10:06 uur 22-04-2024

Na twee jaar compostexperiment: PUMA maakt RE:SUEDE 2.0 Sneaker beschikbaar voor verkoop

HERZOGENAURACH, Duitsland–(BUSINESS WIRE)– Sportbedrijf PUMA gaat een commerciële versie van zijn experimentele RE:SUEDE sneaker, de RE:SUEDE 2.0, te koop aanbieden. PUMA heeft tijdens een twee jaar durend proefproject laten zien dat het de RE:SUEDE onder op de industrie toegesneden omstandigheden met succes tot compost kan verwerken.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240422294264/nl/

Sports company PUMA will make a commercial version of its experimental RE:SUEDE sneaker, the RE:SUEDE 2.0, available for sale. PUMA showed it was able to successfully turn the RE:SUEDE into compost under tailor-made industrial conditions during a two-year pilot project. (Photo: Business Wire)

Sports company PUMA will make a commercial version of its experimental RE:SUEDE sneaker, the RE:SUEDE 2.0, available for sale. PUMA showed it was able to successfully turn the RE:SUEDE into compost under tailor-made industrial conditions during a two-year pilot project. (Photo: Business Wire)

Het experiment, dat eind 2023 met succes werd afgerond, omvatte de productie van 500 speciale paren van PUMA’s iconische Suede sneaker met materialen die zijn geselecteerd op hun vermogen om te ontbinden, zoals Zeology gelooid suède. Vrijwilligers droegen de RE:SUEDE een half jaar voordat ze deze terugbrachten naar PUMA. De sneakers werden vervolgens tot compost verwerkt door de composteerpartner van PUMA in een speciaal uitgeruste industriële composteerinstallatie.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Robert-Jan Bartunek, Corporate Communications, robert.bartunek@puma.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr