19:49 uur 02-05-2024

Mariana Oncology wordt door Novartis overgenomen om precisie-radiofarmaca voor kankerbehandeling verder te ontwikkelen

Door de overname van Mariana Oncology worden twee bedrijven samengevoegd die het voortouw nemen op gebied van nieuwe ontwikkeling van radiofarmaca, met een potentiële totale waarde die oploopt tot $1,75 miljard

WATERTOWN, Mass.–(BUSINESS WIRE)– Mariana Oncology, een volledig geïntegreerd biotechnologiebedrijf dat pionierswerk levert voor een nieuw tijdperk van radiofarmaceutische innovatie om mensen met kanker te behandelen, maakte vandaag bekend dat het door Novartis wordt overgenomen voor $1 miljard vooruitbetaling en tot $750 miljoen aan potentiële mijlpaalbetalingen. Door deze overname wordt de innovatieve radiofarmaceutische pijplijn en dito platform van Mariana Oncology samengevoegd met de bewezen expertise van Novartis op gebied van klinische ontwikkeling en commercialisering.

Mariana Oncology heeft een robuuste portfolio nieuwe radiofarmaca op basis van peptiden ontwikkeld, bedoeld voor een ruim spectrum solide kankertumoren, en investeerde in productiecapaciteit, een uitgebreide isotopentoeleveringsketen en nieuwe formules om de houdbaarheid van de eindproducten te verbeteren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:

media@marianaoncology.com

Investeerders:

Chris Brinzey, ICR Westwicke

chris.brinzey@westwicke.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr