeren en in 2024 een bedrijfsbreed, op de natuur gericht initiatief te implementeren.
  • Investeerde $3 miljoen in het Center for Clean Hydrogen als onderdeel van het Clean Hydrogen Partnership, dat zal werken aan het oplossen van de uitdagingen van het creëren van goedkope schone waterstof en efficiënte waterstofenergieconversie.
  • ChemFEST, ons STEM-onderwijspartnerschapsprogramma voor middelbare scholen, uitgebreid op vijf locaties in de VS en België.
  • Verdiende de Great Place to Work®-certificering in 15 mondiale regio’s, die meer dan 92% van het wereldwijde personeelsbestand van Chemours bestrijken.

Sterke partnerschappen zijn essentieel om vooruitgang te boeken. Lees meer over hoe de partners van Chemours het milieubeheer en de sociale verantwoordelijkheid helpen versterken in het Duurzaamheidsrapport 2023.

Over het bedrijf Chemours

The Chemours Company (NYSE: CC) is een wereldleider op het gebied van titaniumtechnologieën, thermische en gespecialiseerde oplossingen en geavanceerde prestatiematerialen en biedt haar klanten oplossingen in een breed scala van industrieën met marktbepalende producten, toepassingsexpertise en op chemie gebaseerde innovaties. Wij leveren op maat gemaakte oplossingen met een breed scala aan industriële en gespecialiseerde chemische producten voor markten, waaronder coatings, kunststoffen, koeling en airconditioning, transport, halfgeleider- en consumentenelektronica, algemene industrie en olie en gas. Onze vlaggenschipproducten worden verkocht onder prominente merken zoals Ti-Pure™, Opteon™, Freon™, Teflon™, Viton™, Nafion™ en Krytox™. Het bedrijf heeft ongeveer 6.200 werknemers en 28 productielocaties en bedient ongeveer 2.700 klanten in ongeveer 110 landen. Chemours heeft zijn hoofdkantoor in Wilmington, Delaware en is genoteerd aan de NYSE onder het symbool CC.

Voor meer informatie nodigen wij u uit om chemours.com te bezoeken of volg ons op X (voorheen Twitter) @Chemours of op LinkedIn.

Toekomstgerichte verklaringen

Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen, in de zin van artikel 27A van de Securities Act van 1933 en artikel 21E van de Securities Exchange Act van 1934, die risico’s en onzekerheden met zich meebrengen. Toekomstgerichte verklaringen geven huidige verwachtingen weer van toekomstige gebeurtenissen op basis van bepaalde aannames en omvatten elke verklaring die niet direct verband houdt met een historisch of actueel feit. De woorden ‘geloven’, ‘verwachten’, ‘zullen’, ‘anticiperen’ , ‘plannen’, ‘schatten’, ‘bedoelen’, ‘projecteren’ en soortgelijke uitdrukkingen identificeren doorgaans ‘toekomstgerichte verklaringen’. die alleen gelden vanaf de datum waarop dergelijke verklaringen zijn afgelegd.Deze toekomstgerichte verklaringen kunnen onder andere betrekking hebben op onze vooruitgang op het gebied van onze Corporate Responsibility Commitment-doelen en onze verwachte positieve impact op maatschappelijke doelen, die allemaal onderhevig zijn aan aanzienlijke risico’s en onzekerheden die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van de resultaten die worden uitgedrukt. of geïmpliceerd door dergelijke verklaringen.Toekomstgerichte verklaringen zijn gebaseerd op bepaalde aannames en verwachtingen van toekomstige gebeurtenissen die mogelijk niet accuraat of gerealiseerd zijn, zoals richtlijnen voor het hele jaar die gebaseerd zijn op modellen die gebaseerd zijn op aannames van het management met betrekking tot toekomstige gebeurtenissen die inherent onzeker zijn. Deze verklaringen zijn geen garanties voor toekomstige prestaties. Toekomstgerichte verklaringen brengen ook risico’s en onzekerheden met zich mee die buiten de controle van Chemours liggen. Zaken buiten onze controle, waaronder algemene economische omstandigheden, geopolitieke omstandigheden en mondiale gezondheidsgebeurtenissen en weersomstandigheden, hebben onze activiteiten en activiteiten beïnvloed of kunnen deze beïnvloeden en kunnen ons vermogen om goederen en diensten aan klanten te leveren belemmeren of kunnen blijven belemmeren, verstoringen veroorzaken in onze toeleveringsketens, bijvoorbeeld door stakingen, arbeidsverstoringen of andere gebeurtenissen, een negatieve invloed hebben op onze zakenpartners, de vraag naar onze producten aanzienlijk verminderen, een negatieve invloed hebben op de gezondheid en het welzijn van ons personeel of andere onvoorspelbare gebeurtenissen veroorzaken. Bovendien kunnen er andere risico’s en onzekerheden bestaan die Chemours op dit moment niet kan onderkennen of waarvan Chemours momenteel niet verwacht dat deze een materiële impact op haar activiteiten zullen hebben. Factoren die deze verschillen kunnen veroorzaken of daartoe kunnen bijdragen, zijn onder meer de risico’s, onzekerheden en andere factoren die zijn besproken in onze documenten bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, inclusief in ons jaarverslag op formulier 10-K voor het jaar eindigend op 31 december 2023 en ons kwartaalbericht. Verslag op formulier 10-Q voor het kwartaal eindigend op 31 maart 2024. Chemours aanvaardt geen verplichting om enige toekomstgerichte verklaring om welke reden dan ook te herzien of bij te werken, behalve zoals vereist door de wet.

Contacts

INVESTEERDERS
Brandon Ontjes
Vice-president, Investeerdersrelaties
+1.302.773.3300
investor@chemours.com

Kurt Bonner,
Manager, Investeerdersrelaties
+1.302.773.0026
investor@chemours.com

NIEUWS MEDIA
Cassie Olszewski
Leider in bedrijfsmedia en merkreputatie
+1.302.219.7140
media@chemours.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr