23:01 uur 08-05-2024

RunPod haalt $ 20 miljoen op aan seed-financiering, mede geleid door Intel Capital en Dell Technologies Capital

RunPod, de eerste cloudprovider voor AI-toepassingen, trekt ontwikkelaars uit alle sectoren aan en versnelt de platformgroei

MT. LAUREL, N.J.–(BUSINESS WIRE)– RunPod, het lanceerplatform waarmee ontwikkelaars op maat gemaakte full-stack AI-applicaties kunnen implementeren, heeft vandaag aangekondigd dat het $ 20 miljoen aan startfinanciering heeft opgehaald, mede geleid door Intel Capital en Dell Technologies Capital met deelname van Julien Chaummond, Nat Friedman en Adam Lewis. In combinatie met de financiering zal Mark Rostick, Vice President en Senior Managing Director bij Intel Capital, toetreden tot de Raad van Bestuur van RunPod.

RunPod is een wereldwijd gedistribueerde GPU-cloudcomputingservice voor het trainen, implementeren en schalen van AI-modellen. Met behulp van de twee kernproducten van RunPod, GPU Cloud en Serverless, kunnen ontwikkelaars met een paar klikken een on-demand GPU-instantie opzetten en API-eindpunten voor automatische schaalaanpassing creëren voor het op schaal maken van interferentie op AI-modellen in productie.

“Het vermogen om AI-applicaties op schaal te creëren en in te zetten zal van cruciaal belang zijn voor de aanname en het gebruik ervan,” aldus Amjad Masad, investeerder van RunPod. “Het RunPod-team heeft duidelijk prioriteit gegeven aan de ontwikkelaarservaring om te zorgen voor een elegante oplossing waarmee personen snel op maat gemaakte AI-apps of -integraties kunnen ontwikkelen terwijl ze tegelijkertijd de weg vrijmaken voor organisaties om de belofte van AI echt waar te maken.”

RunPod maakt het eenvoudig voor ontwikkelaars om naadloos elke GPU-werklast uit te voeren, waardoor ze zich minder hoeven te concentreren op Machine Learning-bewerkingen en meer op het bouwen van hun applicaties. Deze mogelijkheden zijn voordelig gebleken voor ontwikkelaars en hebben geresulteerd in de snelle uitbreiding van RunPod met een tienvoudige omzetgroei op jaarbasis.

“RunPod begon als een speeltuin voor ontwikkelaars en innovators, een plek waar ze hun onderzoek gingen doen, hun projecten ontwikkelden en verfijnden; nu beschikt het over een community van meer dan 100.000 ontwikkelaars,” verklaarde Zhen Lu, medeoprichter en CEO van RunPod. “We zijn zo snel gegroeid omdat RunPod het perfecte evenwicht oplevert tussen het bieden van de vrijheid aan ontwikkelaars om te lanceren wat ze maar willen, terwijl we daarnaast nog steeds beschikken over de noodzakelijke infrastructuur en tools om te helpen bij het aanpassen, ontwikkelen en implementeren van gedifferentieerde producten.”

De opkomst van AI-specifieke werklasten heeft geleid tot hogere rekenkrachteisen. Ooit waren ze de standaardoplossing, maar nu zijn de kant-en-klare cloudinfrastructuurplatforms niet langer kosteneffectief of snel genoeg om op maat gemaakte gedifferentieerde producten te creëren. Met RunPod kunnen ontwikkelaars op betrouwbare en eenvoudige wijze aangepaste full-stack AI-applicaties of -integraties in de cloud ontwikkelen, trainen, opschalen en lanceren op mondiale schaal.

“RunPod laat zowel zijn klantenbestand als omzet snel groeien door een breed, snel en gebruiksvriendelijk platform aan te bieden dat voldoet aan de behoeften van ontwikkelaars en hun modelgebaseerde applicaties,” stelde Mark Rostick, Vice President en Senior Managing Partner bij Intel Capital. “Ik heb de stroomversnellende schaal van RunPod gezien, van een kleine startup die individuele ontwikkelaars een ecosysteem bood om hun onderzoek en ontwikkeling op gang te brengen, tot een serverloos aanbod waarmee zakelijke klanten hun op maat gemaakte hoogwaardige producten en oplossingen kunnen opschalen.”

Door de snelle groei en de acceptatie door ontwikkelaars moest het team het afgelopen jaar bijna tien keer zo groot gemaakt worden, waardoor het zich positioneerde als een leider op het gebied van baanbrekende GPU AI-aangedreven transformatie. Het platform heeft onlangs de mogelijkheid gelanceerd om CPU-rekeninstanties in te zetten, een enorme mijlpaal in het creëren van een holistische cloudoplossing. Deze seed-financiering zal RunPod in staat stellen het dagelijkse leven van ontwikkelaars te verbeteren, nieuwe partnerschappen en integraties te vormen voor naadloze gebruikerservaringen, en nieuwe en bestaande klanten de perfecte basis te bieden voor het ontwikkelen van aangepaste AI-modellen.

“Naarmate de onderneming meer AI-applicaties in productie implementeert, is de sleutel tot hun succes toegang tot een snelle, betrouwbare en schaalbare infrastructuur. Dit is wat Zhen, Pardeep en het team hebben gebouwd met het RunPod-platform,” stelde Radhika Malik, Partner bij Dell Technologies Capital. “Ze streven ernaar om de ontwikkelaarservaring centraal te houden bij alles wat ze doen. Dat heeft geresulteerd in een overweldigend positief sentiment vanuit de gemeenschap en een indrukwekkende, aanhoudende gebruikersgroei.”

Over RunPod:

RunPod is een wereldwijd gedistribueerd GPU-cloudplatform waarmee ontwikkelaars aangepaste full-stack AI-applicaties kunnen implementeren – eenvoudig, wereldwijd en op schaal. Met het belangrijkste aanbod van RunPod, GPU-instanties en serverloze GPU’s, kunnen ontwikkelaars binnen enkele seconden AI-applicaties in één cloud ontwikkelen, trainen en schalen. RunPod streeft ernaar cloud computing toegankelijk en betaalbaar te maken zonder afbreuk te doen aan de functionaliteit, bruikbaarheid of ervaring. Het streeft ernaar personen en ondernemingen te voorzien van de allernieuwste technologie, waardoor ze het potentieel van AI en cloud computing kunnen ontsluiten. Ga voor meer informatie over RunPod naar https://www.runpod.io/

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
Chris Love

press@runpod.io

Check out our twitter: @NewsNovumpr