20:40 uur 08-05-2024

Cardano Foundation benoemt Giorgio Zinetti tot Chief Technology Officer

ZUG, Zwitserland–(BUSINESS WIRE)– De Cardano Foundation, de in Zwitserland gevestigde non-profitorganisatie die Cardano promoot als openbare digitale infrastructuur in een groot aantal sectoren, kondigde vandaag de benoeming aan van Giorgio Zinetti als Chief Technology Officer (CTO). In deze rol zal hij optreden als technisch leider voor de Foundation en een sleutelpositie bekleden in het opschalen van de groeiende pijplijn van de projecten en producten van de Cardano Foundation. Giorgio zal verder het open sourcemodel optimaliseren om de volgende generatie van enterprise blockchaintechnologie te leveren.

Frederik Gregaard, CEO van de Cardano Foundation, zei over de benoeming: “Giorgio toevoegen aan het executive team als onze eerste CTO is een belangrijke mijlpaal voor de Foundation. Het getuigt van onze toewijding aan technische uitmuntendheid. Met zijn ervaring en expertise kunnen wij onze missie realiseren voor een intensievere adoptie van blockchainoplossingen. Dit zal een groter vertrouwen scheppen en de basis vormen voor nieuwe toepassingen, industrieën en economieën.”

Zinetti’s kan zijn brede ervaring in deze nieuwe functie inzetten. Hij was eerder medeoprichter en CTO bij Procivis AG, een technologieprovider voor digitale identiteit voor overheden en bedrijven. Ook had hij de functie van Software Engineer bij UBS, de multinationale investeringsbank.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontacten:
Renagh Mooney

Communications Director, Cardano Foundation

E: renagh.mooney@cardanofoundation.org
T: +353 85 209 3209

Check out our twitter: @NewsNovumpr