19:58 uur 02-05-2024

Dubai lanceert wereldwijde blauwdruk voor kunstmatige intelligentie

DUBAI, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– Dubai heeft een blauwdruk voor kunstmatige intelligentie (AI) gelanceerd, een jaarlijks plan dat zich zal richten op het benutten van het potentieel van de technologie om de kwaliteit van leven over de hele wereld te verbeteren.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240430501944/nl/

Dubai launches global blueprint for artificial intelligence (Graphic: AETOSWire)

Dubai launches global blueprint for artificial intelligence (Graphic: AETOSWire)

Het plan begint met de benoeming van een CEO voor AI in elke overheidsentiteit en zal worden gevolgd door de oprichting van een AI- en WEB3-incubator, die zich zal ontwikkelen tot de grootste wereldwijde hub voor AI- en technologiebedrijven. De hub zal innovators, startups en AI-leiders van over de hele wereld aantrekken en de ontwikkeling van hun ideeën tot succesvolle ondernemingen of real-world applicaties ondersteunen.

Het plan omvat ook de introductie van AI-week op scholen en hogescholen om AI-toepassingen in het onderwijssysteem te helpen integreren. Dit zal studenten in staat stellen om vaardigheden te ontwikkelen die aansluiten bij de toekomstige behoeften van de markt, zoals codering, en hen kennis te laten maken met de nieuwste tools en best practices op dit gebied.

De blauwdruk zal de lancering van de Dubai Commercial License for Artificial Intelligence omvatten, die de ontwikkeling van de sector zal ondersteunen door gespecialiseerde bedrijven en individuen naar Dubai aan te trekken, investeringen te stimuleren en de positie van Dubai als een favoriete zakelijke bestemming voor technologie- en innovatiebedrijven te verstevigen. Als onderdeel van het plan zal land worden toegewezen aan datacenters, wat zal bijdragen aan de ontwikkeling van infrastructuur van wereldklasse die de digitale transformatie van Dubai kan ondersteunen.

Zijne Hoogheid Sheikh Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Kroonprins van Dubai en voorzitter van de Uitvoerende Raad van Dubai, zei: “In 1999 lanceerden we de digitale transformatie van Dubai, een onderneming die mijlpalen bleef bereiken die hebben geleid tot de recente onthulling van de digitale strategie van Dubai vorig jaar. Onze recordbrekende prestaties hebben ons gevestigd als de belangrijkste hub voor wereldwijde ondernemingen van miljarden dollars in de sectoren technologie en kunstmatige intelligentie in de regio.”

Zijne Hoogheid voegde eraan toe: “In de afgelopen jaren is de evolutie van kunstmatige intelligentie versneld, wat tal van kansen biedt voor landen en regeringen die bedreven zijn in het gebruik ervan, terwijl het uitdagingen oplevert voor diegenen die niet in staat zijn om gelijke tred te houden. Dit vereiste snelle en adaptieve actieplannen die reageerden op de snelle veranderingen in technologie en kunstmatige intelligentie.”

Het jaarlijkse plan van Dubai voor het versnellen van de adoptie van AI en implementaties in alle sectoren is een belangrijk onderdeel van de ambitie van Dubai om de beste stad ter wereld te worden voor het gebruik van technologie en de snelste om geavanceerde applicaties te adopteren.

*Bron: AETOSWire

Contacts

Sara Al Qarout

salqarout@apcoworldwide.com
+971529456243

Check out our twitter: @NewsNovumpr