00:52 uur 30-04-2024

PsiQuantum bouwt ‘s werelds eerste bruikbare, fouttolerante kwantumcomputer in Australië

De overheden van Australië en Queensland investeren 940 miljoen Australische dollar (620 miljoen Amerikaanse dollar) in PsiQuantum

BRISBANE, Australië–(BUSINESS WIRE)– PsiQuantum heeft vandaag aangekondigd dat het ‘s werelds eerste kwantumcomputer op nutsschaal zal bouwen op een strategisch gelegen locatie nabij Brisbane Airport in Brisbane, Australië. De Australische Commonwealth en Queensland regeringen zullen 940 miljoen Australische dollar (620 miljoen Amerikaanse dollar) investeren in PsiQuantum door middel van een financieel pakket, bestaande uit aandelen, subsidies en leningen. PsiQuantum heeft een agressief plan om de site eind 2027 operationeel te hebben. Een fouttolerante kwantumcomputer kan commercieel nuttige problemen op te lossen in industrieën die gebaseerd zijn op chemie, wiskunde en natuurkunde. Verder zal hij de transformatie van kritieke industrieën bevorderen, waaronder hernieuwbare energie, mineralen en metalen, gezondheidszorg en transport, als de drijfveren van de wereldeconomie in de komende decennia.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Alex Mack | Directeur, marketing en communicatie

amack@psiquantum.com, media@psiquantum.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr