10:05 uur 22-04-2024

REPLY: Value Based Medicine is geboren, het platform gecreëerd door Laife Reply voor IEO dat patiëntenzorg steeds persoonlijker en passender maakt

TURIJN, Italië–(BUSINESS WIRE)– Laife Reply, een bedrijf binnen de Reply Group dat zich richt op het gebruik van AI, Big Data en Machine Learning om preventieve gezondheidszorg- en behandelprocessen te innoveren, heeft in samenwerking met het IEO (European Institute of Oncology) de Value Based Medicine (VBM) ontwikkeld, een webplatform ter ondersteuning van de patiëntenzorgcyclus.

Het doel van het platform is om klinische informatie te gebruiken om, door middel van statistische en kunstmatige intelligentiemodellen, de resultaten van therapeutische en interventionele behandelingsopties te voorspellen, waarbij prioriteit wordt gegeven aan de levenskwaliteit van de patiënt, zowel in termen van gezondheid als psychofysisch welzijn.

Het project van Laife Reply en het IEO belichaamt de principes van op waarden gebaseerde geneeskunde. Het implementeert, in een softwareplatform, methoden voor het meten van de verbetering van de resultaten van de patiëntenzorg. Deze methoden zijn niet alleen afgeleid van de analyse van klinische gegevens die zijn geproduceerd tijdens de behandeling van de pathologie, maar ook van de analyse van de levenskwaliteit van de patiënt die daaruit voortvloeit. Het doel van op waarden gebaseerde geneeskunde is om meer ‘waarde’ te creëren voor patiënten, waardoor ze een betere levenskwaliteit kunnen krijgen en tegelijkertijd de passendheid van de zorg kan worden gegarandeerd.

Een van de belangrijkste onderscheidende kenmerken van het platform is de mogelijkheid om de waarschijnlijkheid van postoperatieve complicaties te bepalen door middel van kunstmatige intelligentiemodellen, het monitoren van de gezondheidsstatus van de patiënt door middel van periodieke onderzoeken en het ondersteunen van de patiënt door hem de volgende controlepunten van zijn zorgtraject te laten zien. De gebruikte AI-tools maken het dynamisch definiëren van voorspellende modellen voor elke patiënt mogelijk, waardoor effectief een gepersonaliseerd traject voor waardemeting ontstaat.

Het platform werd voor het eerst geïmplementeerd met urologische chirurgiegegevens vanaf 2019 en vervolgens toegepast op borst- en thoraxchirurgie. Het doel van het Instituut is om het uit te breiden naar alle operaties, zodat VBM een platform voor ‘algemeen gebruik’ kan worden.

Sinds september 2023 is het IEO gestart met het certificeringsproces van het platform als medisch hulpmiddel. Bovendien ontving VBM in november 2023 de Agenas (Nationaal Agentschap voor Regionale Gezondheidsdiensten) en Sics (Italiaanse Vereniging voor Wetenschappelijke en Gezondheidscommunicatie) Award voor Innovatie in Digitale Gezondheid. Dankzij voortdurende ontwikkelingen, ondersteund door de IEO-werkgroep en de technologische expertise van Laife Reply, draagt het project aanzienlijk bij aan het verbeteren van de toegang tot gezondheidszorgdiensten en de kwaliteit van de zorg, waardoor burgers gepersonaliseerde en aandachtige zorg krijgen, die met toenemende efficiëntie wordt geleverd. Tastbaarheid, duurzaamheid en repliceerbaarheid zijn de belangrijkste kwaliteiten die in het platform worden erkend en die tot de erkenning ervan hebben geleid.

Ten slotte is het essentieel voor de digitale transformatie die het Instituut onderneemt dat het VBM-platform geïntegreerd wordt met het Clinical Data Platform, CDP, de data lake van het IEO met klinische en praktijkgegevens, eveneens ontwikkeld door Laife Reply, dat voor het IEO het interoperabele digitale ecosysteem voor de zorg, preventie en onderzoek van oncologische pathologieën vertegenwoordigt.

Reply

Reply [EXM, STAR: REY] is gespecialiseerd in het ontwerp en de implementatie van oplossingen gebaseerd op nieuwe communicatiekanalen en digitale media. Reply is een netwerk van zeer gespecialiseerde bedrijven die ondersteuning biedt aan belangrijke Europese industriële groepen die actief zijn in de sectoren telecommunicatie en media, industrie en dienstverlening, bankwezen, verzekeringen en overheidsdiensten bij de bepaling en ontwikkeling van bedrijfsmodellen die zijn gebaseerd op de nieuwe paradigma’s van big data, cloud computing, digitale media en het Internet of Things. De dienstverlening van Reply omvat: consulting, systeemintegratie en digitale diensten. www.reply.com

Laife Reply

Laife Reply, een bedrijf binnen de Reply-groep, is actief in de sectoren gezondheidszorg, welzijn en farmacie en ontwikkelt oplossingen voor kunstmatige intelligentie, variërend van medische beeldvorming, medicijnontdekking, digitale therapieën tot natuurlijke taalverwerking voor de analyse van ongestructureerde gegevens.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Pers:


Reply
Fabio Zappelli

f.zappelli@reply.com
Tel. +390117711594

Irene Caia

i.caia@reply.com
Tel. +39 02 535761

Check out our twitter: @NewsNovumpr