01:52 uur 07-05-2024

Nanochon sluit Series Seed Prime van $ 4 miljoen af

WASHINGTON–(BUSINESS WIRE)– Nanochon, een in Washington, DC gevestigd biotechbedrijf voor orthopedische apparaten, heeft $ 4 miljoen opgehaald in zijn Series Seed Prime-fondsenwervingsronde.

De ronde werd geleid door het University of Virginia Licensing and Ventures Group Seed Fund, met deelname van onder meer Cultivate (MD), Alumni Venture Group en Mountain State Capital.

Nanochon is van plan het geld te gebruiken om in 2024 de eerste klinische proeven op mensen in de VS te starten, de onderzoeks- en ontwikkelingsinspanningen te verdiepen, het patentprofiel van het bedrijf uit te breiden en zijn team te vergroten.

“We zijn verheugd om onze financieringsronde af te sluiten en te beginnen met ons klinische programma,” aldus Ben Holmes, CEO en medeoprichter. “Het veiligstellen van deze financiering is een stap dichter bij het bereiken van de doelstellingen van Nanochon, namelijk het elimineren van de noodzaak voor knievervangingen en het aanzienlijk veranderen van het paradigma van de zorg voor artritische gewrichten.”

Nanochon zal dit jaar in de VS een fase I-studie starten voor zijn gepatenteerde knie-implantaat Chondrograft™. Het instrument vereist slechts een minimaal invasieve operatie om beschadigd kraakbeen en bot terug te laten groeien en zo de noodzaak van volledige knievervangingen, die duur zijn en een lange hersteltijd hebben, te voorkomen.

Holmes vervolgt: “We hebben fantastisch succes gehad met onze dierstudies en we zijn erg optimistisch over de toekomstige implicaties voor menselijke knieën en andere gewrichten.”

Nanochon is een bedrijf voor biotechnologie en medische instrumenten dat zich richt op de ontwikkeling van innovatieve orthopedische oplossingen. Chondrograft™ is een minimaal invasief implantaat dat onmiddellijke belasting en beweging mogelijk maakt, wat betekent dat er minder tijd nodig is voor herstel. Nanochon heeft het potentieel om een succesvoller en langduriger herstel voor patiënten te bewerkstelligen dan de huidige zorgstandaard. Onze missie is het ontwikkelen van een nieuwe aanpak voor de behandeling van kraakbeenvervanging en -herstel, zodat de honderdduizenden jonge, actieve patiënten met gewrichtsschade kunnen terugkeren naar hun levensstijl zonder dure en invasieve kortetermijnoplossingen te hoeven ondergaan.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Benjamin Holmes, ben.holmes@nanochon.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr