09:49 uur 10-05-2024

Het Reply AI Film Festival 2024 is in volle gang.

TURIJN, Italië–(BUSINESS WIRE)– Reply presenteert het eerste Reply AI Film Festival, een internationale wedstrijd waarbij kunstmatige intelligentie (AI) niet alleen dient als katalysator voor innovatie op het gebied van creatieve storytelling, maar ook als een hulpmiddel om inclusiviteit te bevorderen onder jongere generaties in video- en filmproductie.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240509373612/nl/

Reply presents the inaugural Reply AI Film Festival, an international competition where Artificial Intelligence (AI) serves not only as a catalyst for innovation in the realm of creative storytelling but also as a tool for fostering inclusivity among younger generations in video and film production. (Photo: Business Wire)

Reply presents the inaugural Reply AI Film Festival, an international competition where Artificial Intelligence (AI) serves not only as a catalyst for innovation in the realm of creative storytelling but also as a tool for fostering inclusivity among younger generations in video and film production. (Photo: Business Wire)

Met het thema “Synthetic Stories, Human Hearts” draait het bij deze editie van het Reply AI Film Festival om de synergie tussen menselijk talent en kunstmatige intelligentie, waarbij kunst, creativiteit en technologie harmonieus samenkomen.

Alle creatieve geesten die graag de mogelijkheden willen verkennen die door AI worden geboden op het gebied van scriptschrijven, storyboarding, beeldmateriaal, visuele effecten, enzovoort worden uitgenodigd om aan deze wedstrijd deel te nemen. Inzendingen, origineel en niet langer dan 10 minuten, moeten voor 1 juli 2024 worden ingestuurd via het speciale platform op aiff.reply.com.

Een jury van experts op het gebied van AI en beeldende kunst beoordeelt de inzendingen beoordelen en selecteert de tien beste korte films in de categorieën Narrative, Pilots, Documentaries en Experimental.

Dankzij de samenwerking met Mastercard, dat zich altijd heeft ingezet om consumenten te helpen hun passie de ruimte te geven en opkomende talenten te ondersteunen, worden de finalisten uitgenodigd voor een unieke ervaring in de Lagoon om deel te nemen aan een gala-evenement, georganiseerd door Reply en Mastercard, tijdens het 81e Internationale Filmfestival van Venetië. Tijdens deze première worden hun werken vertoond en worden de drie winnaars bekendgemaakt.

Als onderdeel van de voortdurende inspanningen om nieuwe technologieën onder de aandacht te brengen van jongere generaties, blijft Reply haar cultuur van innovatie nieuwe impulsen geven. Het Reply AI Film Festival stelt iedereen in de gelegenheid om AI te verkennen als bondgenoot van menselijke creativiteit, en biedt bovendien een gelegenheid om de synergie tussen mens en technologie nieuwe, meer toegankelijke en meer duurzame scenario’s te realiseren.

“Dit is een tijdperk waarin het talent van mensen wordt verrijkt door de hulpmiddelen van morgen, met als resultaat compacte verhalen die volledig menselijke ervaringen en emoties kunnen overbrengen. Twee jaar geleden lanceerden we de eerste editie van het Reply AI Film Festival in de vorm van een interne wedstrijd onder ons personeel. Deze keer stellen we de wedstrijd open voor iedereen om een breder publiek van jonge technologie-enthousiasten bij de wedstrijd te betrekken, omdat we daar grote waarde aan hechten. Het Reply AI Film Festival is niet alleen een manier om innovatie en creativiteit te bevorderen, maar ook een kans voor jonge talenten om uitgebreid kennis te maken met nieuwe technologieën, geavanceerde vaardigheden aan te leren en nieuwe verhalen tot leven te brengen,” aldus Filippo Rizzante, CTO van Reply.

Het Reply AI Film Festival vormt onderdeel van de Reply Challenges, een programma van technologische en creatieve wedstrijden waarmee Reply laat zien zich in te zetten voor de ontwikkeling van innovatieve onderwijsmodellen waarmee de nieuwe generaties kunnen worden aangesproken. Op dit moment omvat Reply Challenges een community van meer dan 150.000 deelnemers. Meer informatie over het Reply AI Film Festival: aiff.reply.com.

Reply

Reply [EXM, STAR: REY] is gespecialiseerd in het ontwerp en de implementatie van oplossingen die zijn gebaseerd op nieuwe communicatiekanalen en digitale media. Reply is een netwerk van zeer gespecialiseerde bedrijven die vooraanstaande industriële groepen in Europa in de sectoren telecommunicatie en media, industrie en diensten, het bankwezen, verzekeringen en openbaar bestuur helpen bij het definiëren en ontwikkelen van bedrijfsmodellen voor nieuwe verschijnselen als big data, cloudcomputing, digitale media en Internet-of-Things. Tot de diensten van Reply behoren: consultancy, systeemintegratie en digitale services. www.reply.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon voor de pers

R eply
Fabio Zappelli

f.zappelli@reply.com
Tel. +390117711594

Irene Caia

i.caia@reply.com
Tel. +39 02 535761

Check out our twitter: @NewsNovumpr