10:40 uur 24-05-2024

SoSafe versterkt haar marktpositie met ‘Human Risk Operating System’ en ‘Sofie, de Human Security Copilot’

AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– SoSafe, Europees marktleider in cybersecurity awareness en human risk management lanceert een geavanceerd ‘Human Risk Operating System’ dat klanten helpt met het identificeren, kwantificeren, monitoren en verkleinen van menselijke cyberrisico’s. Daarnaast presenteert SoSafe ‘Sofie’, een AI multi-channel bot die volledig gebouwd is op Large Advanced Language Models. Bovendien kondigt SoSafe updates aan in het hoofdproduct met onder meer personalized learning, gepersonaliseerde phishing simulaties en 3rd party integraties waarmee interne security operaties worden versterkt. SoSafe heeft haar productinnovaties gepresenteerd tijdens een productlancering op 23 mei in Keulen welke ook te volgen was via een livestream.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240524527771/nl/

SoSafe lanceert The Human Risk OS™, waarbij alle SoSafe beveiligingstools worden ondergebracht in één platform dat securityteams helpt een holistische strategie voor human risk management te bevorderen. Copyright: SoSafe GmbH

SoSafe lanceert The Human Risk OS™, waarbij alle SoSafe beveiligingstools worden ondergebracht in één platform dat securityteams helpt een holistische strategie voor human risk management te bevorderen. Copyright: SoSafe GmbH

Het Human Risk OS™ van SoSafe brengt alle SoSafe-toepassingen onder in één platform. Het OS helpt securityteams met een holistische aanpak van human risk behaviour en legt de nadruk op het pro-actief managen van cybersecurity-risico’s door real-time detectie en het analyseren van menselijk gedrag om vervolgens gerichte actie te ondernemen om cybersecurity-incidenten te voorkomen.

Holistische aanpak van menselijk risicobeheer

Dr. Niklas Hellenmann, CEO SoSafe: “Het nemen van basismaatregelen is niet meer voldoende om te voldoen aan de eisen van cybersecurity en het verlagen van cybersecurity-risico’s. Hoewel traditionele cyberprogramma’s zich richten op bewustwording en kennisoverdracht – waarbij mensen worden voorgelicht over mogelijke bedreigingen en worden geïnstrueerd over responsstrategieën – schiet deze aanpak vaak tekort in het dynamische cyberlandschap van vandaag. De snel veranderende wereld vereist een holistische aanpak van menselijke risico’s.”

De drie kernelementen van het nieuwe OS:

  • Menselijke gedragsindicatoren: deze indicatoren brengen de digitale activiteiten, gedrag en cybersecuritycultuur in kaart zowel op individueel en op groepsniveau.
  • Menselijke security index: deze index verwerkt de menselijke gedragsindicatoren en voorziet deze van extra informatie zoals senioriteit, dienstverband, digitale toegang en functies tot een overzicht die de beveiligingsprestaties samenvat.
  • Interventie Hub: deze hub stelt interventiestrategieën voor om menselijke cyberrisico’s aan te pakken door middel van gedragsverandering.

Gonçalo Gaiolas, CPO SoSafe: “Wij geloven in de kracht van mensen in de strijd tegen cybercriminaliteit. Met de Human Risk OS™ investeren organisaties in meer dan alleen een beveiligingsoplossing: ze investeren in een pro-actieve aanpak om cyberrisico’s te beperken waarbij de werknemer centraal staat. Hierbij stellen wij organisaties in staat gedragsverandering te stimuleren en beveiligingsculturen op te zetten door menselijke cyberrisico’s te identificeren, te kwantificeren en actief te beheren om de druk op overbelaste beveiligingsteams te verlichten.”

Sofie, the Human Security Copilot

Sofie is een AI-supported multi-channel bot die gebouwd is om de menselijke risico’s van cybersecurity te reduceren. Sofie biedt ondersteuning aan security professionals door het analyseren van gedrag, situaties en compliance. Sofie is gebouwd op een Large Advanced Language Model waardoor cybersecurity professionals Sofie op maat kunnen programmeren. Hierdoor voorziet de Sofie haar gebruikers van de juiste ondersteuning en tools die nodig zijn om menselijke risico’s te beperken.

Ilona Simpson, CIO en Executive Adviseur SoSafe: “Sofie maakt cybersecurity onderdeel van ons dagelijks werk. Human Risk OS™ en Sofie ondersteunen securityteams bij het effectief beheren van de menselijke risico’s. Door gebruik te maken van gedragsgegevens en nieuwe technologieën, vereenvoudigt SoSafe wat anderen ingewikkeld maken. SoSafe’s focus op automatisering en efficiëntie bespaart beveiligingsteams niet alleen veel tijd, maar verbetert ook hun resultaten, wat leidt tot een betere algehele beveiliging.”

Over SoSafe

SoSafe is opgericht door een team van gedragswetenschappers en technologie-experts en is de grootste leverancier van cybersecurity awareness en human risk management in Europa. SoSafe stelt meer dan 4.700 klanten wereldwijd in staat om cyberrisico’s effectief te verlagen. Met een unieke, mensgerichte benadering gebaseerd op gedragswetenschap, verbetert SoSafe cybersecuritygedrag binnen vele organisaties.

Het platform is ontworpen om digitale zelfverdediging te versterken door het creëren van een robuuste beveiligingscultuur en zodoende menselijke risico’s verlaagt. Door psychologie, geavanceerde technologie en AI te benutten, stelt SoSafe securityprofessionals in staat om hun menselijke risico’s effectief te identificeren, te prioriteren en te beheersen. Het SoSafe-team bestaat uit meer dan 450 medewerkers op zeven locaties: Keulen (hoofdkantoor), Amsterdam, Berlijn, Londen, Parijs, Lissabon en München.

Website: www.sosafe-awareness.com/ 

LinkedIn: www.linkedin.com/company/sosafe-cyber-security/mycompany/

Contacts

katie.moxom@cognitomedia.com
+44 (0) 7875752788

Check out our twitter: @NewsNovumpr