11:41 uur 29-04-2024

Al Shindagha Museum – Een moderne reis door het rijke erfgoed en culturele wandtapijt van Dubai

Beheerd door Dubai Culture & Arts Authority (Dubai Culture)

DUBAI, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– Nu Dubai zich opmaakt om in 2025 de prestigieuze Algemene Conferentie van de Internationale Raad voor Musea (ICOM) te organiseren, voor het eerst in de MENASA-regio, is het Al Shindagha Museum klaar om een centrale rol te spelen in dit historische evenement. Het museum, dat wordt beheerd door de Dubai Culture & Arts Authority (Dubai Cultuur), getuigt van het rijke erfgoed en de culturele tapijten van de VAE.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240423134153/nl/

Al Shindagha Museum, the UAE’s largest heritage museum on the banks of Dubai Creek (Photo: AETOSWire)

Al Shindagha Museum, the UAE’s largest heritage museum on the banks of Dubai Creek (Photo: AETOSWire)

Al Shindagha Museum, het grootste erfgoedmuseum van de VAE, is een prominente stop in de route om Dubai te begrijpen. Het weeft een uniek tapijt van verhalen en biedt onderscheidende reizen die bezoekers door een reeks van 22 paviljoens leiden, genesteld in meer dan 80 historische huizen, die de geschiedenis en cultuur van Dubai vieren. Het museum biedt zijn gasten de mogelijkheid om zich onder te dompelen in het verleden van de Emiraten door middel van diverse collecties, tentoonstellingen en archiefmateriaal. Deze zijn gezamenlijk verkregen in samenwerking tussen het museum en meer dan 100 leden van de gemeenschap, wat een gedeelde inspanning illustreert tussen het museum en de mensen om hun collectieve erfgoed te behouden en te presenteren.

Het museum presenteert zijn verhalen op een moderne, boeiende manier, gebruik makend van geavanceerde interpretatietechnologie en interactieve educatieve hulpmiddelen om de evolutie en prestaties van Dubai te presenteren. Deze benadering benadrukt de relevantie van de collecties van het museum, die de essentie van het erfgoed van Dubai vastleggen door de lens van het zich ontwikkelende stedelijke weefsel.

De paviljoens van het Al Shindagha Museum streven naar een balans tussen passieve en interactieve interpretatiemodellen. De focus van het museum ligt op het behoud van de mondelinge geschiedenis van de natie. De opkomende technologie die overal wordt gebruikt, zoals het paviljoen ‘Culture of the Sea’ en het Life of Land: Expressions House, heeft het mogelijk gemaakt om inhoud te digitaliseren en te verspreiden.

Het paviljoen ‘Dubai Creek: Birth of a City’ biedt bezoekers een meeslepende audiovisuele reis die het uitgebreide ontwikkelingsverhaal van het emiraat omvat. Als aanvulling op deze zintuiglijke reis, betrekt het Perfume House bezoekers bij de geurige historische wortels van Dubai en biedt het een suggestieve verkenning door de aroma ‘s die het hebben geparfumeerd.

Al Shindagha Museum speelt een cruciale rol als bewaarder van het diverse culturele erfgoed van Dubai. Het is niet alleen een museum, maar een levende getuigenis van het rijke verleden van de stad, dat blijft groeien door het cultiveren van lokale inhoud en feedback, geleid door het leidende principe om een museum te zijn door de mensen voor de mensen.

Bron: AETOSWire

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Antoine Boghos, +971503310001

antoine@cbpr.me

Check out our twitter: @NewsNovumpr