09:00 uur 21-06-2023

De creatieve economie van Dubai stijgt: #1 op de wereldranglijst in FDI-projecten

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– Dubai Culture: Dubai heeft zich stevig gevestigd als de wereldwijde leider in het aantrekken van buitenlandse directe investeringsprojecten binnen de culturele en creatieve branche. De zojuist aangekondigde voltooiing door het emiraat van 451 nieuwe projecten in 2022 heeft zijn positie als hoofdstad van de creatieve economie wereldwijd gestimuleerd en 12.368 nieuwe banen gecreëerd.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230620546622/nl/

Results of Foreign Direct Investment in Dubai’s Cultural and Creative Industries for the Year 2022 (Graphic: AETOSWire)

Results of Foreign Direct Investment in Dubai’s Cultural and Creative Industries for the Year 2022 (Graphic: AETOSWire)

Wat de instroom van buitenlandse directe investeringen betreft, nam de culturele en creatieve industrie van Dubai aanzienlijk toe, tot AED 7,377 miljard in 2022. Deze stijging van de kapitaalinstroom heeft de reputatie van Dubai als koploper in de MENA-regio verder versterkt en op de 12e plek wereldwijd geplaatst, een opmerkelijke verbetering ten opzichte van de14e plek in de ranglijst in 2021.

Het Dubai FDI Monitor-rapport, dat gegevens haalt uit de ‘FDI-marken’ van de Financial Times, benadrukt de topstatus van Dubai. Het rapport onthult dat Dubai wereldwijd toonaangevend was in het aantrekken van FDI-projecten in de culturele en creatieve branche, waarbij het zijn 6e plek wereldwijd behield in het creëren van banen via FDI. Greenfield FDI-projecten, volledig eigendom van ondernemingen, vormden een aanzienlijke meerderheid, goed voor 76% van de totale FDI-projecten in de culturele en creatieve sectoren van Dubai.

Het ongekende succes van Dubai in het aantrekken van FDI-projecten kan worden toegeschreven aan de robuuste infrastructuur, het gevestigde juridische kader en het bloeiende creatieve en digitale ecosysteem. Deze factoren hebben Dubai getransformeerd tot een onweerstaanbaar knooppunt voor innovators en investeerders, en bieden een vruchtbare basis voor het lanceren van ambitieuze projecten en toonaangevende visionaire ideeën om tastbare economische ondernemingen te worden.

De VS, India, het VK, Frankrijk en Zwitserland kwamen naar voren als de belangrijkste buitenlandse directe investeerders uit het rapport over FDI-projecten, terwijl de VS, India, Zwitserland, Frankrijk en het VK bovenaan de lijst stonden wat betreft de instroom van FDI-kapitaal. Deze strategische afstemming met deze markten is bevorderd door actieve betrokkenheid en gerichte missies van de Dubai Culture & Arts Authority, die het unieke creatieve landschap van het emiraat toont en samenwerkingen aangaat met ondernemers en organisaties over de hele wereld.

De plek van Dubai bovenaan de wereldwijde ranglijst in FDI-projecten is een bewijs van zijn niet-aflatende toewijding om de groei van de creatieve industrie te stimuleren en zijn positie als innovatieve hub voor talent en investeringen te versterken. Deze toewijding sluit naadloos aan bij de overkoepelende visie van Dubai op het cultiveren van een gediversifieerde, duurzame en op kennis gebaseerde economie. Door de nadruk te leggen op creativiteit, samenwerking en innovatie, heeft Dubai zich stevig gevestigd als een wereldwijd centrum voor cultuur, een broedplaats voor creativiteit en een bloeiende hub voor talent.

Ga voor het volledige persbericht naar https://dubaiculture.gov.ae/en/news-and-press-releases/Dubai-ranks-first-globally-in-attracting-FDI-projects

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Antoine Boghos, 00971503310001

antoine@cbpr.me

Check out our twitter: @NewsNovumpr