20:52 uur 28-05-2024

Leiders van Montrose Environmental Group en Chief Technology Officer van 3M bespreken de succesvolle vorderingen voor de verwijdering van “eeuwige chemicaliën” uit water

LITTLE ROCK, Ark.–(BUSINESS WIRE)– Montrose Environmental Group, Inc. (“Montrose”) (NYSE: MEG) deelde vandaag de hoogtepunten uit haar voorstelling samen met 3M Company tijdens de 31e Annual Transportation, Airlines and Industrials Conference van de Bank of America in New York. Vijay Manthripragada, voorzitter en CEO van Montrose, en Steve Woodard, Ph.D., Chief Innovation Officer van Montrose, voegden zich bij John Banovetz, Ph.D., Chief Technology Officer van 3M, voor een panel getiteld, “PFAS Panel: Advancing Technology for a Cleaner Tomorrow.”

Tijdens de panel bespraken Montrose en 3M hoe beide bedrijven innoveren om PFAS-verbindingen te verwijderen uit complexe waterbronnen op de chemische productiesites van 3M op een nooit eerder geziene schaal, en de intersectie van duurzaamheid, inclusief via het gebruik van de eigen ionuitwisselingstechnologie van Montrose.

“Ons bedrijf is gestoeld op innovatie en wetenschap. Daarom zijn we op zoek naar partners in dezelfde geest,” zegt Dr. Banovetz van 3M. “In Montrose vonden we al snel een partner en we zijn zeer dankbaar voor hun partnerschap waarmee ze ons helpen om onze duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken, vooral dan onze doelstelling betreffende waterkwaliteit.”

“We werken met vele Fortune 500-bedrijven. John en het leidersteam van 3M behoren tot de meest op duurzaamheid gerichte leiders waarmee we het genoegen hadden te werken,” aldus Mr. Manthripragada. “Toen de teams van Montrose en 3M nadachten over hoe [PFAS uit water te verwijderen], ging het vooral om duurzaamheid. Het bijproduct van die [collaboratieve] innovatie en technologieontwikkeling is een oplossing die zorgt voor veel minder afval, gebruik maakt van veel minder filteringsmedium, een kleinere voetafdruk heeft, wat aantoonbaar veiliger is voor de arbeiders, en minder energie verbruikt.”

De gepatenteerde regeneratieve oplossing van Montrose heeft kleine plastic korrels met speciale fysische eigenschappen die hen een hoge affiniteit geven voor PFAS en het vermogen om de verbindingen uit water te verwijderen. In plaats van de korrels weg te gooien en te vervangen wanneer ze eenmaal zijn gebruikt, kunnen ze worden gewassen en opnieuw worden gebruikt. Verder heeft Montrose technologie ontwikkeld om de gebruikte regeneratieve oplossing schoon te maken aan de hand van distillatie en super-loading, waardoor het continu opnieuw kan worden gebruikt. Door de harsbehandelingstechnologie te koppelen aan de regeneratieve oplossing, ontstaat een duurzaam PFAS-verwerkingssysteem dat PFAS effectief uit het milieu verwijdert.

Dr. Woodard merkte op dat de systemen ontwikkeld voor 3M via deze samenwerking ook wereldwijd werden ontplooid en zelfs voordelen opleveren voor gemeenschappen van het verre Australië.

“We hebben verschillende technologieën ontwikkeld om ze uit het milieu te verwijderen, en 3M wijst de weg,” verklaart Woodard. “Heel wat industrieën, gemeenschappen en overheden zullen hier wel bij varen, maar het allerbelangrijkste is het voordeel voor de gezondheid en het welzijn van de gemeenschappen.”

Een replay van de audio webcast is toegankelijk op de BofA-conferentie webcast website via PFAS Panel: Advancing Technology for a Cleaner Tomorrow (veracast.com).

Over Montrose

Montrose is een toonaangevend bedrijf actief op gebied van milieu-oplossingen dat zich toelegt op het ondersteunen van commerciêle organisaties en overheidsinstanties wanneer zij de uitdagingen van vandaag het hoofd moeten bieden en zich voorbereiden op wat morgen komen zal. Met om en bij 3.200 werknemers in meer dan 100 locaties over de hele wereld, combineert Montrose diepgaande lokale kennis met een geïntegreerde benadering van ontwerp, engineering en operaties, waardoor Montrose in staat is om effectief en efficiënt in te spelen op de unieke vereisten ven elk project. Montrose staat in voor innovatieve en praktische oplossingen, van volledige luchtmeting en laboservices tot reglementaire compliance, reactie op noodgevallen, vergunningen, engineering en problemen oplossen, aan de hand waarvan klanten hun onmiddellijke behoeften kunnen invullen en zij de strategische curve een stap vooruit blijven. Voor meer informatie gaat u naar www.montrose-env.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Montrose
Investeerdersrelaties:

Rodny Nacier

(949) 988-3383

ir@montrose-env.com

Mediarelaties:

Sarah Kaiser

(225) 955-1702

pr@montrose-env.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr