17:20 uur 04-06-2024

Visa geeft 10 miljardste token uit en genereert daarmee wereldwijd $ 40 miljard aan de groei van e-commerce

  • Betalingen met tokens hebben het afgelopen jaar 650 miljoen dollar aan fraude bespaard.
  • Onlangs onthulde Visa datatokens geven gebruikers meer controle over hun gegevens en zorgen voor naadloze AI-gestuurde winkelervaringen.

 

SAN FRANCISCO–(BUSINESS WIRE)– Visa kondigde vandaag een belangrijke mijlpaal aan die werd bereikt door haar tokenization-technologie. Het bedrijf deelde mee dat Visa-tokens het afgelopen jaar meer dan 40 miljard dollar1 aan extra inkomsten uit e-commerce hebben gegenereerd voor bedrijven wereldwijd en 650 miljoen dollar aan fraude hebben bespaard.2 Visa kondigde ook aan dat het meer dan 10 miljard tokens heeft uitgegeven sinds de lancering van de technologie in 2014.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240604984581/nl/

In de afgelopen 10 jaar heeft Visa de veiligheid in het hele betalingsecosysteem verder verbeterd door middel van tokenization – een technologie waarmee gevoelige persoonsgegevens worden vervangen door een cryptografische sleutel die gevoelige betalingsgegevens verbergt.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Meg Omecene

momecene@visa.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr