09:03 uur 24-04-2024

Leiders op het gebied van digitale gezondheidszorg ontmoeten elkaar op HIMSS24 Europe om oplossingen te bieden voor de uitdagingen van de gezondheidszorg van morgen

ROME–(BUSINESS WIRE)– Om Europa’s meest dringende uitdagingen op het gebied van gezondheidszorg aan te pakken, keert Europa’s langstlopende, meest invloedrijke conferentie over digitale gezondheid terug in 2024, en brengt vernieuwers samen om de gezondheidszorg van morgen vorm te geven.

De HIMSS24 European Health Conference & Exhibition vindt plaats van 29 tot 31 mei in het Centro Congressi Roma La Nuvola in Rome, Italië. De conferentie wordt het epicentrum voor pan-Europese samenwerking en innovatie, met opinieleiders en professionals uit de gezondheidszorg die samenwerken om de beste technologische oplossingen te creëren in het digitale gezondheidslandschap.

HIMSS24 Europe biedt programma’s die de belangrijkste wereldwijde uitdagingen op het gebied van gezondheid aanpakken. Specialisten zullen discussies leiden over hoe Europa data-analyse, kunstmatige intelligentie, cyberbeveiliging en andere geavanceerde technologieën gebruikt om universele problemen aan te pakken, zoals gelijkheid in gezondheid, privacy van patiënten, toegang tot zorg, burn-out van personeel, personeelstekorten en klimaatverandering.

De registratie voor HIMSS24 Europe is nu geopend. Geïnteresseerde journalisten kunnen contact opnemen met HIMSS om gratis perskaarten te ontvangen. De conferentie zal wereldwijd duizenden experts uit de sector aantrekken, waaronder CIO’s en CTO’s, AI-experts, leiders op het gebied van cyberbeveiliging, datawetenschappers, professionals uit de gezondheidszorg en leiders op het gebied van volksgezondheidsbeleid.

“We hebben een innovatief programma opgezet dat de tools en inzichten biedt die professionals in de gezondheidszorg nodig hebben om systemen te transformeren en resultaten te verbeteren,” zegt Ronan O’Connor, Managing Director, EMEA en Vice President bij HIMSS. “Dit jaar zijn we er trots op dat we leidinggevenden, beleidsmakers en allerlei professionals uit de gezondheidszorg samenbrengen in Italië, een land dat voorop loopt op het gebied van digitale gezondheidsinnovatie.”

Het programma bestaat onder meer uit een grondige analyse van het huidige regelgevingslandschap in Europa, waaronder de AI-wet, de Europese Gezondheidsdataruimte (EHDS) en het Europees Fonds voor herstel en veerkracht. De hoofdsprekers van dit jaar verrijken met hun expertise de discussies over dringende kwesties in de gezondheidszorg.

  • Marco Marsella, directeur Digital, EU4Health and Health Systems Modernisation en DG SANTE, Europese Commissie.
  • Hela Ghariani, co-hoofd van de delegatie Digitale Gezondheid, Ministerie van Sociale Zaken en Gezondheid, Frankrijk en medevoorzitter van het EU eHealth Network.
  • John Riggi, FBI-veteraan en nationaal adviseur voor cyberbeveiliging en risico’s bij de American Hospital Association.
  • Sharon Allen, medeoprichter en chief executive officer van World Telehealth Initiative, een filantropisch model op afstand dat artsen in staat stelt om duurzame medische expertise te leveren via telehealth.
  • Dr. Waheed Arian, oprichter van Arian Wellbeing.

Opkomende onderwerpen zoals het ethisch gebruik van AI in de gezondheidszorg en het vinden van de balans tussen het effectief delen van gegevens en het beschermen van de privacy van patiënten zullen bovenaan de agenda staan voor presentatoren en deelnemers.

De conferentie zal opkomende oplossingen voor de gezondheidszorg onder de aandacht brengen via het Startup Pitchfest. Dit platform biedt innovatieve startups een antwoord voor de diepgewortelde uitdagingen waar zorgstelsels en zorgverleners mee te maken hebben.

De conferentieprogrammering wordt ondersteund door een programmacommissie bestaande uit 17 zeer gerenommeerde en gerespecteerde professionals uit de gezondheidszorg uit heel Europa.

Netwerkmogelijkheden en interactieve ervaringen staan ook voorop tijdens HIMSS24 Europe. Deelnemers kunnen vertegenwoordigers uit meer dan 70 landen ontmoeten die het wereldwijde ecosysteem van de gezondheidszorg vertegenwoordigen.

Klik hier voor meer informatie over HIMSS24 Europe.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Albe Zakes, HIMSS Public Relations Director
albe.zakes@himss.org | +1.267.221.4800

Check out our twitter: @NewsNovumpr