20:07 uur 27-05-2024

Bestseller Cessna Citation Latitude en vlaggenschip Citation Longitude bieden nieuwe, geavanceerde luchtvaartelektronicafuncties

WICHITA, Kan.–(BUSINESS WIRE)– Textron Aviation maakte vandaag geavanceerde verbeteringen bekend aan de Garmin G5000 luchtvaartelektronica voor de Cessna Citation Latitude, de bestseller van het middelgrote zakenvliegtuig, en de Citation Longitude, het vlaggenschip van deze jets van de Citation-groep. De investeringen van Textron Aviation in de populaire zakenvliegtuigen, op basis van feedback van klanten, zal zorgen voor betere prestaties en betere gebruikservaring voor piloten in de nieuwe Latitude jets vanaf 2025 en de nieuwe Longitude jets in 2026.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240527124686/nl/

Textron Aviation | Cessna Citation Jets (Photo: Business Wire)

Textron Aviation | Cessna Citation Jets (Photo: Business Wire)

De Cessna Citation Latitude en Cessna Citation Longitude zijn ontworpen en gebouwd door Textron Aviation Inc., een bedrijf van Textron Inc. (NYSE:TXT).

“Citation jets bieden klanten prestaties, productiviteit en winstgevendheid die de deuren opent naar een nieuwe wereld van mogelijkheden in luchtvaart en hun business,” zegt Lannie O’Bannion, senior vicevoorzitter Global Sales & Flight Operations. “Deze verbeteringen demonstreren onze inzet om voortdurend in onze legendarische producten te investeren om de beste luchtvaartervaring voor onze klanten te ontwerpen en tot stand te brengen.”

Uitgerust met het nieuwste Garmin G5000 luchtvaartelektronicapakket, zullen de Latitude en Longitude beschikken over een ruim aantal nieuwe, geavanceerde functies en technologie van Garmin, waaronder SVGS (Synthetic Vision Guidance System) weergegeven op de primaire vluchtdisplays, dat met SVT (Synthetic Vision Technology) koppelt om benaderingsminima van amper 150 ft (46 m) te ondersteunen. SVGS biedt een continue, geografisch-ruimtelijk correcte voorstelling van de externe topografie rondom, inclusief obstakels, versterkt door de weergave van de landingsbaan.

SVT-verbeteringen omvatten een exocentrisch zicht in 3D van de SafeTaxi® luchthavenomgeving om alertheid voor de werkelijke situatie tijdens het taxiën te bevorderen. SVT geeft verder 3D-voetafdrukken van gebouwen weer zoals loodsen, terminals en torens, taxibanen, platformen, borden en andere markeringen om te helpen runway incursions te verminderen aan de hand van begeleiding tijdens het taxiën op luchthavens die opgenomen zijn in de SafeTaxi-database. De verbeteringen ondersteunen ook de alertheid van de piloot voor de werkelijke situatie door de topografische duidelijkheid te bevorderen, water- en terreingrenzen scherper af te tekenen, de weergave van obstakels en elektriciteitslijnen te verbeteren en de voorstelling van de startbanen en luchtvaartboorden te verbeteren. Voor de eerste keer introduceert SVT meerdere gezichtspunten en integreert met de nieuwe Taxiway Routing-functie die voor duidelijkheid zorgt tijdens operaties op de grond – vooral bij grote, complexe luchthavens waarmee men minder vertrouwd is tijdens omstandigheden met beperkt zicht.

De Latitude en Longitude kunnen gebruik maken van de standaard ADS-B In capaciteit voor CDTI (Cockpit Display of Traffic Information) Assisted Visual Separation (CAVS). CAVS bevorderen de alertheid van piloten voor het verkeer en begeleiden piloten om op voldoende afstand te blijven van een voorafgaand vliegtuig uitgerust met ADS-B tijdens visuele benaderingen om te landen. SURF IA maakt eveneens gebruik van ADS-B-data om waarschuwingen te geven wanneer men probeert op te stijgen of te landen op een startbaan of landingsbaan die bezet is.

Voor kwalificerende regio’s biedt de GDL 60 Datalink gegevensuitwisseling met hoge bandbreedte en connectiviteitsopties, waaronder Bluetooth, wifi en LTE-netwerken. De GDL 60 kan automatische draadloze databasedownloads voltooien over netwerkverbindingen terwijl het vliegtuig is uitgeschakeld. Verder zorgen verbeteringen aan de GDL 69A ervoor dat het Garmin G5000 pakket tot meer SiriusXM Weather-producten toegang heeft.

Cessna Citation jets zijn veelzijdige, betrouwbare zakenvliegtuigen waarmee klanten een groot aantal missies kunnen uitvoeren. De Citation Latitude is reeds acht jaar op rij ‘s werelds meest geleverde middelgrote zakenvliegtuig en is duidelijk populair bij klanten wegens de betrouwbaarheid, veelzijdigheid en het indrukwekkende bereik. De Citation Longitude is eveneens ontworpen rond de ervaring van de piloot, het comfort van de passagiers en algehele prestaties. Hierdoor is dit een vliegtuig dat zijn benaming als vlaggenschip van de Citation-reeks zakenvliegtuigen alle eer aandoet.

Over de Cessna Citation Latitude

Het middelgrote zakenvliegtuig Citation Latitude, met plaats voor vier passagiers en een bereik van 2.700 zeemijl (5.000 km) op hoge kruissnelheid, steekt met kop en schouders boven de concurrentie uit omwille van de combinatie van comfort en efficiëntie. De lengte van de opstijgpiste voor dit vliegtuig, toonaangevend in zijn klasse, van 3.580 voet biedt operators meer mogelijkheden op korte pistes. Vanbinnen biedt de Citation Latitude een ongeëvenaarde cabine-ervaring dankzij de zeer open, ruime, heldere en verfijnde afwerking van de cabine, uniek in zijn categorie. Met een vlakke vloer en een cabinehoogte van zes voet, getuigt de innovatie van talloze uitzonderlijke eigenschappen in het hele vliegtuig.

Over de Citation Longitude

Met een bereik van 3.500 zeemijl (6.482 kilometer) en een volledig volgetankte belading van 1.600 pond (726 kilogram), verbetert de Citation Longitude de ervaring van de passagiers in de super-middelgrote klasse dankzij geluidsniveaus in de cabine die bijna twee keer geluidsarmer zijn in vergelijking met de dichtsbijzijnde concurrent, een lage cabinehoogte (5.950 voet/1.814 meter), meer standaardfuncties en een elegant maar toch comfortabel, opvallend interieur. Geen enkel ander super-middelgroot zakenvliegtuig biedt meer bereik, grotere belading of hogere kruissnelheid voor een lagere directe bedrijfskost.

Over Textron Aviation

We inspireren de beleving van het vliegen. Reeds meer dan 95 jaar bevordert Textron Aviation Inc., een bedrijf van Textron Inc., ons collectieve talent op gebied van de Beechcraft, Cessna en Hawker merken om de beste vliegervaring voor onze klanten te ontwerpen en tot stand te brengen. Met een aanbod dat alles omvat van zakenvliegtuigen, turbopropellers en zuigers met hoogwaardige prestaties tot producten voor speciale missies, militaire training en verdediging, bezit Textron Aviation de meest veelzijdige en omvattende portfolio luchtvaartproducten ter wereld en personeel dat meer dan de helft van alle algemene luchtvaartvliegtuigen ter wereld heeft gebouwd. Klanten in meer dan 170 landen vertrouwen op onze legendarische prestaties, betrouwbaarheid en veelzijdigheid, samen met ons vertrouwde internationale netwerk van de klantendienst, voor betaalbare en flexibele vluchten.

Voor meer informatie gaat u naar www.txtav.com | www.defense.txtav.com | www.scorpionjet.com.

Over Textron Inc.

Textron Inc. is een bedrijf actief in diverse sectoren dat haar mondiale netwerk van luchtvaart, defensie, industriële en financiële bedrijven benut om klanten innovatieve oplossingen en services te verschaffen. Textron is over de hele wereld bekend om haar krachtige merken, zoals Bell, Cessna, Beechcraft, Pipistrel, Jacobsen, Kautex, Lycoming, E-Z-GO, Arctic Cat, Textron Systems en TRU Simulation. Voor meer informatie gaat u naar: www.textron.com

Sommige verklaringen in dit persbericht zijn toekomstgerichte verklaringen die inkomsten kunnen voorspiegelen of strategieën, doelstellingen, prognoses of andere, niet-historische feiten beschrijven. Deze verklaringen gelden enkel voor de datum waarop zij werden gedaan, en we onderwerpen ons niet aan enige verplichting om toekomstgerichte verklaringen bij te werken of te reviseren. Deze verklaringen zijn onderhevig aan gekende en ongekende risico’s, onzekerheden en andere factoren die ervoor kunnen zorgen dat onze werkelijke resultaten materieel kunnen afwijken van de resultaten vermeld of impliciet verondestekd door dergelijke toekomstgerichte verklaringen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Keturah Austin

+1.316.249.3706

kaustin@txtav.com
txtav.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr