21:39 uur 24-04-2024

KnowBe4 neemt Egress over

De toevoeging van Egress’ oplossing voor cloud-e-mailsecurity aan het uitgebreide productenaanbod van KnowBe4 zorgt voor het grootste cybersecurity-platform aangedreven door geavanceerde AI voor het beheer van menselijke risico’s

TAMPA BAY, Fla.–(BUSINESS WIRE)– KnowBe4, de provider van ’s werelds grootste platform voor beveiligingsbewustzijnstraining en gesimuleerde phishing, maakte vandaag bekend dat het een definitief akkoord heeft gesloten voor de overname van Egress, een leider op gebied van adaptieve en geïntegreerde cloud-e-mailsecurity. Het Intelligent Email Security-aanbod van Egress biedt een aantal op schaal gebrachte, via AI aangestuurde securitytools met adaptive learning capaciteiten om organisaties te helpen gesofisticeerde cybersecuritybedreigingen via e-mail te voorkomen, zich ertegen te beschermen en zich te verdedigen. Er werden geen verdere voorwaarden voor de transactie vrijgegeven.

Wereldwijd hebben organisaties problemen om op gedrag gebaseerde gegevensinbreuken in te dijken. Volgens de bevindingen van de Data Breach Investigations Report opgesteld door Verizon heeft 74 procent van de voorvallen betrekking op de menselijke factor. Via de overname van Egress wil KnowBe4 één enkel platform aanbieden dat bedreigingsintelligentie op dynamische wijze aggregeert, en op AI gebaseerde e-mailbeveiliging en training biedt die automatisch op de risico’s is afgestemd.

“De toekomst van beveiliging bestaat uit gepersonaliseerde, door AI aangestuurde controles en realtime coaching. Door één enkel platform van KnowBe4 en Egress aan te bieden, zullen onze klanten voordeel halen uit gedifferentieerde aggregaatbedreigingsdetectie om evoluerende cyberbedreigingen een stapje voor te blijven en een sterke beveiligingscultuur te bevorderen,” aldus Stu Sjouwerman, CEO van KnowBe4. “Als integratiepartners sinds meer dan een jaar, met een sterke filosofische en culturele uitlijning, is deze overname voor beide bedrijven een natuurlijke verderzetting om beheer van menselijke risico’s en cloud-e-mailsecurity naar een hoger niveau te brengen.”

“KnowBe4 en Egress hebben een gedeelde visie om specifiek afgestemde en relevante beveiliging voor elke werknemer te bieden,” zegt Tony Pepper, CEO van Egress. “Een van de grootste uitdagingen die organisaties het hoofd moeten bieden, is het nauwkeurig identificeren wie de volgende bron van een compromis is – en waarom. Door intelligentie en analyse van geïntegreerde applicaties te combineren, kunnen bedrijven waardevolle inzichten verwerven binnen hun volledige cyberecosysteem. Op die manier kunnen ze hun aandacht toespitsen op de risico’s die het meest van belang zijn.”

De aankondiging komt er meteen na een aantal belangrijke verwezenlijkingen voor beide bedrijven tot dusver in 2024. KnowBe4 kondigde onlangs Artificial Intelligence Defense Agents (AIDA) aan, haar op AI gebaseerde platform, waarin geavanceerde AI-agents zijn geïntegreerd om efficiëntie en snelheid te bevorderen. Recente opmerkelijke awards zijn onder andere de erkenning als een Top Software Winner door G2 en winnaar van Energage’s Top Workplaces USA voor 2024. Ondertussen lanceerde Egress haar via AI aangestuurde Automated Abuse Mailbox begin april en ontving verschillende awarderkenningen, waaronder de Security Innovation of the Year (Computing Security Excellence Awards), Best Email Security Solution, Best Data Leak Prevention Solution (SC Awards Europe) en Best Place to Work in the UK (Great Places to Work 2024).

Naar verwachting zal de transactie de komende maanden worden afgerond, in functie van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en wettelijke goedkeuringen.

Egress wordt gesteund door FTV Capital en AlbionVC. Citi trad op als exclusieve financiële adviseur voor Egress en Orrick, Herrington & Sutcliffe LLP trad op als juridische raadgever van Egress.

Voor meer informatie over KnowBe4 gaat u naar www.knowbe4.com. Voor meer informatie over Egress gaat u naar www.egress.com.

Over KnowBe4

KnowBe4 is de provider van ’s werelds grootste platform voor beveiligingsbewustzijnstraining en gesimuleerde phishing dat over de hele wereld door meer dan 65.000 organisaties wordt gebruikt. KnowBe4 werd opgericht door de IT- en gegevensbeveiligingsspecialist Stu Sjouwerman. Het bedrijf helpt organisaties om de menselijke factor van beveiliging aan te pakken door mensen bewust te maken over ransomware, CEO-fraude en andere social engineering-tactieken via een aanpak van de nieuwe school voor bewustzijnstraining rond beveiliging. Wijlen Kevin Mitnick, die een internationaal erkende cybersecurityspecialist was en de Chief Hacking Officer van KnowBe4, hielp bij het ontwerp van de KnowBe4-training op basis van zijn goed gedocumenteerde social engineering-tactieken. Organisaties doen beroep op KnowBe4 om hun eindgebruikers te mobiliseren als hun laatste verdedigingslijn en vertrouwen op het platform van KnowBe4 om hun beveiligingscultuur te versterken en menselijke risico’s te verminderen.

Over Egress

Gezien geavanceerde, persistente bedreigingen steeds verder evolueren, weten we maar al te goed dat mensen voor de veiligheid van een organisatie het grootste risico vormen en het meest kwetsbaar zijn wanneer ze e-mail gebruiken.

Egress is het enige platform voor cloud-e-mailsecurity dat voortdurend menselijke risico’s beoordeelt en de beleidscontroles dynamisch aanpast, om klanten voor te bereiden zich tegen gevanceerde phishingaanvallen en inbreuken op uitgaande gegevens te verdedigen voordat deze zich voordoen. Door contextueel machine learning en neurale netwerken te benutten, met naadloze integratie aan de hand van op de cloud gebaseerde API-architectuur, biedt Egress betere e-mailbescherming, diepe inzichten in menselijke risico’s en ogenblikkelijke time-to-value.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Kathy Wattman

Kathyw@knowbe4.com
(727) 474-9950

Of

PR@KnowBe4.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr