13:20 uur 29-04-2024

Sustera groeit uit tot pan-Europese property lifecycle expert – denken in termen van lifecycle is noodzakelijk voor een winstgevende bedrijfsvoering en een groenere toekomst

HELSINKI–(BUSINESS WIRE)– De Sustera Group, een toonaangevende expert op het gebied van ‘property wellbeing’ in Finland en Zweden, is gespecialiseerd in het ondersteunen van klanten gedurende de gehele lifecycle van hun vastgoed. Het bedrijf heeft als streven de transitie naar duurzamer bouwen en meer verantwoord gebouwenbeheer te versnellen, sterk aangemoedigd door de EU-regelgeving. Met de onlangs gelanceerde nieuwe strategie richt Sustera zich op strategische overnames om voet aan de grond te krijgen in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en de Benelux. De nieuwe strategie van de Groep omvat ook een doelstelling om de ecologische voetafdruk aanzienlijk te verkleinen: een verlaging van de CO2-uitstoot van klanten met 1 miljoen ton tussen nu en 2028 door middel van de diensten van het bedrijf.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240428947878/nl/

“Sustainable operations are no longer an additional luxury that concerns select buildings in the EU. Instead, all buildings will need to adapt to the EU’s new regulations and taxonomy,” says Tuomas Qvick, CEO of Sustera Group. Sustera is a leading property lifecycle management company. Photo: Sustera

“Sustainable operations are no longer an additional luxury that concerns select buildings in the EU. Instead, all buildings will need to adapt to the EU’s new regulations and taxonomy,” says Tuomas Qvick, CEO of Sustera Group. Sustera is a leading property lifecycle management company. Photo: Sustera

Ter ondersteuning van de groeistrategie maakt het bedrijf, voorheen Raksystems, de rebranding bekend naar de Sustera Group. De nieuwe naam en slogan “Sustera – Buildings are for life” weerspiegelen de noodzaak van een nieuw, duurzamer tijdperk voor gebouwen.

“Als onderdeel van de nieuwe strategie is het ons doel om een sterkere, meer geharmoniseerde groep te creëren, waarbij duurzaamheid centraal staat, om onze internationale groei te ondersteunen. Dit komt ook ten goede aan onze klanten, die voortaan alle diensten voor de levenscyclus van hun gebouwen van één enkele aanbieder ontvangen,” aldus Tuomas Qvick, CEO van de Sustera Group.

Duurzaamheid als kern van de bedrijfsvoering

Gebouwen vormen een aanzienlijke uitdaging voor het klimaat. Gebouwen zijn verantwoordelijk voor 40% van het totale energieverbruik en 36% van de uitstoot van broeikasgassen. Volgens de Europese Commissie zijn er in Europa ruim 220 miljoen gebouwen, waarvan ruim een derde meer dan 50 jaar oud is. 75% daarvan is energie-inefficiënt. Sustera wil eigenaren van gebouwen helpen bij deze uitdaging gedurende de gehele lifecycle van hun gebouwen.

De EU heeft zich ertoe verbonden om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Duurzaamheid vormt een steeds belangrijker aspect in de bouwsector, omdat zowel de EU-voorschriften als de lokale wetgeving strenger worden. Vastgoedeigenaren zullen moeten nadenken over wat energie-efficiëntie en klimaatneutraliteit betekenen voor hun activiteiten. Overeenkomsten zoals de richtlijn energieprestatie van gebouwen (EPBD) en het plan Fit for 55 vereisen dat de uitstoot van gebouwen aanzienlijk wordt verlaagd en dat gebouwen tegelijkertijd gezonder worden gemaakt voor mensen.

“Duurzame bedrijfsvoering is niet langer een extra luxe voor bepaalde gebouwen in de EU. Alle gebouwen moeten worden aangepast aan de nieuwe voorschriften en taxonomie van de EU. Denken in termen van lifecycle is noodzakelijk voor een winstgevende bedrijfsvoering en het veiligstellen van een groenere, betere toekomst En niet te vergeten: gebouwen hebben een enorme impact op de gezondheid en het welzijn van de bewoners,” aldus Qvick.

Groei vanuit nieuwe Europese markten

De nieuwe strategie van de groep voor 2024-2028 omvat ambitieuze plannen voor uitbreiding naar nieuwe markten. Naast het verder versterken van de aanwezigheid in de Noord-Europese regio, streeft Sustera naar strategische overnames om voet aan de grond te krijgen in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en de Benelux.

De impactgerichte investeringsmaatschappij Trill Impact verwierf in 2022 een meerderheidsbelang in Raksystems. De gemeenschappelijke doelstelling is om met Sustera een toonaangevende rol op te eisen bij het ondersteunen van gezonde en efficiënte gebouwen, niet alleen in de Noord-Europese landen maar ook daarbuiten.

“We verheugen ons erop om nauw samen te werken met Sustera bij de oprichting van een pan-Europese property lifecycle expert. We hebben de groep het stempel gegeven van een thought leader op het gebied van property wellbeing en groene gebouwen en zien een aanzienlijk potentieel om positieve veranderingen teweeg te brengen op het gebied van energie-efficiëntie en luchtkwaliteit in gebouwen. Het plan is om onze ervaring te benutten om Sustera te helpen internationaal uit te breiden en een toonaangevende speler op haar gebied in Europa te worden,” aldus Johan Lundén, partner bij Trill Impact Advisory.

Over Sustera: Sustera is een toonaangevend bedrijf voor property lifecycle management, met wortels in de Noord-Europese regio die teruggaan tot 1989. Met ruim 700 toegewijde professionals in dienst zorgen wij ervoor dat gebouwen in waarde stijgen en duurzamer worden. Onze visie is de transitie naar het duurzamer bouwen en beheren van gebouwen te versnellen.

Wij bieden deskundige diensten voor de gehele lifecycle van een gebouw. We evalueren, onderzoeken en voeren enquêtes uit. Wij geven adviezen die problemen voorkomen en de kosten over de gehele lifecycle verlagen, voor zowel nieuwbouw als bestaande gebouwen. Wij zien erop toe dat wordt voldaan aan de steeds strengere eisen op het gebied van duurzaamheid en energie-efficiëntie. Wij ontwerpen, beheren en begeleiden zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten op professionele wijze.

Sustera – Buildings are for life. www.sustera.com

Over Trill Impact: Trill Impact is een Impact House dat een voortrekkersrol vervult met circa EUR 1,2 miljard aan vermogen onder beheer, verspreid over verschillende beleggingsstrategieën, Impact Private Equity, Impact Ventures en Microfinance, met een team van circa 55 ervaren professionals in dienst, gevestigd in de Noord-Europese landen, Duitsland, Luxemburg en de VS. Trill Impact wil een belangrijke rol vervullen bij het teweegbrengen van positieve veranderingen door middel van impactvolle particuliere investeringen die reëel rendement en blijvende impact opleveren voor investeerders, bedrijven en de samenleving als geheel, en we willen anderen ertoe aanzetten dat ook te doen. Meer informatie: www.trillimpact.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:
Tuomas Qvick, Group CEO, Sustera Group

tel. +358 40 755 4444

tuomas.qvick@sustera.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr