23:30 uur 08-05-2024

Silver Lake haalt $ 20,5 miljard aan fondsen binnen voor SLP VII

Benadrukt voortdurend wereldwijd leiderschap in grootschalige technologische investeringen met de versnelling van het AI-tijdperk

MENLO PARK, Calif. & NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Silver Lake, de wereldwijde leider in technologie-investeringen, kondigde vandaag aan dat Silver Lake Partners VII een definitieve transactie heeft afgerond van $ 20,5 miljard aan kapitaaltoezeggingen, waarmee het vorige vlaggenschipfonds is overtroffen.

In totaal heeft Silver Lake in de afgelopen vijf jaar $ 47 miljard opgehaald voor de unieke missie van het bedrijf om waarde te creëren door partnerschappen aan te gaan met uitzonderlijke oprichters en managementteams. Hiermee wil Silver Lake geweldige bedrijven opbouwen en ontwikkelen, aangestuurd door technologie op schaal.

“We zijn al onze investeerders, zowel nieuwe als terugkerende, zeer dankbaar voor het vertrouwen dat ze in Silver Lake stellen,” zeggen Egon Durban en Greg Mondre, co-Chief Executive Officers, namens de Managing Partners van het bedrijf. “We zijn ook dankbaar voor de echt speciale managementteams waarmee we het geluk hebben samen te werken, de beste ter wereld. We hebben succesvolle en overtuigende relaties met hen opgebouwd op basis van diepe betrokkenheid en vertrouwen gedurende meerdere cycli van grootschalig technologische investeringen.

“Nu de beloften en risico’s van het AI-tijdperk in de versnelling zijn gezet, is onze horizon van mogelijkheden om zeer selecte, impactvolle investeringen te doen met het potentieel om uitzonderlijke prestaties te genereren, nog nooit zo aantrekkelijk geweest. Dit kunnen wij doen met ons getalenteerde team, ons sterke netwerk in de sector en ons vermogen om aanzienlijke strategische en operationele middelen in te zetten.”

In de afgelopen 15 jaar hebben de vlaggenschipfondsen van Silver Lake gezamenlijk een rendement van 21% gegenereerd, na kostenaftrek.

Sinds het begin van 2023 bedragen de uitkeringen aan investeerders van Silver Lake in totaal ongeveer $ 20 miljard. Hieronder vallen ook de verwachte opbrengsten op basis van de al getekende transactieovereenkomsten met portfoliobedrijven. Het hoogtepunt is de recordverkoop van VMware aan Broadcom.

Wat betreft investeringen, heeft Silver Lake het afgelopen jaar met succes een openbaar overnamebod afgerond op Software AG voor ongeveer $ 2,6 miljard. Ook heeft het drie andere transformerende transacties geleid: de overname van Qualtrics in een transactie volledig in contanten ter waarde van ongeveer $ 12,5 miljard, een herinvestering van $ 6,4 miljard in aandelenkapitaal met DigitalBridge in Vantage Data Centers in Noord-Amerika en EMEA, en een overeenkomst om Endeavor te privatiseren voor een aandelenwaarde van $ 13 miljard, samen met een geconsolideerde bedrijfswaarde van $ 25 miljard.

Silver Lake kondigde onlangs ook aan dat Christian Lucas, Managing Director en mede-hoofd van de activiteiten van het bedrijf in Europa, is benoemd tot Managing Partner. Jim Whitehurst, die eerder werkzaam was als Senior Advisor bij Silver Lake voordat hij werd benoemd tot Interim CEO bij Unity, is terug bij Silver Lake als Managing Director, waar hij leiding gaat geven aan initiatieven van operationele en investeringsteams.

Silver Lake investeert in het brede spectrum van de wereldwijde technologiesector en in op technologie gebaseerde bedrijven in verticale sectoren zoals sport en live-evenementen, media en entertainment, e-commerce, financiële diensten en gezondheidszorg. De bedrijvenportefeuille van Silver Lake vertegenwoordigt een cumulatieve ondernemingswaarde van meer dan $ 1 biljoen.

Tot de investeerders in Silver Lake Partners VII behoren publieke en zakelijke pensioenfondsen, staatsinvesteringsfondsen, verzekeringsmaatschappijen, schenkingen, stichtingen, dakfondsen, family offices, leiders in de technologiesector en individuele investeerders in Noord- en Zuid-Amerika, Azië-Pacific en EMEA.

Over Silver Lake

Silver Lake is een wereldwijde technologie-investeringsonderneming met meer dan $ 102 miljard aan gecombineerd beheerd vermogen en toegezegd kapitaal en een team van professionals gevestigd in Noord-Amerika, Europa en Azië. De portfoliobedrijven van Silver Lake genereren samen meer dan $ 258 miljard aan jaarlijkse inkomsten en bieden werk aan ongeveer 517.000 mensen wereldwijd.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontacten


Silver Lake
Matt Benson / Ginger Li

matthew.benson@silverlake.com / ginger.li@silverlake.com

Edelman Smithfield
Jennifer Stroud / Sarah Moon

jennifer.stroud@edelmansmithfield.com / sarah.moon@edelmansmithfield.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr